Изградете лоялност на клиентите в козметичния салон чрез продажба на продукти

трета степен козметик

Има голяма разлика между доволен клиент и лоялен клиент, така че тази статия обхваща защо наличието лоялни клиенти в козметичния салон е толкова важно. Ще ви представим един начин за задържането им и как да превърнете клиентите си в лоялни клиенти, които препоръчват вашия бизнес и посещават отново и отново.

Ако желаете да привлечете повече клиенти в козметичния салон, един от начините за постигане на този ефект е да разгледате възможността за продажба на продукти директно в салона.

Предоставянето на продукти за грижа за кожата може да привлече интерес и да насърчи клиентите да използват продуктите у дома. Това създава възможност за допълнителни приходи и подобрява връзката с клиентите, като им предлага възможността да продължат грижата за себе си след посещението в салона. Също така, може да се организират специални промоции или консултации за подбор на подходящи продукти, което допълнително привлича вниманието и интереса на клиентите.

Това, което е шокиращо обаче е, че много козметични салони не правят това достатъчно или изобщо не го правят. И все пак има много ползи, които можете да извлечете, ако решите да продавате продукти за грижа за кожата във вашия козметичен салон.

Фактът, че козметиците не се възползват от продажбата на продукти в салона си, може да се дължи на това, че не осъзнават техния потенциал.

Козметичният салон може да се развива и от продажбата на продукти, което го прави печеливша ситуация и за клиента, и за салона.

Изграждане на доверие към клиента

За начинаещите козметици продажбата на продукти в салона ви има потенциала да увеличи лоялността и задържането на клиентите. И това е много просто: ако разговаряте с клиента, докато работите върху кожата му, можете да му препоръчате продукт, който ще удължи качеството на нейната грижа. Ще добавите стойност към преживяването и шансовете на този клиент да се върне отново в салона ви ще се увеличат с 30%.

Увеличаването на приходите от един клиент

Продажбата на продукти за грижа за кожата в салона ви помага да генерирате повече приходи за всеки клиент, който ви посещава. Някои козметици гледат на себе си предимно като на доставчици на услуги и нищо повече.Това ограничава възможността на тези салони да генерират повече приходи и най-вече да увеличат приходите си от клиент. Но внимавайте! Бъдете внимателни да не станете прекалено настоятелни, тъй като ще имате обратен ефект върху клиентите си и ще ги отблъснете.

За да постигнете този магически баланс, трябва да се позиционирате като консултант козметик, а не като продавач на продукти. Вие сте този, който знае какво е подходящо за кожата на вашата клиентка, а тя ви се доверява, не забравяйте това.

За успешно управление на козметичен салон, от съществено значение е изграждането на лоялност сред клиентите. Програмата ни за онлайн обучение в областта на красотата и бизнеса предлага уникална възможност за развитие на управленски и маркетингови умения, специфични за индустрията.

Ако темата изграждане на връзка с клиентите, които да водят дълготрайни и печеливши отношения ви интересува в дълбочина и искате да научите повече, имаме още едно предложение за вас. Ще имате възможност да научите още техники и начини на практика как да постигнете това в нашето обучение за трета степен Козметик, с което вие може да надградите своите знания по тази тема и още много други бизнес насоки за козметици. Тази тема е широко разисквана в обучение на живо чрез практически съвети и казуси, с които да изградите силни взаимоотношения с клиентите си, които ще доведат до дълготраен успех за вашия бизнес. След завършване на курса вие получавате Държавно Свидетелство за професионална квалификация, 3-та степен професия „Козметик“, специалност „Организация и технология на козметичните услуги“.

Начало на курса: 17 февруари, гр. Варна, Трета степен курс Козметика

„Бизнес Академия за козметици – Ефективно управление на салони за красота“

Публикации