Курс по Козметика

Професионален курс с широк спектър от умения за професионалния козметик

Специализирано обучение за придобиване на професионална квалификация. Курсът по Козметика е предназначен изцяло за начинаещи, които искат да работят като Козметици във Козметични салони или да отворят свой собствен салон.

“Дълголетие”, организира лицензиран от НАПОО курс по Козметика. Курсът включва теоритико-практическа подготовка по всички модули от програмата за “Козметик” по изискванията на МОН и Европейският съюз и представлява цялостно обучение в професията, която по образователни изисквания задължително обхваща компонентите за покриване на степен за професионална квалификация. В курса по козметика ще се запознаете с основните методи за работа, което ще положи стабилна основа на вашия индивидуален подход към професията. Върху тази основа вие ще надграждате допълнителни умения и знания.

ЗАЩО ДЪЛГОЛЕТИЕ?

Обучението в Дълголетие се подчинява на нуждите на всеки курсист. Работи се докато курсиста се почувства уверен в себе си. Целта e да усвоите получите всички нужни знания и умения, за да може да работите без никакво притеснение веднага щом завършите.

ГЪВКАВ ГРАФИК

Графика на обученията е гъвкав и се прави спрямо Вашата заетост и тази на преподавателя. Началната дата на курса се уговаря с преподавателя, за да е удобна за Вас. Колко ще продължи курса зависи от това, как е формиран графика Ви и колко на често взимате часове.

Вижте повече за издаваната диплома

ЦЕНИМ ВАШЕТО ВРЕМЕ

Обучението се провежда в гъвкав график съобразен със свободното време на курсиста и спрямо заетостта на преподавателя. Тъй като се стремим курсовете ни да са достъпни за работещи на смени, на пълен работен ден, майки с малки деца и пътуващи от чужбина, сме гъвкави и предлагаме различен интензитет на обучение спрямо желанията на курсиста. Възможно е обучение през почивни дни и вечер след работно време.

УСЛОВИЯ И ОРГАНИЗАЦИЯ

Курс по козметика се провежда изцяло в работна среда, която ще Ви помогне по-лесно да преминете обучението и да станете професионалисти. Работим с реални модели, за които можем да съдействаме в намирането. Преподавателите са високо квалифицирани със значителен професионален опит.

Групите са малки, за да може да се обърне специално внимание на всеки курсист. Работи се най-често индивидуални или в малки групи по 2-3 човека.

Курс По Козметика

Основната цел на обучението в курса по козметика – втора степен на професионална квалификация, е придобиването на умения за прилагане на цялостни козметични процедури, както и знания за характеристиките на здравата кожа, причините за отклонение от нормалното й функциониране, начините за поддържане на здравето и красотата, основните продукти, използвани в козметичните процедури, основните активни елементи и съставки на козметичните продукти, изискванията за здравословен начин на живот, видовете козметични грижи за кожaта на тялото, ръцете и крaкaта.

Обучението в този курсa по козметика е предназначено за начинаещи в професията, които имат за цел да работят като козметици в козметични салони. Основните процедури, които изучавате и прилагате на практика по време на курса са:

 • Ултразвук
 • Дарсонвал
 • Кислородна мезотерапия
 • Епилации с кола маска
 • Радиочистотен лифтинг
 • Криотерапия
 • Антицелулитни процедури
 • Медико-козметичен масаж
 • масаж по метода на Жаке-Поспелов
 • Маски – кремообразни, алгинатни, пластични и пилинг
 • Химичен пилинг
 • Почистване на лице
 • Декоративна козметика
 • Терапии за специфични кожи според възрастта на клиента, здравословното му/и състояние и желания ефект

В курсовете се обръща индивидуално внимание на  курсиста, като изключително се набляга на практическите занимания и усвояването на специални техники от професията. В цената на курса се включва – учебник, материали и консумативи, явяване на изпит и издаване на официално призната диплома от Министерство на образованието и науката – Свидетелство за професионална квалификация, с която можете да работите като козметик.

 • Подходящ за начинаещи
 • С основен акцент на практическата подготовка
 • Практика: работа с реални модели в реална работна среда в козметичен салон
 • Обучение в малки групи и индивидуално внимание от страна на висококвалифицираните преподаватели
 • Подготвя кандидатите на необходимото ниво за работа в салон веднага след курса
 • Предоставя възможност за Държавна диплома съобразно изискванията на Европейския съюз и МОН
 • Предоставя възможност за Европас приложение на чужд, специално предназначен за работа в чужбина (не е включено в цената на курса)
 • Всички необходими материали и оборудване са включени в таксата за обучение
 • Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста

Курса по професия “Козметик”, специалност “Козметика” – втора степен на професионалната квалификация се предлага в градовете Варна и Велико Търново.

1. Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните бази на Обучителния център.
2. Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
3. Необходимо е предварително записване.
4. Има възможност таксата за курса да се заплати на две вноски.
5. Потенциална възможност за работа в салоните на Дълголетие или други престижни салони.

Курсистите изграждат умения за диагностика на кожата, изготвяне на индивидуална козметична програма, за приложение на козметични апарати за подхранване, хидратиране, лифтинги, отстраняване на нежелано окосмяване, целулит.
В рамките на базовото обучение по козметика се усвояват знания свързани с въздействието на ултравиолетовите лъчи, третирането на проблемна кожа, подходи в избелващите процедури и процедурите за чувствителна кожа.

Обучение се провежда с много нагледни материали, актуална информация, следят се новите тенденции в сферата и много и разнообразна практика върху реални модели.

 • Обучавате се в реална работна среда, което е предимство и ви дава лек преход от обучението към започване на работа веднага след завършване
 • Във всяка теоретична тема се прави връзка с процедурите и въздействията в козметичните манипулации;
 • Придобивате знания, с които можете веднага да се реализирате като успешен козметик;
 • Индивидуално отношение към всеки курсист спрямо неговите възможности и време
 • Всяка тема разкрива връзката между теорията и практиката и обяснява кога се използва в козметичната услуга.
 • Практическите занимания се провеждат с професионални козметични апарати и професионални продукти. Работи се с козметичните продукти и терапии.
 • Обученията се провеждат в малки групи до 2 човека, което осигурява възможност на всеки учащ да работи самостоятелно по всички изучавани практически теми.
 • По време на курса по козметика се предлага възможността за обучение върху реални модели.
 • Осигурява всички необходими консумативи и материали за курса по козметика, като не се налага допълнително заплащане за такива.

ДЪРЖАВНА ДИПЛОМА

В края на курса се провежда държавен изпит по теория и практика. След професионалното обучение получавате  СВИДЕТЕЛСТВО от „Дълголетие“ с лиценз от НАПОО (Национална агенция за професионална обучение и образование) към Министерство на образованието и науката.

След проведения курс по козметика се издава държавна диплома Свидетелство за професионална квалификация  професия „Козметик”, специалност Козметика, втора степен на професионална квалификация

При желание от страна на курсиста можем да изготвим Европас приложение  към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатсване за работа в страните от ЕС.

Сертификат на български и на английски за завършено професионално обучение по професията „Козметик“, специалност „Козметика“.

Завършено професионално обучение с придобиване на втора степен на професионална квалификация професия “Козметик” се удостоверява със държавна диплома – Свидетелство за професионална квалификация професия “Козметик”, специалност “Козметика”, втора степен на професионална квалификация.

Свържете се с нашите координатори за актуална цена и условия на курса, както и да получите подробна информация и насоки за записване.

За курс по “Козметика” в гр. Варна ☎️ 0894 822 441 ☎️ 0899 982 561

За курс по “Козметика” в гр. Велико Търново ☎️ 0879 894 985

За да се запишете в курса за обучение или да резервирате вашето място предварително е необходимо:

 1. Да се свържете със съответните координатори за града, в който искате да карате курса
 2. Да се свържете с избрания преподавател по телефон или да посетите салона на място, за да уговорите подробностите относно обучението, графика на курса, да се запознаете лично, да разгледате базата ни за практическо обучение, да зададете Вашите въпроси. Ако всичко Ви устройва като условия на курса, може да преминете към стъпите по-надолу.
 3. Да уточните среща за прием на документите ви на място. Ако сте от друг град или живеете в чужбина, процедурата се извършва дистанционно
 4. Да подготвите всички необходими документи, изброени в сайта dalgoletiebg.com/записване/:
 • Копие на Диплома за последно завършено образование, но минимум удостоверение за завършен 10ти клас. (копието се заверява с вярно с оригинала и подпис на курсиста)
 • Медицински документ за това, че участието Ви в съответния курс не Ви е противопоказно
 • 4 бр. снимки паспортен формат

Oбучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и неговите индивидуални нужди. Практиката се провежда в реална работна среда в козметичен салон. Обучението е 4 месеца, като имате теория, който четете и практика в реална работна среда – 366 уч. ч. Графика на обученията е гъвкав и се прави спрямо Вашата заетост и тази на преподавателя. Началната дата на курса се уговаря с преподавателя, за да е удобна за Вас. Колко ще продължи курса зависи от това, как е формиран графика Ви и колко на често взимате часове.

Дълголетие поддържа актуална база данни на преминалите обучение по Козметика и тяхната професионална реализация. Създава се практика на непрекъснат обмен на информация между работодателите в сектор козметични услуги и обучителния център, в резултат на което, спомагаме за по-добрата професионална реализация на своите курсисти.

Висококвалифицирани преподаватели, имащи за цел да отговорят на индивидуалните нужди на всеки курсист и да развиват и усъвършенстват уменията му в процеса на практическа работа.

Модулни обучения част от Козметика

Надграждащи обучения за напреднали и начинаещи

“Който си мисли, че е научил всичко, той всъщност нищо не знае.” Лао Дзъ

Модулни Обучения

Предлагаме специализирани курсове за разширяване на знанията на козметици или за начинаещи, които искат да предлагат специфични услуги на своите клиенти. Курсовете са с по-кратка продължителност и са подходящи за курсисти, които разполагат с ограничено време или пътуват от чужбина.

След завършване на обучението, курсистите имат възможност да получат официален документ – удостоверение за професионална квалификация, признато от Министерство на образованието и важащо в целия Европейски съюз.

“Дълголетие” предлага следните специализирани курсове:

МОДУЛ “ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕ“

ПОЧИСТВАНЕ – ГРИЖИ ЗА ЛИЦЕ – ВОДНО ДЕРМАБРАЗИО – УЛТРАЗВУКОВО ПОЧИСТВАНЕ – РЪЧНА ЕКСТРАКЦИЯ – КРИОТЕРАПИЯ

Курса почистване на лице може да бъде проведен индивидуално или групово.

Продължителност на обучението – при индивидуално обучение – 3 дни, при групово обучение – 4 дена.

Програма:

• Теоретично запознаване с типовете кожа
• Диагностика на кожата
• Заболявания на кожата, показания и противопоказания за почистване
• Правилен избор на начин на почистване
• Теоретично запознаване с видовете почистване:
– водно дермабразио
– ултразвуково почистване
– ръчна екстракция
– криотерапия – подходящ финал на процедурата за почистване
• Видове ампули и правилен избор на мезококтейли
• Необходино оборудване
• Демонстрация на всички видове почистване на лице
• Практическа частна всички видове почистване на лице

! След завършване на курса има възможност за закупуване материали за работа.
! Обучението се провежда с материали на учебния център.
! Центърът осигурява модели, а при желание обучаваният може да доведе собствен модел.

Процедурите за почистване на лице за едни от най-търсените с козметичните студия. Те са подходящ старт на работата на начинаещ козметик, но са и задължителни за големи и утвърдени козметични студия с утвърдено име. Почистването и грижата за лицето стоят в основата на здравето и красота на Вашите клиенти.

Водно дермабразио

При водното дермабразио се използва водна струя за отбраняване на мъртви клетки и кожа с цел да се избистри и изравни тена и да се обнови кожата, като едновременно се хидратира новия горен слой кожа. Процедурата е по-щадяща за клиенти с чувствителна кожа. Препоръчва се при клиенти с белези от акне, с ранно признаци за стареене, финни бръчки  или пигментация.

Ултразвуково почистване

Чрез този метод се премахват най-горния слой мъртви клетки от лицето, като се използват вълни с висока честота. Придава здрав и тонизиран вид на третираната кожа, стимулира се производството на колаген и има антибактериално действие. Процедурата се извършва чрез специален ултразвуков накрайник – шпатула. Почистването е неиназивно и подходящи за всички типове кожа и възрасти.

Ръчна екстракция

Ръчното почистване на лице, чрез екстракция е инвазивен метод, подходящ е за почистване на комедони.

Криотерапия 

Чрез изстудяване се постига свиване на порите, подобряване на еластичността и гъвкавостта на кожата и намаляване на неравностите.

Ампули и мезококтейли

Ампулите съдържат етерични масла, екстракти от растения, киселини и витамини. Правилния подбор на мезококтейли е много важен за грижата за кожата на клиента. Чрез тях може да се постигне много като – премахване на белези от акне, тонизиране на кожата, лифтинг ефект, борба с бръчки, алергии, дехидрация, подуване, пигментни петна и други.

ДЪРЖАВНА ДИПЛОМА

В края на курса се провежда държавен изпит по теория и практика. След професионалното обучение получавате УДОСТОВЕРЕНИЕ от „Дълголетие“ с лиценз от НАПОО (Национална агенция за професионална обучение и образование) към Министерство на образованието и науката.

След проведения курс се издава държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация  професия „Козметик”, специалност Козметика, модул “почистване на лице” – част от втора степен на професионална квалификация.

При желание от страна на курсиста можем да изготвим Европас приложение  към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатстване за работа в страните от ЕС.

Сертификат на български и на английски за завършено професионално обучение по професията „Козметик“, специалност „Козметика“, модул “почистване на лице”.

Завършено професионално обучение с придобиване на част втора степен на професионална квалификация професия “Козметик” се удостоверява със държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация за модул “почистване на лице”, част от професия “Козметик”, специалност “Козметика”, втора степен на професионална квалификация.

 • Подходящ е за начинаещи
 • Курса е с по-кратка продължителност и са подходящи за курсисти, които разполагат с ограничено време или пътуват от чужбина.
 • С основен акцент на практическата подготовка
 • Практика: работа с реални модели в реална работна среда в козметичен салон
 • Обучение в малки групи и индивидуално внимание от страна на висококвалифицираните преподаватели
 • След завършване на курса има възможност за закупуване материали за работа.
 • Обучението се провежда с материали на учебния център
 • Подготвя кандидатите на необходимото ниво за работа в салон веднага след курса
 • Предоставя възможност за Държавна диплома съобразно изискванията на Европейския съюз и МОН
 • Предоставя възможност за Европас приложение на чужд, специално предназначен за работа в чужбина (не е включено в цената на курса)
 • Всички необходими материали и оборудване са включени в таксата за обучение
 • Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално

Курсът за модул “почистване на лице” се предлага в град Варна и Пловдив.

1. Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните бази на Дълголетие.
2. Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
3. Необходимо е предварително записване.
4. Потенциална възможност за работа в салоните на Дълголетие или други престижни салони.

Свържете се с нашите координатори за актуална цена и условия на курса, както и да получите подробна информация и насоки за записване.

За курс по “Почистване на лице” в гр. Варна ☎️ 0894 822 441 ☎️ 0899 982 561 в гр. Пловдив ☎️ 0988 862 070

За да се запишете в курса за обучение или да резервирате вашето място предварително е необходимо:

 1. Да се свържете със съответните координатори за града, в който искате да карате курса
 2. Да се свържете с избрания преподавател по телефон или да посетите салона на място, за да уговорите подробностите относно обучението, графика на курса, да се запознаете лично, да разгледате базата ни за практическо обучение, да зададете Вашите въпроси. Ако всичко Ви устройва като условия на курса, може да преминете към стъпите по-надолу.
 3. Да уточните среща за прием на документите ви на място. Ако сте от друг град или живеете в чужбина, процедурата се извършва дистанционно
 4. Да подготвите всички необходими документи, изброени в сайта dalgoletiebg.com/записване/:
 • Копие на Диплома за последно завършено образование, но минимум удостоверение за завършен 10ти клас. (копието се заверява с вярно с оригинала и подпис на курсиста)
 • Медицински документ за това, че участието Ви в съответния курс не Ви е противопоказно
 • 4 бр. снимки паспортен формат

МОДУЛ “МЕЗОТЕРАПИЯ С ДЕРМА ПЕН“

DERMA PEN МИКРОИГЛЕНА МЕЗОТЕРАПИЯ – МИКРОИГЛЕНА ТЕРАПИЯ – DERMAPEN MICRONEEDLING

Микроиглената мезотерапия е метод, при който с мезо писалка на различни обороти и многоиглен накрайник от медицинска стомана чрез многократни микро убождания в епидермиса и дермата се въвеждат подходящи „коктейли“ от витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина, колаген, растежен фактор, пептиди, хомеопатични и др. субстанции. Процедурата повишава метаболизма в кожата, стимулира възпроизводство на нови кожни клетки и синтез на нов колаген тип 1, който допълва съществуващия без да го разрушава. Резултатът е уплътняване, подобряване еластичността и вида на кожата, стягане на порите, изглаждане на фините линии и бръчки, изсветляване и ревитализиране на лицето, шията и деколтето. Кожата изглежда по-млада, плътна, стегната и свежа. Този метод е подходящ както за жени, така и за мъже. В зависимост от състоянието на кожата и съответния проблем на клиента, се подбират най-подходящите коктейли. Подходът е винаги индивидуален. Може да се третират няколко състояния едновременно. Времетраенето на процедурата е около 15-30 минути, в зависимост от зоната, която ще бъде обработвана. По време на терапията се усеща леко драскане по кожата, но благодарение на бързите обороти на Derma pen, дискомфортът е сведен до минимум. Възможно е зачервяване в третираната зона, което изчезва в рамките на няколко часа.

Деликатната зона на околоочния контур е възможно да се обработи много близо, тъй като дермописалката осигурява голямо удобство при работа. При зони (горен и долен клепач и устни), които са трудни за третиране с други апарати, с дермописалката се постигнат много добри и забележителни резултати.

Зоните и състоянията, при които може да се прилага са: Лице, шия, деколте, двойна брадичка, околоочен контур (30+ и 40+ години) – при фини линии, бръчки, биоревитализация. Лице – акне, широки пори, белези. Скалп – косопад и възстановяване при жени и мъже. Ръце – подмладяване и депигментация. Целулит и стрии – зони на тяло.

Характеристики
 •  неинвазивен лифтинг
 •  dermapen
 •  микро игли
 •  микронийдълинг

ДЪРЖАВНА ДИПЛОМА

В края на курса се провежда държавен изпит по теория и практика. След професионалното обучение получавате УДОСТОВЕРЕНИЕ от „Дълголетие“ с лиценз от НАПОО (Национална агенция за професионална обучение и образование) към Министерство на образованието и науката.

След проведения курс се издава държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация  професия „Козметик”, специалност Козметика, модул “мезотерапия с дерма пен” – част от втора степен на професионална квалификация.

При желание от страна на курсиста можем да изготвим Европас приложение  към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатстване за работа в страните от ЕС.

Сертификат на български и на английски за завършено професионално обучение по професията „Козметик“, специалност „Козметика“, модул “мезотерапия с дерма пен”.

Завършено професионално обучение с придобиване на част от втора степен на професионална квалификация професия “Козметик” се удостоверява със държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация за модул “мезотерапия с дерма пен”, част от професия “Козметик”, специалност “Козметика”, втора степен на професионална квалификация.

 • Подходящ както за начинаещи, така за козметики, които искат да наградят знанията си
 • Курсовете са с по-кратка продължителност и са подходящи за курсисти, които разполагат с ограничено време или пътуват от чужбина.
 • С основен акцент на практическата подготовка
 • Практика: работа с реални модели в реална работна среда в козметичен салон
 • Обучение в малки групи и индивидуално внимание от страна на висококвалифицираните преподаватели
 • Подготвя кандидатите на необходимото ниво за работа в салон веднага след курса
 • Предоставя възможност за Държавна диплома съобразно изискванията на Европейския съюз и МОН
 • Предоставя възможност за Европас приложение на чужд, специално предназначен за работа в чужбина (не е включено в цената на курса)
 • Всички необходими материали и оборудване са включени в таксата за обучение
 • Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално

Курсът за модул “мезотерапия с дрема пен” се предлага в град Варна.

1. Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните бази на Дълголетие.
2. Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
3. Необходимо е предварително записване.
4. Потенциална възможност за работа в салоните на Дълголетие или други престижни салони.

Свържете се с нашите координатори за актуална цена и условия на курса, както и да получите подробна информация и насоки за записване.

За курс по “Мезотерапия с дерма пен” в гр. Варна ☎️ 0894 822 441 ☎️ 0899 982 561

За да се запишете в курса за обучение или да резервирате вашето място предварително е необходимо:

 1. Да се свържете със съответните координатори за града, в който искате да карате курса
 2. Да се свържете с избрания преподавател по телефон или да посетите салона на място, за да уговорите подробностите относно обучението, графика на курса, да се запознаете лично, да разгледате базата ни за практическо обучение, да зададете Вашите въпроси. Ако всичко Ви устройва като условия на курса, може да преминете към стъпите по-надолу.
 3. Да уточните среща за прием на документите ви на място. Ако сте от друг град или живеете в чужбина, процедурата се извършва дистанционно
 4. Да подготвите всички необходими документи, изброени в сайта dalgoletiebg.com/записване/:
 • Копие на Диплома за последно завършено образование, но минимум удостоверение за завършен 10ти клас. (копието се заверява с вярно с оригинала и подпис на курсиста)
 • Медицински документ за това, че участието Ви в съответния курс не Ви е противопоказно
 • 4 бр. снимки паспортен формат

МОДУЛ “БЕЗИГЛЕНА МЕЗОТЕРАПИЯ“

БЕЗИГЛЕНА МЕЗОТЕРАПИЯ – КИСЛОРОДНА МЕЗОТЕРАПИЯ – УЛТРАЗВУКОВА ТЕРАПИЯ – ПИСТОПЕТНА МЕЗОТЕРАПИЯ – МЕЗОКОКТЕЙЛИ

Какво включва обучението:

 1. Теоретично запознаване с типовете кожа
 2. Теоретично запознаване с видовете мезотерапии:
  – безиглена мезотерапия
  – кислородна мезотерапия
  – ултразвукова терапия с професионален ултразвук
  – пистолетна мезотерапия
 3. Видове ампули и правилен избор на мезококтейли
 4. Запознаване с показания и противопоказания
 5. Необходино оборудване
 6. Демонстрация на всички видове мезотерапии
 7. Практическа част на всички видове мезотерапии

Мезотерапията е медицинска процедура, която включва инжектиране на коктейли базирани на хиалуронова киселина. В зависимост от ефекта, който целим, хиалуроновата киселина се смесва с Х-ДНК гел, минерали, биопептиди, витамини, натурални екстракти.
Както подсказва корена на думата „МЕЗО„, с тази процедура успяваме да стигнем до средния слой на кожата.

ДЪРЖАВНА ДИПЛОМА

В края на курса се провежда държавен изпит по теория и практика. След професионалното обучение получавате УДОСТОВЕРЕНИЕ от „Дълголетие“ с лиценз от НАПОО (Национална агенция за професионална обучение и образование) към Министерство на образованието и науката.

След проведения курс се издава държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация  професия „Козметик”, специалност Козметика, модул “Безиглена мезотерапия” – част от втора степен на професионална квалификация.

При желание от страна на курсиста можем да изготвим Европас приложение  към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатстване за работа в страните от ЕС.

Сертификат на български и на английски за завършено професионално обучение по професията „Козметик“, специалност „Козметика“, модул “Безиглена мезотерапия”.

Завършено професионално обучение с придобиване на част втора степен на професионална квалификация професия “Козметик” се удостоверява със държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация за модул “Безиглена мезотерапия”, част от професия “Козметик”, специалност “Козметика”, втора степен на професионална квалификация.

 • Подходящ както за начинаещи, така за козметики, които искат да наградят знанията си
 • Курсовете са с по-кратка продължителност и са подходящи за курсисти, които разполагат с ограничено време или пътуват от чужбина.
 • С основен акцент на практическата подготовка
 • Практика: работа с реални модели в реална работна среда в козметичен салон
 • Обучение в малки групи и индивидуално внимание от страна на висококвалифицираните преподаватели
 • Подготвя кандидатите на необходимото ниво за работа в салон веднага след курса
 • Предоставя възможност за Държавна диплома съобразно изискванията на Европейския съюз и МОН
 • Предоставя възможност за Европас приложение на чужд, специално предназначен за работа в чужбина (не е включено в цената на курса)
 • Всички необходими материали и оборудване са включени в таксата за обучение
 • Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално

Курсът за модул “безиглена мезотерапия” се предлага в град Пловдив.

1. Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните бази на Дълголетие.
2. Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
3. Необходимо е предварително записване.
4. Потенциална възможност за работа в салоните на Дълголетие или други престижни салони.

Свържете се с нашите координатори за актуална цена и условия на курса, както и да получите подробна информация и насоки за записване.

За курс по “Безиглена мезотерапия” в гр. Варна ☎️ 0894 822 441 ☎️ 0899 982 561

За да се запишете в курса за обучение или да резервирате вашето място предварително е необходимо:

 1. Да се свържете със съответните координатори за града, в който искате да карате курса
 2. Да се свържете с избрания преподавател по телефон или да посетите салона на място, за да уговорите подробностите относно обучението, графика на курса, да се запознаете лично, да разгледате базата ни за практическо обучение, да зададете Вашите въпроси. Ако всичко Ви устройва като условия на курса, може да преминете към стъпите по-надолу.
 3. Да уточните среща за прием на документите ви на място. Ако сте от друг град или живеете в чужбина, процедурата се извършва дистанционно
 4. Да подготвите всички необходими документи, изброени в сайта dalgoletiebg.com/записване/:
 • Копие на Диплома за последно завършено образование, но минимум удостоверение за завършен 10ти клас. (копието се заверява с вярно с оригинала и подпис на курсиста)
 • Медицински документ за това, че участието Ви в съответния курс не Ви е противопоказно
 • 4 бр. снимки паспортен формат

МОДУЛ “ЕПИЛАЦИЯ С КОЛА МАСКА“

ОБЕЗКОСМЯВАНЕ – КОЛА МАСКА – ДЪЛГОТРАЙНА ЕПИЛАЦИЯ

Какво включва теоретичното  обучението:

 1. Епилация.
 2. Методи на епилация
 3. Кола маска
 4. Техника на извършване.
 5. Последици от неправилно извършване.

Практика:

 1. Подготовка на работното място
 2. Посрещане, консултиране и професионално общуване с клиент
 3. Студена кола маска
 4. Топла кола маска
 5. Почистване и дезинфекция на работното място

Кола маската е един от най-разпространените методи за трайно обезкосмяване, той е и сред най-търсените услуги в козметичните студия.  При него, за разлика от обезкосмяване с епилатор, се отскубва целия косъм зедно с корен. По този начин се удължава периода на поникване на нов косъм. За различните клиенти, трайността на процедурата варира от две до три седмици.

При извършването на кола маска, топлината на маската разширява порите и това спомага за издърпването на целия косъм. Рядко става скъсване на косъма. При издърпването на кола маската се получава обръщане на посоката на растеж на косъмчетата и това допринася да няма враствания след процедурата.

Кола маската бива топла и студена. При топлата кола маска в отделен съд тя се разтопява и след изстиване до подходяща температура се нанася върху участъка, който ще се третира. Отлепянето  се прави с рязко движение, в посока, обратна на посоката на растеж на космите.

Студената кола маска е под формата на ленти с восък или патрони. Когато восъкът вече е нанесен върху епилиращите ленти, той е полутвърд и трябва да се стопли за да залепне по третирана повърхност. Той остава полутвърд през цялата процедура.

ДЪРЖАВНА ДИПЛОМА

В края на курса се провежда държавен изпит по теория и практика. След професионалното обучение получавате УДОСТОВЕРЕНИЕ от „Дълголетие“ с лиценз от НАПОО (Национална агенция за професионална обучение и образование) към Министерство на образованието и науката.

След проведения курс се издава държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация  професия „Козметик”, специалност Козметика, модул “Епилация с кола маска” – част от втора степен на професионална квалификация.

При желание от страна на курсиста можем да изготвим Европас приложение  към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатстване за работа в страните от ЕС.

Сертификат на български и на английски за завършено професионално обучение по професията „Козметик“, специалност „Козметика“, модул “Епилация с кола маска”.

Завършено професионално обучение с придобиване на част втора степен на професионална квалификация професия “Козметик” се удостоверява със държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация за модул “Епилация с кола маска”, част от професия “Козметик”, специалност “Козметика”, втора степен на професионална квалификация.

 • Подходящ както за начинаещи, така за козметики, които искат да наградят знанията си
 • Курсовете са с по-кратка продължителност и са подходящи за курсисти, които разполагат с ограничено време или пътуват от чужбина.
 • С основен акцент на практическата подготовка
 • Практика: работа с реални модели в реална работна среда в козметичен салон
 • Обучение в малки групи и индивидуално внимание от страна на висококвалифицираните преподаватели
 • Подготвя кандидатите на необходимото ниво за работа в салон веднага след курса
 • Предоставя възможност за Държавна диплома съобразно изискванията на Европейския съюз и МОН
 • Предоставя възможност за Европас приложение на чужд, специално предназначен за работа в чужбина (не е включено в цената на курса)
 • Всички необходими материали и оборудване са включени в таксата за обучение
 • Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално

Курсът за модул “епилация с кола маска” се предлага в град Варна.

1. Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните бази на Дълголетие.
2. Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
3. Необходимо е предварително записване.
4. Потенциална възможност за работа в салоните на Дълголетие или други престижни салони.

Свържете се с нашите координатори за актуална цена и условия на курса, както и да получите подробна информация и насоки за записване.

За курс по “Епилация с кола маска” в гр. Варна ☎️ 0894 822 441 ☎️ 0899 982 561

За да се запишете в курса за обучение или да резервирате вашето място предварително е необходимо:

 1. Да се свържете със съответните координатори за града, в който искате да карате курса
 2. Да се свържете с избрания преподавател по телефон или да посетите салона на място, за да уговорите подробностите относно обучението, графика на курса, да се запознаете лично, да разгледате базата ни за практическо обучение, да зададете Вашите въпроси. Ако всичко Ви устройва като условия на курса, може да преминете към стъпите по-надолу.
 3. Да уточните среща за прием на документите ви на място. Ако сте от друг град или живеете в чужбина, процедурата се извършва дистанционно
 4. Да подготвите всички необходими документи, изброени в сайта dalgoletiebg.com/записване/:
 • Копие на Диплома за последно завършено образование, но минимум удостоверение за завършен 10ти клас. (копието се заверява с вярно с оригинала и подпис на курсиста)
 • Медицински документ за това, че участието Ви в съответния курс не Ви е противопоказно
 • 4 бр. снимки паспортен формат

МОДУЛ “ОФОРМЯНЕ НА ВЕЖДИ С КОНЕЦ“

ВЕЖДИ С КОНЕЦ – ДИЗАЙН НА ВЕЖДИ – THREADING

Курса е кратък – 2 дни практика.

Какво включва теоретичното  обучението:

 1. Методи на работа с конеца
 2. Оформяне на вежди
 3. Дизайн
 4. Боядиване.
 5. Последици от неправилно извършване.

Практика:

 1. Подготовка на работното място
 2. Посрещане, консултиране и професионално общуване с клиент
 3. Оформяне на вежди
 4. Дизайн
 5. Боядиване.
 6. Почистване и дезинфекция на работното място

Оформянето на вежди с конец е техника за натурално и естествено премахване на нежелани косми, чрез конец. Конеца се усуква и след това се прекарва плътно по кожата, като по този начин се захващат косъмчетата в усукания конец и се издърпват от фоликулите им. Това позволява оформяне на по-добри линии и създаване на по-прецизни форми. Чрез конеца не се обелват горните слоеве на кожата. Той е по-нежен за кожата и е 100% натурален.

ДЪРЖАВНА ДИПЛОМА

В края на курса се провежда държавен изпит по теория и практика. След професионалното обучение получавате УДОСТОВЕРЕНИЕ от „Дълголетие“ с лиценз от НАПОО (Национална агенция за професионална обучение и образование) към Министерство на образованието и науката.

След проведения курс се издава държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация  професия „Козметик”, специалност Козметика, модул “Оформяне на вежди с конец” – част от втора степен на професионална квалификация.

При желание от страна на курсиста можем да изготвим Европас приложение  към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатстване за работа в страните от ЕС.

Сертификат на български и на английски за завършено професионално обучение по професията „Козметик“, специалност „Козметика“, модул “Оформяне на вежди с конец”.

Завършено професионално обучение с придобиване на част втора степен на професионална квалификация професия “Козметик” се удостоверява със държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация за модул “Оформяне на вежди с конец”, част от професия “Козметик”, специалност “Козметика”, втора степен на професионална квалификация.

 • Подходящ както за начинаещи, така за козметики, които искат да наградят знанията си
 • Курсовете са с по-кратка продължителност и са подходящи за курсисти, които разполагат с ограничено време или пътуват от чужбина.
 • С основен акцент на практическата подготовка
 • Практика: работа с реални модели в реална работна среда в козметичен салон
 • Обучение в малки групи и индивидуално внимание от страна на висококвалифицираните преподаватели
 • Подготвя кандидатите на необходимото ниво за работа в салон веднага след курса
 • Предоставя възможност за Държавна диплома съобразно изискванията на Европейския съюз и МОН
 • Предоставя възможност за Европас приложение на чужд, специално предназначен за работа в чужбина (не е включено в цената на курса)
 • Всички необходими материали и оборудване са включени в таксата за обучение
 • Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално

Курсът за модул “Оформяне на вежди с конец” се предлага в град Варна.

1. Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните бази на Дълголетие.
2. Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
3. Необходимо е предварително записване.
4. Потенциална възможност за работа в салоните на Дълголетие или други престижни салони.

Свържете се с нашите координатори за актуална цена и условия на курса, както и да получите подробна информация и насоки за записване.

За курс по “Оформяне на вежди с конец” в гр. Варна ☎️ 0894 822 441 ☎️ 0899 982 561

За да се запишете в курса за обучение или да резервирате вашето място предварително е необходимо:

 1. Да се свържете със съответните координатори за града, в който искате да карате курса
 2. Да се свържете с избрания преподавател по телефон или да посетите салона на място, за да уговорите подробностите относно обучението, графика на курса, да се запознаете лично, да разгледате базата ни за практическо обучение, да зададете Вашите въпроси. Ако всичко Ви устройва като условия на курса, може да преминете към стъпите по-надолу.
 3. Да уточните среща за прием на документите ви на място. Ако сте от друг град или живеете в чужбина, процедурата се извършва дистанционно
 4. Да подготвите всички необходими документи, изброени в сайта dalgoletiebg.com/записване/:
 • Копие на Диплома за последно завършено образование, но минимум удостоверение за завършен 10ти клас. (копието се заверява с вярно с оригинала и подпис на курсиста)
 • Медицински документ за това, че участието Ви в съответния курс не Ви е противопоказно
 • 4 бр. снимки паспортен формат

МОДУЛ „ФИБРОБЛАСТ ПЛАЗМА ЛИФТИНГ“

ФИБРОБЛАСТ – ПЛАЗМА ЛИФТИНГ – FIBROBLAST PLASMA LIFTING – БЕЗИГЛЕН ЛИФТИНГ

Курсът е с кратка продължителност – 1 ден. Подходящ за козметики, които искат да наградят знанията си, но не и за начинаещи в сферата. Включва много практика върху реален модел. Ще получите знания и тънкости от един от най-добрите преподаватели в сферата на естетическите процедури. Практическата част от обучението ще бъде представена от медицинско лице, международно-сертифициран специалист в областта.

След курса получавате On – line подкрепа от вашият учител през следващите 3 месеца, който ще е на среща да Ви консултира при затруднения, ако се съмнявате как да постъпите с даден клиент, ако имате нужда от помощ за закупуваме на консумативи и материали за работа с клиенти.

Предоставена е възможност за закупуване на плазма пен при желание от страна на курсиста.

Fibroblast Plasma Lifting е метод за неинвазивен лифтинг и опъване на увиснала кожа и подмладяване.
Методът е единствената алтернатива на блеферопластика (повдигане на увиснал клепач), при това и БЕЗ игли и БЕЗ рязане, бърз и кратък оздравителен период, с незабавни резултати.
Процедурата се изпълнява посредством специален уред, наречен Plasma Pen.

Програма на обучението:

 1. Стерилизация и протоколи
 2. Консултация с клиенти
 3. Формуляри за съгласие
 4. Показания и противопоказания
 5. Лечебни зони
 6. Препоръчителни цени и маркетинг
 7. Планове за лечение и пакети
 8. Процедура стъпка по стъпка за Plasma Fibroblast
 9. Техники за лечение на плазмени фибробласти
 10. Избор на касета с игла
 11. Обезболяване и анестезия
 12. Домашни грижи

Процедурата не е лазер, електрически нож или фракционирана радиочестота. При процедурата се създава контролиран плазмен микроимпулс, чрез йонизацията на газове от въздух. Създава се напрежението между уреда и кожата, което води до сублимация на повърхностния слой на кожата. Третирания минимален участък кожа се изпарява поради високата температура на фокусираната топлина предизвиква. След заздравяване след процедурата кожата е по-млада и стегната. След процедурата има зачервяване на третираната зона и оток, който отшумява за 4-7 дни.

Ефекта има и след една направена процедура. Повторна процедура може да бъде направена след около месец или месец и половина.

Процедурата се прилага при следните зони:
– Горен и долен клепач, ‘‘пачи крак‘‘
– Лифтинг на вежди, чело
– Периорални бръчки (гънки горна устна, назолабиални гънки)
– Фейслифт на цяло лице
– Стягане и опъване на увиснала кожа в зоната на пъпа и корема или дланите на ръцете, около ушите
– Премахване на белези
– Премахване на старчески петна и пигментации
– Отстраняване на кожни образования – фиброми, ксантелазми, мастни образования, гранулома, хемангиома, кожни налепи

ФИРМЕН СЕРТИФИКАТ

В края на курса се получава сертификат на български и на английски за завършено професионално обучение по професията „Козметик“, специалност „Козметика“, модул “Фибробласт плазма лифтинг”.

 • Подходящ за козметики, които искат да наградят знанията си
 • Знания и тънкости от един от най-добрите преподаватели в сферата на естетическите процедури
 • On – line подкрепа от вашият учител през следващите 3 месеца
 • Възможност за закупуване на плазма пен
 • Курсовете са с по-кратка продължителност и са подходящи за курсисти, които разполагат с ограничено време или пътуват от чужбина.
 • С основен акцент на практическата подготовка
 • Практика: работа с реални модели в реална работна среда в козметичен салон
 • Обучение в малки групи и индивидуално внимание от страна на висококвалифицираните преподаватели
 • Подготвя кандидатите на необходимото ниво за работа в салон веднага след курса
 • Предоставя възможност за Държавна диплома съобразно изискванията на Европейския съюз и МОН
 • Предоставя възможност за Европас приложение на чужд, специално предназначен за работа в чужбина (не е включено в цената на курса)
 • Всички необходими материали и оборудване са включени в таксата за обучение
 • Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално

Курсът за модул “Фибробласт плазма лифтинг” се предлага в град София.

 1. За да се включите в курса, трябва да имате опит в областта на козметиката или перманентен грим
 2. Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните бази на Дълголетие.
 3. Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
 4. Необходимо е предварително записване.
 5. Потенциална възможност за работа в салоните на Дълголетие или други престижни салони.

Свържете се с нашите координатори за актуална цена и условия на курса, както и да получите подробна информация и насоки за записване.

За курс по “Фибробласт плазма лифтинг” в гр. София ☎️ 0894 822 441 ☎️ 0899 982 561

За да се запишете в курса за обучение или да резервирате вашето място предварително е необходимо:

 1. Да се свържете със съответните координатори за града, в който искате да карате курса
 2. Да се свържете с избрания преподавател по телефон или да посетите салона на място, за да уговорите подробностите относно обучението, графика на курса, да се запознаете лично, да разгледате базата ни за практическо обучение, да зададете Вашите въпроси. Ако всичко Ви устройва като условия на курса, може да преминете към стъпите по-надолу.
 3. Да уточните среща за прием на документите ви на място. Ако сте от друг град или живеете в чужбина, процедурата се извършва дистанционно
 4. Да подготвите всички необходими документи, изброени в сайта dalgoletiebg.com/записване/:
 • Копие на Диплома за последно завършено образование, но минимум удостоверение за завършен 10ти клас. (копието се заверява с вярно с оригинала и подпис на курсиста)
 • Медицински документ за това, че участието Ви в съответния курс не Ви е противопоказно
 • 4 бр. снимки паспортен формат

Абонирай се.
Получавай интересни статии и информация за предстоящи курсове

Обещаваме, че ще бъде полезно и информативно! 🙂


Галерия Курсове

Ние като обучителен център работим в сътрудничество със специалисти от практиката, които са преподаватели към нас и обучават по Професионален грим. Всеки един курсист се обучава в реална работна среда.

Ако твориш със сърцето си, няма ограничение за развитието ти!
Попитай повече за обучението в твоя град!