КУРС ПО КОЗМЕТИКА
Обща информация

“Дълголетие”, организира лицензиран от НАПОО курс по Козметика. Курсът включва теоритико-практическа подготовка по всички модули от програмата за “Козметик” по изискванията на МОН и Европейският съюз и представлява цялостно обучение в професията, която по образователни изисквания задължително обхваща компонентите за покриване на степен за професионална квалификация. В курса по козметика ще се запознаете с основните методи за работа, което ще положи стабилна основа на вашия индивидуален подход към професията. Върху тази основа вие ще надграждате допълнителни умения и знания.

Основната цел на обучението в курса по козметика – втора степен на професионална квалификация, е придобиването на умения за прилагане на цялостни козметични процедури, както и знания за характеристиките на здравата кожа, причините за отклонение от нормалното й функциониране, начините за поддържане на здравето и красотата, основните продукти, използвани в козметичните процедури, основните активни елементи и съставки на козметичните продукти, изискванията за здравословен начин на живот, видовете козметични грижи за кожaта на тялото, ръцете и крaкaта.

ПРОФЕСИОНАЛЕН КУРС С ШИРОК СПЕКТЪР ОТ УМЕНИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ КОЗМЕТИК!

За кого е подходящ курса?

Курсът по Козметика е подходящ за начинаещи, които имат за цел да работят като козметици в козметични салони.
Курсът е с по-голяма продължителност от време и курсистите, които искат да преминат това обучение, трябва да вземат това под внимание.
Подходящ е за курисисти, които не желаят да се съобразяват със строго фиксиран график, а искат гъвкаво обучение.

Условия на учебните знания

Обучавате се в реална работна среда, което е предимство и ви дава лек преход от обучението към започване на работа веднага след завършване.
Във всяка теоретична тема се прави връзка с процедурите и въздействията в козметичните манипулации.
Придобивате знания, с които можете веднага да се реализирате като успешен козметик.
Индивидуално отношение към всеки курсист спрямо неговите възможности и време.
Всяка тема разкрива връзката между теорията и практиката и обяснява кога се използва в козметичната услуга.
Практическите занимания се провеждат с професионални козметични апарати и професионални продукти. Работи се с козметичните продукти и терапии.
Осигурява всички необходими консумативи и материали за курса по козметика, като не се налага допълнително заплащане за такива.

За начални дати, график и стартиране на курса свържете се с нас!
T. 0899 982 561
T. 0894 822 441

Защо да изберете този курс?
Курсът по козметика включва теоретична и практическа подготовка.
Курсистите се упражняват върху модели. (моделите се осигуряват от курсистите).
Обучавате се в реална работна среда, което е предимство и ви дава лек преход от обучението към започване на работа веднага след завършване.
За тези от Вас, които ще започнат собствен бизнес, съдействаме със списък от необходими документи, идеи, съвети и препоръки за Ваше улеснение и успешен старт.
Отделя се основно внимание на задължителните хигенни изисквания.
Обученията се провеждат до 2 души с цел да се обърне индивидуално внимание на всеки от обучаваните.
Всички необходими продукти и оборудване са предоставени от обучителния център и са включени в таксата за обучение.
Графика на обучението е гъвкав, така че да бъде съобразен със заетостта на курсиста.

За да разгледате цени на предлагания курс, кликнете на избрания от вас преподавател.

Преподаватели

Ние като обучителен център работим в сътрудничество със специалисти от практиката, които са преподаватели към нас и обучават курсисти по Козметика за цяла професия и по отделни модули от козметиката. Всеки един курсист се обучава в реална работна среда.

Нашите преподаватели са висококвалифицирани, имащи за цел да отговорят на индивидуалните нужди на всеки курсист и да развиват и усъвършенстват уменията му в процеса на практическа работа.

Курс Козметика, Варна, Милена Златева

Милена Златева

Преподавател по Козметика
гр. Варна

Павлина Спасова козметика банско

Павлина Спасова

Преподавател по Козметика
гр. Банско

КУРСОВЕ ПО КОЗМЕТИКА ЗА ЦЯЛА ПРОФЕСИЯ

Обучение по Козметика , провеждаме в следните градове и учебни бази:

Курсистите се обучават в реална работна среда в учебните бази на „Дълголетие“. Държим на висококачественото обучение и на висококвалифицираните ни преподаватели!!!

Разгледайте всеки курс и направете своят избор! Тук ще намерите подробна информация за всеки курс и за всеки преподавател по отделно!

ОБУЧЕНИЯ ПО МОДУЛИ ЗА ЧАСТ ОТ ПРОФЕСИЯ ``КОЗМЕТИК``

Предлагаме обучение по модулите към професия Козметик:Предлагаме специализирани курсове за разширяване на знанията на козметици или за начинаещи, които искат да предлагат специфични услуги на своите клиенти. Курсовете са с по-кратка продължителност и са подходящи за курсисти, които разполагат с ограничено време или пътуват от чужбина.

След завършване на обучението, курсистите имат възможност да получат официален документ – удостоверение за професионална квалификация, признато от Министерство на образованието и важащо в целия Европейски съюз.

„Дълголетие“ предлага следните специализирани курсове:

Модул по „Почистване на лице“ – Варна и Пловдив
Модул по „Мезотерапия с дермапен“ – Варна
Модул по „Безиглена мезотерапия“ – Пловдив
Модул по „Фибробласт плазмалифтинг“ – София
Модул по „Оформяне на вежди с конец“ в град Варна
Модул по „Дизайн, оформяне и боядисване на вежди“ – Варна и Бургас
Модул по „Епилация с кола маска“ – Варна, Велико Търново, Банско, Враца
Модул по „Дизайн, оформяне и боядисване на вежди“ – Варна и Бургас
Модул по „Кислородна терапия“ – Варна
Обучение по епилация със захарна паста “SUGARING” – София

Разгледайте всеки курс и направете своят избор! Тук ще намерите подробна информация за всеки курс, спрямо града, в който го предлагаме !

Забележки:

Курса по професия „Козметик“, специалност „Козметика“ – втора степен на професионалната квалификация се предлага в градовете Варна и Велико Търново.
Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните бази на Обучителния център.
Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
Необходимо е предварително записване.
Има възможност таксата за курса да се заплати на две вноски.
Потенциална възможност за работа в салоните на Дълголетие или други престижни салони.
Курсистите изграждат умения за диагностика на кожата, изготвяне на индивидуална козметична програма, за приложение на козметични апарати за подхранване, хидратиране, лифтинги, отстраняване на нежелано окосмяване, целулит.
В рамките на базовото обучение по козметика се усвояват знания свързани с въздействието на ултравиолетовите лъчи, третирането на проблемна кожа, подходи в избелващите процедури и процедурите за чувствителна кожа.
Обучение се провежда с много нагледни материали, актуална информация, следят се новите тенденции в сферата и много и разнообразна практика върху реални модели.

ДОКУМЕНТ ПРИ ЗАВЪРШВАНЕ С ДЪРЖАВНО СВИДЕТЕЛСТВО

“След завършване на обучение за цяла професия Козметик издаваме Държавно Свидетелство за професионална квалификация, официално признато от Министерството на образованието и културата. С този документ имате право да работите като професионалист – козметик във всички козметични салони, салони за красота  и др., както в България, така и в страните от Европейския съюз.

Държавно Свидетелство за професионално обучение, Ви дава правото да практикувате, както и да започнете самостоятелен бизнес като КОЗМЕТИК на свободна практика.

ДОКУМЕНТ ПРИ ЗАВЪРШВАНЕ С ДЪРЖАВНО УДОСТОВЕРЕНИЕ

След завършване на обучение по модул от професия Козметик, ние издаваме Държавно Удостоверение за професионална квалификация, официално признато от Министерството на образованието и културата. С този документ имате право да работите като професионалист – спрямо обучението, което сте преминали във всички козметични салони, салони за красота  и др., както в България, така и в страните от Европейския съюз.

Държавното Удостоверение за професионално обучение, Ви дава правото да практикувате, както и да започнете самостоятелен бизнес като КОЗМЕТИК на свободна практика.

При желание от страна на курсиста можем да изготвим Европас приложение  към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатстване за работа в страните от ЕС.

Вашето портфолио ще бъде допълнено от

  • Сертификат на анлийски език
  • Сертификат на български език

Важно:

  • ❗️Сертификата е фирмен документ, той не държавно признат.
  • ❗️ Сертификата е приложение към Държавния документ за професионална квалификация.
Държавно Свидетелство за професионална квалификация
Свидетелство за професионална квалификация ДЪЛГОЛЕТИЕ
Държавно Удостоверение за професионална квалификация
удостоверение за професионална квалификация
Сертификат
Какво е Europass?

Документ на Европейската комисия в държавното образование и обучение, който помага Вашите умения и квалификации да бъдат ясно и лесно разбираеми в Европа. Може да бъде издаван от институциите в държавното професионално образование – лицензиран център Професионални обучения “Дълголетие”, Лиценз № 2018121455 / 05.11.2018.

Нужно ли ви е?

Europass представлява Приложение към сертификат (Държавно Свидетелство или Удостоверение) и описва знанията и уменията, придобити от притежателите на сертификати за професионално образование и обучение. Този документ допълва информацията, съдържаща се в официалния сертификат, с което я прави по-лесно разбираема, особено в чужбина.

Този Европейски документ се издава на всеки език по избор и важи в ЕС.

европас
Приложение към Държавна диплома

Ползите от Европас приложението са основателни:

С Европас Приложението ще може да кандидатстване за работа в чужбина
Ще ви направи конкурентоспособни пред Вашия бъдеш работодател ще може да разбере какви знания и умения притежавате по дадената специалност.

График на курса

Oбучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и неговите индивидуални нужди. Практиката се провежда в реална работна среда в козметичен салон. Обучението е 4 месеца, като имате теория, която четете и практика в реална работна среда – 366 уч. ч. Графика на обученията е гъвкав и се прави спрямо Вашата заетост и тази на преподавателя. Началната дата на курса се уговаря с преподавателя, за да е удобна за Вас. Колко ще продължи курса зависи от това, как е формиран графика Ви и колко на често взимате часове.

Работа

Дълголетие поддържа актуална база данни на преминалите обучение по Козметика и тяхната професионална реализация. Създава се практика на непрекъснат обмен на информация между работодателите в сектор козметични услуги и обучителния център, в резултат на което, спомагаме за по-добрата професионална реализация на своите курсисти.

Мнения на курсисти и преподаватели

5.0/5 review rating 5  в Google | 4.8/5 review rating 5  във Facebook | Виж всички 

Галерия