Курс по Козметика

Професионален курс с широк спектър от умения за професионалния козметик

Специализирано обучение за придобиване на професионална квалификация. Курсът по Козметика е предназначен изцяло за начинаещи, които искат да работят като Козметици във Козметични салони или да отворят свой собствен салон.

Курс По Козметика

Професионално обучение с държавна диплома

Академия за професионални обучения “Дълголетие” , организира лицензиран от НАПОО курс по Козметика. Курсът включва теоритико-практическа подготовка по всички модули от програмата за “Козметик” по изискванията на МОН и Европейският съюз и представлява цялостно обучение в професията, която по образователни изисквания задължително обхваща компонентите за покриване на степен за професионална квалификация. В курса по козметика ще се запознаете с основните методи за работа, което ще положи стабилна основа на вашия индивидуален подход към професията. Върху тази основа вие ще надграждате допълнителни умения и знания.

.

Обучението в този курсa по козметика е предназначено за начинаещи в професията, които имат за цел да работят като козметици в козметични салони. В курсовете се обръща индивидуално внимание на  курсиста , като изключително се набляга на практическите занимания и усвояването на специал ни техники от професията. В цената на курса се включва – учебник, работно облекло, материали и консумативи.

Обучавате се в реална работна среда, което е предимство и ви дава лек преход от обучението към започване на работа веднага след завършване

Във всяка теоретична тема се прави връзка с процедурите и въздействията в козметичните манипулации;
Придобивате знания, с които можете веднага да се реализирате като успешен козметик;
Индивидуално отношение към всеки курсист спрямо неговите възможности и време
Всяка тема разкрива връзката между теорията и практиката и обяснява кога се използва в козметичната услуга.
Практическите занимания се провеждат с професионални козметични апарати и професионални продукти. Работи се с козметичните продукти и терапии.
Обученията се провеждат в малки групи до 2 човека, което осигурява възможност на всеки учащ да работи самостоятелно по всички изучавани практически теми.
По време на курса по козметика се предлага възможността за обучение върху реални клиенти.
Производствена стажантска практика по време на курса по козметика е с реално работно време в салона.
Осигурява всички необходими консумативи за курса по козметика.

В края на курса се провежда държавен изпит по теория и практика.След професионалното обучение получавате УДОСТОВЕРЕНИЕ или СВИДЕТЕЛСТВО от Академия за професионални обучения „Дълголетие“ с лиценз от МО към НАПОО ном. № 2018121455 / 05.11.2018г

След проведения курс по козметика се издава държавна дипломаСвидетелство за професионална квалификация  професия „Козметик”, специалност Козметика, втора степен на професионална квалификация
Европас приложение към дипломата, което ще ви послужи при кандидатсване за работа в страние от ЕС
Sertificate of  compedance Academy Dalgoletie/Сертификат на бъларски и на английски за завършено професионално обучение по професията „Козметик“, специалност „Козметика“

– Подходящ за начинаещи
– С основен акцент на практическата подготовка -Практика: работа с реални клиенти във козметичен салон
– С множество упражнения върху реални клиенти и модели на територията на учебен салон в реална обстановка
– Обучение в малки групи и индивидуално внимание от страна на висококвалифицираните преподаватели
– Подготвя кандидатите на необходимото ниво за работа в салон веднага след курса
– Предоставя възможност за Държавна диплома съобразно изискванията на Европейския съюз и МОНМ
– Предоставя възможност за Европаспорт, специално предназначен за работа в чужбина
– Всички необходими материали и оборудване са включени в таксата за обучение
– Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално

1. Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните центрове на фирмата.
2. Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
3. Необходимо е предварително записване.
4. Има възможност таксата за курса да се заплати на  две вноски.
5. Възможност за работа в салоните към Академия за професионални обучения или други престижни салони.

Записване в курса за обучение / Резервиране на място

За да се запишете в курса за обучение или да резервирате вашето място предварително е необходимо:

Да подготвите всички необходими документи, изброени в сайта dalgoletiebg.com/записване/
Да се свържете с центъра на посочените телефони и да уточните среща за прием на документите ви на място. Ако сте от друг град или живеете в чужбина, процедурата се извършва дистанционно.
Да се свържете с центъра във връзка с изготвянето на Договор за обучение и придружаващи документи на МОНМ. Договорът за обучение служи като гаранция за внесената такса и урежда въпросите свързани с учебния план, хорариума, уточнява условията за полагане на държавният изпит в края на курса и др.

Висококвалифицирани преподаватели
Висококвалифицирани преподаватели, имащи за цел да отговорят на индивидуалните нужди на всеки курсист и да развиват и усъвършенстват уменията му в процеса на практическа работа.

гр. ВарнаКурс по Козметика

Козметично Студио Магия | Козметично Студио Егоист – учебен център към Академия за професионални обучения Дълголетие

Направи запитване
гр. Велико ТърновоКурс по Козметика

Учебен център към Академия за професионални обучения Дълголетие

Направи запитване
гр. ВарнаКурс по Козметика

Център за дермакометика и масажи Тианде – учебен център към Академия за професионални обучения Дълголетие

Направи запитване

Галерия Курсове

Ние като обучителен център работим в сътрудничество със специалисти от практиката, които са преподаватели към нас и обучават по Професионален грим. Всеки един курсист се обучава в реална работна среда.

Основната цел на обучението в курса по козметика – втора степен на професионална квалификация, е придобиването на умения за прилагане на цялостни козметични процедури, както и знания за характеристиките на здравата кожа, причините за отклонение от нормалното й функциониране, начините за поддържане на здравето и красотата, основните продукти, използвани в козметичните процедури, основните активни елементи и съставки на козметичните продукти, изискванията за здравословен начин на живот, видовете козметични грижи за кожaта на тялото, ръцете и крaкaта.

Вижте повече за издаваната диплома

Oбучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално. В практиката се работи с реални клиенти в козметичен салон.

Курсистите изграждат умения за диагностика на кожата, изготвяне на индивидуална козметична програма, за приложение на козметични апарати за подхранване, хидратиране, лифтинги, отстраняване на нежелано окосмяване, целулит.

В рамките на базовото обучение по козметика се усвояват знания свързани с въздействието на ултравиолетовите лъчи, третирането на проблемна кожа, подходи в избелващите процедури и процедурите за чувствителна кожа.

Академия за професионални обучения Дълголетие поддържа актуална база данни на преминалите обучение по Козметика и тяхната професионална реализация. Създава се практика на непрекъснат обмен на информация между работодателите в сектор козметични услуги и Обучителния център, в резултат на което, спомагаме за по-добрата професионална реализация на своите курсисти.

След приключването на курса, учащите могат да изработват самостоятелно два вида масаж на лице, да правят кола маска, да работят с йонофореза, ултразвук, фриматор, д`арсонвал, фотоепилация и фотоподмладяване.

Теоретичното обучение се провежда с много нагледни материали, снимки, филми.

Модулни обучения част от Козметика

„Надгаждащо обучение за Козметици„

Защо Академия за професионално обучение Дълголетие?

Обучението в Академия Дълголетие се подчинява на индивидуалността и конкретните нужди на всеки ученик. Работим с всеки по отделно, докато ученикът не го разбере и може да го прави без никакво колебание. Целта на тази повтаряемост e да усвоите получите всички нужни знания и умения, за да може да работите без никакво притеснение веднага щом завършите.

Свържи се с нас

Индивидуален график

Oбучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално. В практиката се работи с реални клиенти във фризьорски салон.

Редовна и съботно-неделна форма на обучение

Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално.

Условия и организация

Курс по козметика се провежда изцяло в работна среда, която ще Ви помогне по-лесно да преминете обучението и да станете професионалисти. Работим с реални модели, за които можем да съдействаме в намирането. Преподавателите са високо квалифицирани със значителен професионален опит.

Групите са малки, за да може да се обърне специално внимание на всеки курсист. Съобразяваме се изцяло с графика на курсистите, тяхното свободното време и възможности. Обучението е строго индивидуално за всеки.

започни от себе си

Специализирано обучение

Всеки курсист има възможност да упражни многократно практическите теми.

Обученията се провеждат в малки групи до 3 човека, за да се осигури възможност на всеки участник да изпълнява по няколко пъти практическите задачи. Всички учебни манипулации се изпълняват върху участници в курса.

Свържете с нас, за да отговорим на всички ваши въпроси

Цена на курса

Цената на пълния курс на обучение (4 месеца) за професията Фризьор в Академия Дълголетие е 1200лв. В нея влиза всичко – продуктите, с които работите през целия срок на обучение.

Държавна диплома

Завършено професионално обучение с придобиване на втора степен на професионална квалификация професия “Козметик” се удостоверява със държавна диплома – Свидетелство за професионална квалификация професия “Козметик”, специалност “Козметика”, втора степен на професионална квалификация.

При желание от страна на курсиста можем да изготвим Европас приложение  към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатсване за работа в страните от ЕС.

Ако твориш със сърцето си, няма ограничение за развитието ти!
Попитай повече за обучението в твоя град!