Интервю с Кремена Денева – „Мога да „заразя“ с позитивизъм всеки, който иска да се развива в България.“

Ние като обучителен център работим в сътрудничество със специалисти от практиката, които са преподаватели към нас и обучават по съответните професии. Всеки един курсист се обучава в реална работна среда, а не в изолирана учебна зала, което за нашите професии е повече от задължително.

Стараем се максимално подробно да представим всеки един от тях. Изборът към кой ще се запише е на желаещият курист.

Зададохме 15 въпроса на всеки преподавател, с който работим, свързани с него като личност и отношението му както към работата , така към  обученията , които прави.

В тази статия ви запознаваме с Кремена Денева, преподавател в град Варна.

* Какво можеш да научиш другите? По какъв начим да им помогнеш?

Моята професионална реализация от момента, в който стартирах своето професионално развитие през 2001 година е в сферата на козметиката, като в годините до сега, а и за напред,  имах възможността да се запозная и да се развия в различните и аспекти – търговия, развитие на пазара за марките, с които съм си партнирала, обучения и разбира се най-интересното за мен професионалната козметика и работата с клиенти в една от най-дамските професии – Козметик.

Преподаването и партньорството ми с „Дълголетие“ дойде като едно естествено продължение, което ми дава силна мотивация да продължавам да се развивам и да предавам опита си на всички, които изберат мен за преподавател. Имам опит в преподаването вече 18 години както на големи групи хора, така и индивидуално. Мисля, че се спрявям добре, колкото и нескромно да звучи. Умея да пресъздам материала на курсистите по интересен, полезен начин, свързвам теорията и практиката, давам много примери и виждам, че всеки който има желание да се потопи в материята на козметиката успява за разбере и осъзнае отговорността на професията козметик и най-вече да я хареса и поиска да се развие в нея.  На всеки нов курсист мога да помогна като му дам едни стабилни основи в професията и бизнеса. Материалът, който се изучава в курса е базата над която всеки ще надгражда в годините с практиката, но без една добра основа няма как да бъдеш добър козметик.

Стремя се моите курсисти да станат мислещи козметици с отношение към клиентите и вникващи в техните потребности.

* Кои са твоите силни страни и качества? – Моите силни страни са бързата ми адаптация към хора и ситуации. Лесно комуникирам, изключително позитивна и последователна съм както в личния така и в професионалния живот. Чувствам се успешно професионално реализирана и мога да „заразя“ с позитивизъм всеки, който иска да се развива в България, защото въпреки всеобщото мнение, че тук бизнес няма, аз мисля обратното. Бизнес има за всички, които искат да се развиват, учат и се отдават.
* Какво те мотивира? – Най-силно ме мотивират усмивките на моите деца. Мотивират ме щастливите погледи на клиентите, когато се видят в огледалото след посещение в моя „Център за дерма-козметика и масажи“. Мотивират ме курсисти, които след прекаран курс си тръгват сигурни в наученото и готови да започнат работа. Мотивират ме истинските хора и добрите взаимоотношения.
* Кои са слабите ти страни? – Определям, че това е моят работохолизъм. Искам да имам повече време за семейството ми , искам да пътувам повече и на по-далечни места, но не винаги успявам да постигна това.
* Защо преподаваш? – Имам нужда да предам това, което знам и мога.
* Какво ти харесва в бюти индустрията? – Бюти индустрията е много добре развита в България. Харесва ми динамиката, резултатите, които се постигат, позитивната работа с клиентите, възможността за добри доходи. Чудесен бизнес за жена, който може да се предаде и на поколенията.
* Какво не ти харесва и защо?- Има аспекти, които не ми харесват, но за да има промени това не зависи от мен или от един козметик сам по себе си. Промените ще дойдат и ще бъдат на ниво закони и правила, но кога…
* Какво за теб е конкуренцията? – Когато конкуренцията е лоялна е чудесно, че я има. Има много добри козметици и професионалисти в бюти сферата. Това е стимул да се развиваме и да споделяме опит в името на доволния клиент.

* Как се развиваш и подобряваш себе си? – Всяки свободен момент отделям да се запознавам с нови практики, технологии опитности. Не съм от хората, които веднага експериментират върху клиентите колкото и модерно да е нововъведението. Следя внимателно и внедрявам в малко по-късен етап. Посещавам обучения и семинари, които считам, че ще надградят това което знам, общувам с колеги като споделяме успешни практики. Стремя се да научавам нови неща , за да бъда полезна на клиентите и курсистите.
* Хобита и интереси? – Обичам да пътувам. Моите хобита в последните 10 години са хобитата на моите деца :-)- модерен балет, айкидо, футбол, рисуване, съвсем подходящи за моята възраст.
* Обичаш ли работата си и защо? – Обичам това, което правя. Не съм с усещането, че отивам на работа и това ми дава силна мотивация да върша всичко това което имам за деня с лекота и усмивка.
* Как си почиваш? – Разходки, сън, Спа терапии и време със семейството ми.

Ако искате да научите повече, за курсовете с Кремена Денева може да разгледате тук.

Публикации

трета степен козметик