Запознайте се с рефлексотерапията, един различен масажен подход

Posted by Дълголетие | декември 18, 2017 | Новини
курс по масаж

Рефлексологията се прилага най-често в областта на ходилата и дланите. Тя се основава на идеята, че натиска върху дадени точки на човешкото тяло оказва терапевтично влияние върху други части от него. Алтернативната лечебна техника е обект на сериозен интерес както сред професионалистите, завършили курс по масаж, така и сред почитателите на разнообразните масажни методи.

Датира от дълбока древност

Кога е поставено началото на рефлексологията няма точна информация. Сведения за рефлексотерапия се намират от преди 5000 години в древна Азия и Близкия изток, тогава методът се използва за общо лечение. Все по-търсен става подходът през последните години. В Дания масажната техника е част от здравната програма на служителите.

Всяка точка има свое предназначениекурс по масаж

За лечебните свойства на масажния метод се използват карти. Така специалистите успяват да стимулират точните зони на тялото и вътрешните органи. Съществуват специални карти за ръцете, краката и дори за ушите. Местата за точков масаж са точно определени, те са в синхрон с мястото на частите на тялото. Лявото стъпало съответства на лявата страна на тялото, а дясното – на дясната. Пример – жлъчният мехур е отдясно, там се намира и рефлексната му точка.

Същност на рефлексологията

курс по масажТова е алтернативно терапевтично лечение. Може да се определи като масаж, но има съществени разлики със стандартната масажна терапия. Рефлексологията е концентрирана върху специфични области на ръцете, краката и ушите. Като най-ефективен се определя масажът на стъпалата. На краката се откриват основни рефлекторни точки, които могат да окажат влияние върху работата на важни органи и системи в тялото на човека.

Повече за видовете масажни техники и техните предимства можете да разберете, като се запишете на курс по масаж към Обучителен център Дълголетие.

Автор: Анна Радева

КУРС ПО КЛАСИЧЕСКИ И ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ :

Варна, Велико Търново

Add a comment

Публикации

курс по поставяне на мигли косъм по косъм
Posted by anna-radeva | 28 декември 2017
Днес е много лесно да получим по-дълги, по-плътни или по-извити мигли. Удължителите са изключително популярни, услугата е достъпна и приятна. Крайният резултат е бърз и естествен. Затова не е никак...
курс по разговорен английски за работа в спа център
Posted by anna-radeva | 11 декември 2017
Нашият курс по разговорен английски за работа в спа център ви дава възможност да се реализирате в желаната професионална област на желаното място. Ако досега сте смятали, че нивото ви...
курс по фризьорство
Posted by anna-radeva | 04 декември 2017
Едно от най-големите предимства на фризьорската професия е относителната й независимост. Много бизнес сектори са изправени пред сериозната конкуренция на големите корпурации. Местните структури постоянно се борят с утвърдени марки....