Запознайте се с рефлексотерапията, един различен масажен подход

Posted by Дълголетие | декември 18, 2017 | Новини
курс по масаж

Рефлексологията се прилага най-често в областта на ходилата и дланите. Тя се основава на идеята, че натиска върху дадени точки на човешкото тяло оказва терапевтично влияние върху други части от него. Алтернативната лечебна техника е обект на сериозен интерес както сред професионалистите, завършили курс по масаж, така и сред почитателите на разнообразните масажни методи.

Датира от дълбока древност

Кога е поставено началото на рефлексологията няма точна информация. Сведения за рефлексотерапия се намират от преди 5000 години в древна Азия и Близкия изток, тогава методът се използва за общо лечение. Все по-търсен става подходът през последните години. В Дания масажната техника е част от здравната програма на служителите.

Всяка точка има свое предназначениекурс по масаж

За лечебните свойства на масажния метод се използват карти. Така специалистите успяват да стимулират точните зони на тялото и вътрешните органи. Съществуват специални карти за ръцете, краката и дори за ушите. Местата за точков масаж са точно определени, те са в синхрон с мястото на частите на тялото. Лявото стъпало съответства на лявата страна на тялото, а дясното – на дясната. Пример – жлъчният мехур е отдясно, там се намира и рефлексната му точка.

Същност на рефлексологията

курс по масажТова е алтернативно терапевтично лечение. Може да се определи като масаж, но има съществени разлики със стандартната масажна терапия. Рефлексологията е концентрирана върху специфични области на ръцете, краката и ушите. Като най-ефективен се определя масажът на стъпалата. На краката се откриват основни рефлекторни точки, които могат да окажат влияние върху работата на важни органи и системи в тялото на човека.

Повече за видовете масажни техники и техните предимства можете да разберете, като се запишете на курс по масаж към Обучителен център Дълголетие.

Автор: Анна Радева

КУРС ПО КЛАСИЧЕСКИ И ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ :

Варна, Велико Търново

Add a comment

Публикации

курс по масаж, Обучителен център Дълголетие
Posted by anna-radeva | 27 май 2018
Може вече да сте постигнали известна популярност и финансова независимост в бранша, но това не бива да ви успокоява. Спа секторът е динамичен и запазването да добра позиция изисква непрестанна...
Обучителен център Дълголетие, професионални курсове
Posted by anna-radeva | 14 май 2018
Изборът на специалисти, които ще се грижат за добрия външен вид на клиентите, е деликатно решение. Всичко започва с интервю за работа и първо впечатление. Първо впечатление, отличаващо кандидатите един...
професионални курсове, обучителен център Дълголетие
Posted by anna-radeva | 04 май 2018
Понякога желанието и професионалните умения могат да се окажат недостатъчни за успешно развитие на салон. Да работите за себе си е чудесна перспектива, но тя неизменно върви ръка за ръка...