Запознайте се с рефлексотерапията, един различен масажен подход

Posted by Дълголетие | декември 18, 2017 | Новини
курс по масаж

Рефлексологията се прилага най-често в областта на ходилата и дланите. Тя се основава на идеята, че натиска върху дадени точки на човешкото тяло оказва терапевтично влияние върху други части от него. Алтернативната лечебна техника е обект на сериозен интерес както сред професионалистите, завършили курс по масаж, така и сред почитателите на разнообразните масажни методи.

Датира от дълбока древност

Кога е поставено началото на рефлексологията няма точна информация. Сведения за рефлексотерапия се намират от преди 5000 години в древна Азия и Близкия изток, тогава методът се използва за общо лечение. Все по-търсен става подходът през последните години. В Дания масажната техника е част от здравната програма на служителите.

Всяка точка има свое предназначениекурс по масаж

За лечебните свойства на масажния метод се използват карти. Така специалистите успяват да стимулират точните зони на тялото и вътрешните органи. Съществуват специални карти за ръцете, краката и дори за ушите. Местата за точков масаж са точно определени, те са в синхрон с мястото на частите на тялото. Лявото стъпало съответства на лявата страна на тялото, а дясното – на дясната. Пример – жлъчният мехур е отдясно, там се намира и рефлексната му точка.

Същност на рефлексологията

курс по масажТова е алтернативно терапевтично лечение. Може да се определи като масаж, но има съществени разлики със стандартната масажна терапия. Рефлексологията е концентрирана върху специфични области на ръцете, краката и ушите. Като най-ефективен се определя масажът на стъпалата. На краката се откриват основни рефлекторни точки, които могат да окажат влияние върху работата на важни органи и системи в тялото на човека.

Повече за видовете масажни техники и техните предимства можете да разберете, като се запишете на курс по масаж към Обучителен център Дълголетие.

Автор: Анна Радева

КУРС ПО КЛАСИЧЕСКИ И ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ :

Варна, Велико Търново

Add a comment

Публикации

курс по фризьорство
Posted by anna-radeva | 25 март 2018
Добрите професионалисти са важна част от реализацията на салона за красота. Няма как да бъдете доволни, ако някой от ценните кадри реши да се раздели с вас. Разбира се, голяма...
професионални курсове, обучителен център Дълголетие
Posted by anna-radeva | 12 март 2018
Управлението на собствен бизнес в разкрасителния сектор не е лесна задача. Успехът, макар и понякога разтегливо понятие, най-общо се изразява в създаването на популярен и рентабилен салон. За да се...
курс по перманентен грим и микроблейдинг
Posted by anna-radeva | 04 февруари 2018
Искате перфектни вежди, но не сте наясно с кой метод можете да ги постигнете. За целта трябва да изберете между специалист по перманентен грим или микроблейдинг, като понякога професионалистът владее...