Предстоящи курсове

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Курс по Социален асистент | Велико Търново | 14 Август 2017

25 май, 2021

курс социален асистент

Курсът е подходящ за упражняващи професии в социалната сфера без сертификат за дейността, както и за такива, които желаят да започнат работа като социални/лични асистенти и домашни помощници.
Предлаганото обучение е с гарантирано качество и коректност в съответствие с Държавните образователни изисквания на МОН. ЦПО „Дълголетие“ град Велико Търново обучава и подготвя квалифицирани професионалисти, които са намерили добра реализация в България и чужбина.

Професия СОЦИАЛЕН АСИСТЕНТ (код 762040)

Специалност ПОДПОМАГАНЕ НА ДЕЦА (код 7620401)

  • ІІ (втора) степен на професионална квалификация          
  • Форма на обучение: дневна, вечерна, съботно-неделна, самостоятелна
  • Обучението се удостоверява със Свидетелство за професионална квалификация или Удостоверение за професионално обучение
  • Минимално входящо образователно равнище: завършено основно образование
  • Минимална възраст: навършени 16 години

Специалност ПОДПОМАГАНЕ НА ВЪЗРАСТНИ (код 7620402)

  • ІІ (втора) степен на професионална квалификация
  • Форма на обучение: дневна, вечерна, съботно-неделна, самостоятелна
  • Обучението се удостоверява със Свидетелство за професионална квалификация или Удостоверение за професионално обучение
  • Минимално входящо образователно ниво: завършено основно образование
  • Минимална възраст: навършени 16 години

Пълният курс на обучение дава възможност за явяване на държавни изпити по теория и практика на професията за придобиване на професионална квалификация. Държавните изпити се провеждат по Национални изпитни програми, утвърдени от Министерството на образованието и науката. Успешно завършилите курсисти получават Свидетелство за професионална квалификация или Удостоверение за професионално обучение.

За професията

Работата на социалният асистент е свързана с ежедневно организиране и осъществяване на необходимите санитарно-хигиенни, битови и социални условия за осигуряване на нормален живот на потребителите на социални услуги, включително помощ при общуване и поддържане на социални контакти, развлечения и занимания в дома и извън него.

Социалният асистент предоставя еднократни социални услуги (битови, административни, медицински, др.) по молба на потребителя за основно почистване на помещенията, обитавани от него, при изготвяне и подаване на различни документи, при снабдяване с помощни средства, както и при настаняване или напускане на болница, грижи след болнично лечение, рехабилитация и др. Социалният асистент се грижи за здравето и безопасносттана потребителя, като предлага мерки за намаляване или отстраняване на рисковете в дома му, а при спешен случай незабавно информира личния лекар на потребителя и посоченото за контакт лице.

За успешната професионална реализация на социалния асистент са важни и някои личностни характеристики. Сред тях много важни са: личната мотивация, професионалната подготовка и отговорност, вярата във възможностите на хората, откритостта към собствените чувства и преживявания, осъзнаването на собствените ценности и убеждения и ненатрапването им върху ценностите на другите, способността за установяване и поддържане на топли отношения с другите, реалистичността на очакванията, любознателността към човешката личност и поведение, чувството за хумор.

http://socialassistant.dalgoletiebg.com/

Организатор

Академия за професионални обучения Дълголетие
Phone
0988 862 070
Email
office@dalgoletiebg.com
View Организатор Website

Място

ЦПО Дълголетие – гр. Велико Търново
бул. България 2
Велико Търново, 5000
+ Google Map
Phone
0879 894 985
View Място Website