Да направим ноктите си здрави

Искате хубав маникюр, но всеки опит да го отгледате у дома приключва с куп начупени нокти. Защо са склонни да се нацепват, чупят или обръщат? Често срещан проблем. Банален въпрос, който си задава всяка втора жена, неразполагаща с възможност да посещава редовно маникюрист. Имате два варианта да се справите с проблема – да се запишете на курс по маникюр или да се научите как да заздравите своите нокти сами. 

Признаци на слабите нокти

курс за маникюр

Могат да бъдат не само чупливи, но и с жълт и променен цвят. Здравата нокътна плочка е еднаква на външен вид, без петна или обезцветяване. Търси се гладкост, без вдлъбнатини или канали. Ноктите са съставени от ламинирани слоеве на протеин, наречен кератин. Слабият и нездравословен външен вид често се дължи на небрежност и неправилна грижа. Впоследствие те изсъхват и стават крехки. Дългото излагане на вода или химически вещества, като детергенти и лак за нокти, е друга основна причина за слабата им структура.

Здравословният начин на живот е ключов

курс за маникюр

Промени в диетата, подходящ режим на грижа и някои прости средства за начало, могат да помогнат да направите ноктите си здрави и силни. Неслучайно всеки курс за маникюр обръща специално внимание на поддръжката на нокътната плочка, с професионални или домашни методи. Грижата естествено може да се комбинира с козметични и натурални средства. Най-важно е постоянството в изпълнението на поставените ритуали за красота и здравина на ноктите.

Зехтинът е отлично решение за справяне с проблема

курс за маникюр

Маслото помага за хидратацията, отстраняването на щетите и омекотяването на кожичките. Масажирайте внимателно с малко топъл зехтин, който трябва да покрива едновременно горната и долната част на нокътната плочка. Изчакайте 15 минути, след това измийте с вода. Правете това 2 или 3 пъти дневно. Зеленият чай също може да направи ноктите ви здрави и силни. Антиоксидантите в него помагат за предотвратяване на чупливостта и спомагат укрепването. В същото време, зеленият чай може да ви отърве от жълтото обезцветяване. Той влиза в състава на някои важни професионални продукти, които мастърите на реномирани курсове за маникюр препоръчват за редовна грижа. Запарете го в чаша и оставете да се охлади. Накиснете ноктите си за 10 до 15 минути, два пъти седмично. Маслото от чаено дърво е друга универсална съставка, която може да ви помогне да укрепите увредените повърхности. Нейното антисептично действие помага за предотвратяване и лечение на гъбични инфекции, които често са причина за слабите и чупливи нокти. Поставете няколко капки масло от чаено дърво в малка купа с топла вода. Накисвайте ноктите си в този разтвор в продължение на 3 минути, няколко пъти седмично.

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна