5 особености на професията гримьор

курс по грим

Или какво да очаквате, ако искате да се превърнете в мейк ъп артист. Отивайки при гримьора, сядайки на стола, оставяйки се в ръцете на професионалиста, надали сте се замисляли колко умения, труд и талант се крият зад блестящия му резултат. Привидната рутина, с която гримьорът добавя нови щрихи върху вашето лице, всяко движение с четката или молива, е подплатено от опита на годините труд. Вече сте от другата страна и ви предстои да преминете самостоятелно през дългия път от курса за грим до самостоятелната практика. За да станете професионалист в областта на макиажа, са ви необходими.

курс за грим

1.Творчески усет. Артистичните професии винаги се свързват с талант. Творческият елемент е неизбежен и в сферата на грима. Точността на ръката, финността на движенията, богатото въображението са ви необходими, ако искате да бъдете добър гримьор.

2.Практически умения. Колкото и красиви да са вашите творения, вие се нуждаете от опит. В началото той няма да е достатъчен, вероятно ще е ограничен. Важното е да използвате всеки удобен момент да се специализирате.

3.Модни тенденции. Задължително трябва да ги следите. Модата има във всичко – в грима, в прическите, в спа процедурите. Обогатявайте знанията си, интересувайте се непрестанно от новите тенденции, които ви заобикалят. Слушайте предпочитанията на клиентите си, следете техните нагласи.

курс за грим

4.Подходящи работодали. Има няколко професионални сфери, които са тясно свързани с дейността на гримьора. Търсете възможности в телевизионната мрежа, търговската и модна фотография. Това са направления, които изискват перфектен външен вид на хората, с които са свързани. Понякога ангажиментите са с дълготраен характер, като често дават възможност за популяризиране на работата и реклама на артиста.

5.Формални или неформални обучения. Професионалната квалификация може да се окаже също толкова важна, както неформалното обучение. Ще откриете, че допълнителният опит, независимо дали срещу възнаграждение или не, е от жизненоважно значение за професионалното развитие и възможността да се справяте и да получавате работа. Ако наскоро сте завършили своя курс за грим или обмисляте да изкарате такъв, не спирайте да търсите пътища за развитие и надграждане на уменията.

автор: Анна Радева

Курс по Професионален грим: Варна, Велико Търново, София

Публикации

СAЛОНИТЕ ЗА КРАСОТА СЛЕД COVID-19
дистанционно обучение
салоните за красота при икономически спад