10 съвета за успешно управление на персонала в салона за красота

Ефективното управление на персонала в салон за красота може да бъде предизвикателство, но следвайки няколко основни принципа, можете да създадете успешна и хармонична работна среда.

Всяко управленско решение е стъпка към красота и успешни истории.

Академия Дълголетие

Ето 10 съвета, които може да ви помогнат:

  1. Прекарвайте всеки ден по 15 мин.време с всеки член от екипа на четири очи. Давайте възможност на хората от екипа да споделят текущите си трудности и вълнения.
  2. Опознайте силата на въпросите. Спрете да мислите за това, което трябва да кажете и започнете да мислите за нещата, които трябва да попитате. Служителите ви ще ви уважават и ще се чувстват оценени , ако се интересувате от мнението им.
  3. На определени периоди от време ( 2-3 месеца) давайте градивна обратна връзка за работата в салона и взаимоотношенията на вашите терапевти с клиенти, колеги и вас самите. Това трябва да бъде разговор на четири очи с позитивен тон и намерение.В този разговор вашият служител трябва да има възможност също да сподели и даде обратна връзка за това как се чувства на работното място и в екипа.
  4. Приемете, че управлението на хората не е само в салона. Ако искате да сплотите екипа организирайте събирания в свободното време. Семейните партита,пикници и уикенд почивки са укрепващи взаимоотношенията. В такива моменти разбираме за хората си и тяхната мотивация неща, които не бихме могли да прозрем в работна среда.
  5. Периодично (6-7 месеца) искайте писмена, анонимна обратна връзка от клиентите на терапевтите. Поставете 3-5 въпроса до клиента, които най-добре описват работата и отношението на служителя ви. След внимателен анализ от ваша страна представете резултатите и предприемете корегиращи действия –при нужда. Ако отзивите от клиентите са изключително положителни – наградете.
  6. Споделяйте мисията, визията и плановете си за развитие на салона на членовете вашия екип. Всеки се чувства добре и сигурен, когато усеща стабилност и възможности за развитие.
  7. Създайте документ за отговорностите на всеки към общата работа и персоналната на всеки. Нужно е правилата да бъдат написани и на определен период от време при необходимост да се актуализират и припомнят. Служителите е необходими да са съгласни със спазването им.
  8. Вдъхновете за етично и лоялно поведение .
  9. Правете изходящи интервюта. Служителите никога не са по-честни от момента, в който решат да напуснат салона за красота. Питайте за мотивите им за това решение. Ако усетите, че има негативи се помъчете да разберете кои са те и се постарайте да ги корегирате.
  10. Използвайте искрено „Благодаря!“. Всички ние искаме да се чувстваме нужни и оценени. Благодарността оства дълго след заплащането.

Следвайки тези съвети, ще можете да управлявате персонала си по ефективен начин и да създадете успешен салон за красота.

Темата за Управление на персонала в салона за красота е заложена като част от програмата ни в курса за трета степен за козметик с изцяло Авторска Учебна програма, за да е максимално полезна за практикуващи козметици.

Курсът е специално проектиран, за да даде практически умения в мениджмънта и са ключови за управлението на екипи и бизнеса ви.

 Ако сте управител или собственик на козметичен салон, естетичен център, мениджър и ръководител в различните сектори на козметичната индустрия, специалист в областта на красотата и естетиката и желаете да разширите своите знания и умения в областта на управлението и бизнеса, този курс е точно за вас.

 

Научете повече за курса

Публикации

работа дълголетие
обява за работа координатор обучения