Какво да очакваме след завършване на курс за маникюр

Какво да очакваме след завършване на курс за маникюр

След успешно преминатото обучение идва моментът да вземете няколко важни решения. Първият и най-важен въпрос е искате ли да бъдете част от чужд салон и да работите в екип или предпочитате да отворите собствена практика, където да се трудите за себе си.  

Особености на работата в изграден салон

Какво да очакваме след завършване на курс за маникюр

Не е лесно да започнеш отначало.  Начинаещият маникюрист се нуждае от поле за изява и много практика. Логично повечето млади кадри избират да започнат развитието си в чужди салони, в които клиентите вече са “зарибени” и могат да разчитат на постоянни приходи. В много от вече отворените центрове за красота е налице нужното оборудване, което спестява средства и време. Заплащането често е на процент, но може да бъде и твърда заплата, както и да комбинира и двата варианта.

Особености при отваряне на нов салон

Какво да очакваме след завършване на курс за маникюр

Желанието на почти всеки бъдещ специалист, завършил наскоро курс по маникюр, е да се появи на пазара самостоятелно. За целта първо трябва да се спрете на подходящо помещение, което да отговаря на санитарните изисквания на РЗИ. Добре е избраното място да има благоприятно местоположение – да се открива лесно, да се забелязва отдалеч, да е на оживено място, да е в подходящ квартал, спрямо целевата група на салона. В началото оборудването може да бъде частично и да обхваща само най-необходимите неща, с опция да се разрасне във времето.

Особености на материалната база

Какво да очакваме след завършване на курс за маникюр

 Ако ще се занимавате с маникюр и ноктопластика, ви трябва: работна маса, стол за специалиста, стол с ергономична форма за клиента, козметични препарати, място за хигиенично съхранение на инструменти и препарати, дезинфектанти за инструменти и оборудване, основни инструменти за обработване на ноктите. Ако ще предлагате и грижа за ноктите на краката, ще са ви нужни: работен стол за специалиста, професионален стол за педикюр, вана за педикюр, козметични препарати, място за хигиенично съхранение на инструменти и препарати, основни инструменти за обработване на ноктите.

Това е само малка част от необходимите изисквания за откриване на студио за Маникюр.

И все пак най-важното, от което се нуждаете, когато приключите курса по маникюр, е вдъхновение и трудолюбие.

 

автор: Анна Радева

КУРС ПО МАНИКЮР, ПЕДИКЮР И НОКТОПЛАСТИКА :

Варна, Велико Търново, София

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна