Мария Сланева: Гримът е необятно изкуство, винаги има какво да научиш и надградиш

курс за грим

Младост, красота, професионализъм, отдаденост, заразителна страст – част от определенията, които несъмнено можем да добавим към името на младата гримьорка, Мария Сланева. Всъщност аз не съм имала удоволствието да се оставя в нейните ръце /все още :)/. Но с нескрит интерес наблюдавам снимките й на красиви дами след завършения грим, радостта на курсистките й, докато са около нея и усмивката на самата Мария, която грее на всяко фото. Забелязвам и многобройните подаръци от млади момичета в края на проведения курс за грим. Ясно е, че Мария е не просто добра в това, което прави, но и щастлива с него.    

Защо избрахте да станете гримьор?

Гримът за мен е моята голяма Любов и Страст. Никога не съм се замисляла дали искам да бъда гримьор, просто съм следвала мечтата, сърцето си и пътя към успеха. Сбъднах голяма част от своята мечта и не изневерих на себе си! Като току що проходило дете, първото сред наредените неща, което хващам, са били четки за грим и червила и ето сега имам многооо четки за грим и многоо червила :). Като ученичка гримирах приятелки ,след което посетих редица обучения, които да ме превърнат официално в професионален гримьор. Някои хора избират своята професия по призвание, други по необходимост, трети имат различни критерии. Аз реших да работя това, което чувствам свое призвание, затова избрах да бъда гримьор!

Кои са най-големите предизвикателства в професията?  

Всеки грим е предизвикателство, всяко лице е индивидуално и различно, както трябва и всеки грим да бъде подбран според лицето, критериите ,възприятието на всяка една жена. Предизвикателство е да преобразиш някой по начин, по който не се е виждал до момента. Радост е да видиш доволната усмивка, да усетиш благодарствена прегръдка. Прекрасно е да чуеш  ”Благодаря направихте празника ми специален и по-хубав”. Това е безценно и най-големия стимул да не спираш и да продължаваш напред!

Доколко е важен талантът и доколко трудолюбието в работата на гримьора?

Талантът и трудолюбието вървят ръка за ръка. Гримът е необятно изкуство,винаги има какво да научиш, как да се доразвиеш и надградиш. Истинският професионалист трябва да работи с хъс, трудолюбие и постоянство, без значение докъде е стигнал. Аз правя всеки грим със старанието, труда и любовта все едно е първи за мен!                                                               

Трябва ли специалистът по грим да дава съвети за красота?

Съвети за красота гримьорът дава, когато е достатъчно компетентен, а замълчава според ситуацията и клиента, когато смята, че е неподходящо да изрази своето мнение.                       

Кога ученикът се превръща в учител?

Когато е работил неуморно, постигнал е достатъчно, никога не е забравил своя собствен учител. Тогава е извървял правилно, достойно пътя и е готов да предаде знания на други.                                                                              

Какво ви дава работата с курсистите на обучителен център Дълголетие?

Да предадеш знания на друг човек е много отговорна задача, която ми дава заряд. Уникално е!

Кои са подходящите кандидати за гримьори?

Талантливите, постоянните , амбициозните, обичащите.

Кое е най-важното,което трябва да научи един курсист по време на обучението?

Нещата са повече от едно. Освен да усвои теоретичната част, както и практическата,  трябва да върви напред, да не спира да гради и да се развива!

Интересувате ли се от професионалното развитие на младите кадри след приключване на курса?

Изключително много. Моите ученици са много важни и скъпи за мен. Гордея се с техните успехи и не спирам да им помагам за сбъдването на мечтите им !Обичам ги!

 

Мария Сланева е част от предодавателския екип на обучителен център Дълголетие за град Варна. И в момента текат курсове за грим, на които тя предава не само знания, но и отношение, любов и отдаденост към професията на гримьора.

 

автор: Анна Радева

 

Повече за курсовете към център за професионално обучение Дълголетие

Ако се стремите да започнете кариерата си като гримьор или сте заинтересовани да преследвате страстта си към следващата стъпка, тогава този курс е за вас!

Мечтаете ли да бъдете професионален гримьор, работещ зад кулисите на шоута по модните подиуми, създавайки тенденция за грим за модни списания или правейки вашата булка да се чувства великолепна в специалния ден? Този курс за професионален гримьор ще ви доведе до всичко, което трябва да знаете, за да постигнете точно това; Изучавайки разнообразни техники за гримиране и възползвайки се от индивидуалното внимание на нашите опитни преподаватели.

С този курс вие придобивате всички познания и усвояване на гримьорски техники, които са необходими за започване на професионална практика в професията Гримьор. Курсът е фокусиран изцяло върху изграждането на курсиста като професионалист, готов веднага след завършване на своето обучение по грим да започне работа във всички сфери на бюти грима.

 

КУРС ПО ПРОФЕСИОНАЛЕН ГРИМ:

Варна, Велико Търново, София, Шумен

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна