Салонът е налице. Как да дойдат и клиентите?

обучителен център дълголетие

Помещението вече е готово, персоналът нетърпелив. Идва моментът да се отличим от останалите салони в околността. А те никак не са малко. И не само се множат, но и предлагат удобството на вече изпитаната услуга, в непосредствена близост до дома, която не винаги е най-доброто, но със сигурност попада поне в графата за познатото зло, под прикритието на лесния, рационален и относително безопасен избор.

Първото впечатление е всичко

обучителен център дълголетие

Доволният клиент може и да не повтори, но недоволният – със сигурност няма да ви посети отново. И ще разкаже на още хора за злощастния си опит. Затова отделете време, за да предразполагате хората, изслушвайте внимателно желанията им, както и всичко останало, което искат да ви споделят, независимо има или не връзка с услугата, която предоставяте.

Изберете таргет група

обучителен център дълголетие

Очертайте желаната клиентела. Винаги ще има хора, за които именно вашият салон ще е по-подходящ за поддръжка на визията. Ориентирайте се към тях, като същевременно останете достатъчно примамлив и за останалите. Отправете преференциални услуги към желаната група. Варианти за избор много – хора с големи бюджети, заети семейства, пестеливи клиенти, търсещи достъпна прическа и още много. Ориентирайте маркетинга към хората, които смятате за вашата най-рентабилна група.

Добра визия в интернет

Личната страница на салона отдавна е прерастнала в няколко различни социални платформи. Twitter, Facebook, Инстаграм клиентите минават отвъд границите на квартала, за да стигнат до своето любимо място. Затова предлагайте интересни постове, снимки, мъдри мисли и естествено постоянната реклама на вашето място, това с готините снимки и постинги, където ви очакват свежите хора, тези не само с талантливите ръцe, но и с интересното присъствие.

Редовният клиент получава повече

обучителен център дълголетие

Програма или клиентска карта за отстъпки ще ви свърши чудесна работа. Така всеки постоянен клиент ще се чувства важен и ценен. Това е стимул и за останалите да влязат в клуба, особено ако бонусите са примамливи и наистина желани. Все пак няма по-добра реклама от доволния клиент, който води още със себе си.

А ако салонът е вашето все още нереализирано желание, ние от център за професионално обучение Дълголетие, ще ви доближим до него с правилния курс за грим, маникюр, фризьорство, перманентен грим, професионален грим, козметика, поставяне на мигли косъм по косъм или масаж.

автор: Анна Радева

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна