Релаксирайте със стил

курс за масаж

Популярната дума “спа” крие в себе си красота, спокойствие и доза тайнственост. Мнозина са се потапяли в света на релакса, където полезното и приятното вървят ръка за ръка. Спа може да е всяка козметична процедура, която ни кара да изглеждаме и да се чувстваме по-добре. И в спа процедурите има тенденции, новости и добре утвърдени практики. Вижте част от атрактивните методи, които превръщат напрегнатото ежедневие в момент на блаженство.

                                                                3 спа тенденции

 

  1. Широдара. Масажна техника, датираща в Индия от 5000 години. Методът е приятен и изключително полезен. Същността е в изсипването на тънка струя затоплено масло върху челото на клиента. Освен масаж на главата и рамената, се постига и затопляне на тялото. Използват се различни масла за постигане на ефекта, като най-често се избира сусамово. Изливането на затоплената течност се прави бавно, в продължение на 15-20 минути. Резултатът е пълен релакс, намаляване на нивата на стрес и безпокойство.

курс за масаж

  1. Бамбуков масаж. Още един интересен метод, който успешно отпуска и тонизира. Използват се предварително затоплени кухи бамбикови пръчки. Терапевтът си служи с тях през цялото време, като ги движи по тялото, използвайки лек натиск. Методът спомага за премахване на целулита, умората, регенерацията на клетките, подобрява обмяната на веществата. Затоплените бамбукови пръчки регулират кръвообръщението и намаляват умората в мускулуте.

курс за масаж

 

  1. Вендузи. Може да изглеждат странно или дори некомфортно, но терапиите с вендузи са полезно и приятно изживяване. Техниката се отнася към източната медицина и застъпва все по-широко в западния свят. Използват се малки чашки, които засмукват кожата на мястото, където са поставени. По този начин се създава приток на кръв към избраната зона. Вендузотерапията прочиства тялото от токсини, помага при травми и схващания, ревматизъм, разширени вени. Прилага се при настинки, бронхити, кашлица.
курс за масаж

курс за масаж

Ако се интересувате от новите практики и тенденции в спа терапиите, можете да се запишете на курс по масаж или курс по козметикa. Център за професионално обучение Дълголетие предлага професионални обучения за спа терапевти, провеждани от висококвалифицирани специалисти с дългогодишен опит.   

Повече за професията на спа терапевта вижте тук: https://www.dalgoletiebg.com/спа-терапевтите-специалисти-в-борбат/

автор: Анна Радева

Курс по Класически и лечебен масаж: Варна, Велико Търново

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна