Разликата между перманентния грим и микроблейдинга

Разликата между перманентния грим и микроблейдинга

Искате перфектни вежди, но не сте наясно с кой метод можете да ги постигнете. За целта трябва да изберете между специалист по перманентен грим или микроблейдинг, като понякога професионалистът владее и двете техники. Предлагаме ви информация за двата разкрасителни подхода и техните особености.

Какво представлява перманентният грим?

Разликата между перманентния грим и микроблейдинга

Перманентният грим е утвърден метод за разкрасяване в България. При него се използва козметична машина за татуиране, която имплантира пигмента в кожата. Поставянето на цвета се случва с помощта на фини игли, близо до повърхността на кожата. Това прави методът една идея по-безболезнен от микроблейдинга. Ефектът e дълготраен, видим непосредствено след процедурата. Предимството на перманентния грим е, че се използва за изрисуване не само на вежди, но и на други зони по лицето. Чрез него могат да се разкрасят още устни, очи, скули. По този начин пестите време и усилия в ежедневната подготовка. Повече за постоянния макиаж вижте в страницата на курс по перманентен грим и микроблейдинг към Обучителен център Дълголетие.

За какво се използва микроблейдингът?

Разликата между перманентния грим и микроблейдинга

Микроблейдингът е сравнително нов метод за изрисуване на вежди. Тук пигментът се имплантира в кожата, като вместо машина се използва ръчен инструмент. Процедурата е сходна с татуирането, което я прави по-осезаема за клиента, но варианти за ефективно обезболяване не липсват. В интересен и много актуален метод микроблейдингът се превръща благодарение на прецизния резултат. Щрихите, които се поставят са реалистични и детайлни, следващи естествените форми на веждите. Дори при липсващи вежди методът остава напълно приложим. Тези предимства допринасят за покачването на интереса и към провеждащите се курсове по микроблейдинг. Ако търсите максимално естествен резултат, то това е подходяща процедура за вас.

автор: Анна Радева

КУРС ПО МИКРОБЛЕЙДИНГ:

Варна, Велико Търново, София, Пловдив

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна