Бюти инструктор – какви са възможностите, за да бъдете преподавател?

бюти инструктор

Ако сте професионалисти в областта на красотата и естетиката?!
Обичате да работите с хора и най-важното – имате подход и умеете да предавате знания и умения?!
Работата като бюти инструктор може да бъде не просто допълнителен доход, а Ваш собствен бизнес с перспектива за развитие.
И това паралелно с основната Ви работа с клиенти без да ангажира цялото Ви време за Вашите клиенти.

бюти инструктор

Какви качества трябва да притежава бюти инструкторът?

Особеност при обученията в бюти сферата е, че може да бъдете добри професионалисти, които имат много лоялни клиенти, но да нямате необходимите качества, за да бъдете преподавател и да обучавате на същият занаят други хора.

бюти инструктор

Ще се опитаме съвсем на кратко да изброим основните, като в никакъв случай не претендираме за изчерпателност.

Опит и професионални умения – за да имате увереността да обучавате, в своето портфолио трябва да имате солидни умения, опит и практика , както и теоретични знания.

Комуникативност и приятелско отношение – важно е да можете да съчетаете приятелското отношение с необходимата дистанция. Не трябва да допускате курсистите прекалено много в личния си живот и преживявания. Трябва да има известна йерархия , защото само по този начин ще имате респект и контрол в отношенията на преподавател и курсист.

Търпение – това е основно качество, което трябва да имате в изобилие. Усвояването на нови техники и умения е бавен процес и когато трябва да научите друг да го прави, това ще отнеме време и много търпение от ваша страна.

Организираност – За да можете да съчетавате в графика си както обученията , така и обслужване на редовните ви клиенти ще е необходимо изключителна организираност и контрол над времето и часовете. Ще трябва да изисквате това и от вашите курсисти.

Какви са възможностите , за да преподавате?

бюти инструктор

За да бъдете преподавател вариантите са няколко.

  • Да обучавате самостоятелно и в края на курса да издавате фирмен сертификат
  • Да обучавате в партньорство с лицензиран учебен център към НАПОО и в края на курса да издавате държавни документи. Настоящото законодателство дава възможност за професионално обучение към лицензиран учебен център от НАПОО (Национална агенция за професионално образование и обучение). Изискванията са описани в Държавен образователен стандарт за придобиване на квалификация по съответната професия и в ЗПОО .

Първият вариант е често срещан.

В него имате своята свобода. Общо взето вие сами определяте продължителността на курса и нивото и учебните материали.

Недостатъкът тук е, че издавате фирмен сертификат, който няма стойност на държавен документ за професионално обучение и в някои случай курсистите осъзнавайки това и може да се чувстват подведени.

Да работите в партньорство с лицензиран учебен център към НАПОО има своите предимства, но и отговорности.

Тук разбира се,  основно значене има към кой учебен център работите.

Да, държавните документи, които се издават в края на обучението са еднакви при всички, но административната работа и целият процес на съвместна дейност би се различавал в някои отношения.

Вариантите тук са два:  може да работите в учебна база на ЦПО-то или да обучавате в своя собствен салон за красота. Основно изискване е материалната база да бъде в съответствие с изискванията на действащите нормативни актове.

Работейки като преподавател към Лицензиран учебен център бихте имали следните предимства:

• Почасова заетост – Съчетаване на работата ви с клиенти и обучения;
• Допълнителен доход;
• Цялостна концепция за вашето развитие като преподавател;
• Постоянна подкрепа от екипа учебния център в процеса на обучение, за да придобиете увереност като преподавател
• Възможност да развиете своите услуги;
• При започване на обучение се подписва договор за обучение, който има своите защитни механизми при некоректно отношение на курсиста
• Не сте ангажирани с основната административна работа, за която е отговорен учебният център

бюти инструктор

Извършването на обучения е една допълнителна авторитетна дейност, която би могла да допълни освен списъка с услугите, които се предоставят в салона, така и професионалното израстване на Вас и Вашите служители.
Обученията могат да допринесат за  разширяване на дейността на Вашата компания и за обмяна на нови и свежи идеи, които да спомогнат за развитието Ви. За да направите тази крачка в своя професионален път е необходимо да имате верен партньор и екип , защото всъщност дейностите са разностранни и всеки има своята роля. Обучителен център Дълголетие предоставя тази възможност.

Център за професионално обучение към Академия за професионални обучения – „Дълголетие“ работи в областта на професионалното образование и обучение организирайки курсове за обучения за: “Фризьор”, “Козметик“, „Класически  и  лечебен  масаж“, „Маникюрист – педикюрист“, “Професионален грим“, „Перманентен  грим”, „Поставяне  на  мигли  косъм  по  косъм”, „Микроблейдинг”, ”Миглопластика”, „Ламиниране на мигли” и  др.

Ако имате интерес  да работите в областта на професионалните обучения  и  желаете да  провеждате  обучителни  курсове  във  Вашия  салон, независимо  в  кой  град  се  намирате, ще  се  радваме  да  изградим едно  ползотворно  сътрудничество.

Вижте повече за това как да бъдете BEAUTY ПРЕПОДАВАТЕЛ.
Beauty & Marketing & Business за салони за красота
Присъедини се!Beauty & Marketing & Business за салони за красота

Присъединете се към фейсбук групата: Beauty & Marketing & Business за салони за красота. –  Общество за красота и бизнес, в която обещаваме , че ще има само полезни и практични съвети как да правите сами УСПЕШНА и уникална реклама на вашият салон за красота. Всички съвети са подпбрани само за бюти индустрията

Абонирай се.
Получавай интересни статии и информация за предстоящи курсове

Обещаваме, че ще бъде полезно и информативно! 🙂


Публикации