Как да изненадаме клиентите си по случай наближаването на Нова година?

Дълголетие блог beauty christmas

Как да изненадаваме клиентите си по случай наближаването на Нова година?

Наближават празници – готови ли сте да предложите нещо интересно на клиентите си?

Вече има изградена традиция в салоните за красота да се правят комплименти по случай зимните празници. Шампанско и кутия шоколадови бонбони в зоната на чакане вече е норма, а не изненада за клиентите. Но да „поразиш клиента“ все още е много важна задача. В крайна сметка, това не е нищо друго освен конкурентно предимство и в допълнение – добрата препоръка, която да се разпространява от уста на уста между потенциаоните клиенти. Ако просто правите добри прически или маникюр във вашия салон, никой няма да се вълнува да говори за това на всяка стъпка. Но ако сте успели да излезете от рамките на обичайната услуга и леко да надхвърлите очакванията – считайте, че ще сте спечелили нови клиенти.  А постоянните ще ви се „лепнат“ още по-силно.

И така, защо да изненадваме клиентите за Нова година?

1. Подарък

Дълголетие блог beauty christmas

Звучи доста обичайно, но клиентите все още се радват да получат подаръци от салона, който посещават. Цялата тайна се крие в това, че става въпрос за подарък. Сертификат за услугата, талон за отстъпка – това е вече познато. Но ако поднесете малък набор от козметика, коледна украса за вашия дом или дори кутия шоколадови бонбони, това ще предизвика много силна реакция. Още повече резултати ще имате, ако подаръкът е брандиран: не само сладкиши, но и вашето фирмено лого, козметична чанта във вашия стил на декрация на салона, дневник, тефтер или дори чифт химикалки с вашето име ще направят отлично впечатление. И, разбира се, вашите клиенти ще имат с какво материално да се похвалят и да покажат на близките си хора, а не само чрез думи.

2. Картичка.

Дълголетие блог beauty christmas

Прекрасна, топла и дори малко вълшебна идея е да подарите празнична картичка на всеки клиент, който ви посети. Истинска хартия, а не само шаблон за електронна поща. Още по-луксозно е ако името на клиента е подписано с химикалка на картичката! Всеки клиент ще почувства вашето особено внимание към собствената си личност. Разбира се, писането на картичките по време на работа не е възможно. Можете да дадете малък бонус на служител, който ще напише картичките вечер, като посочите имената на тези, които са записани за утре. Можете да подготвите за принторане само пожеланията и да добавяте иметео на човека на ръка след принтирането им.

3. Снимка за спомен.

Дълголетие блог beauty christmas

Кой не иска да има своя снимка с новата си прическа и новогодишни си нокти? Разбира се, че всеки иска! Страхотна идея да предоставим на клиентите тази възможност. Важен нюанс – снимка на телефон, дори и на най-добрата, не може да се сравни със снимка от професионален апарат. По-добре е да работите с добър апарат и да я изпратите готова снимка на клиентите на следващия ден по пощата (между другото, добра причина да попълнете базата данни с имейл адреси за по-нататъшно разпространение). Всеки, който знае как да борави с фотоапарат, може да запази необходимите настройки, а служител (като администратор) ще прави само снимки, без да се докосва до техническите нюанси. В идеалния случай направете вашата фото зона за заснемане. Закачете банер с голям формат с вашето име на стената, а снимките от салона ви ще изглеждат както от декора за снимки за филмова премиера.

ЗАДАЧАТА ДА „ПОРАЗИШ КЛИЕНТА“ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ МНОГО ВАЖНА. НЯМА НИЩО ДРУГО ТОЛКОВА ЕФЕКТИВНО, КАКТО КОНКУРЕНТНО ПРЕДИМСТВО И ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕЛНАТА  ПРЕПОРЪКА ОТ УСТА НА УСТА.

4. Томбола.

Дълголетие блог beauty christmas

Добре известен ход, но все пак това лесно събитие е много приятно за посетителите. Поставянето на цветно лисче в стъклена купа и изведнъж да спечелите маникюр е толкова просто, но определено положително събитие.

5. Служители с празнични аксесоари.

Дълголетие блог beauty christmas

Магическо настроение ще усятят и клиентите, които ви посещават, ако работещите в салона за красота допълнят своя работен стил с диадемата на снежанка, рогца на елен, новогодишната брошка със звънчета или просто бляскав празничен аксесоар. служител по посрещане на клиенти, може да бъде напълно облечен като снежанка или Дядо Коледа, заменяйки обичайните си дрехи с празнично облекло. Чудесна алтернатива е рецепционистката в искряща вечерна рокля и обувки на висок ток. Това определено се помни от всички посетители.

6. Поздравление на стената в социални медии.

Дълголетие блог beauty christmas

Отличен PR-ход,тъй като можете да направите вашата реклама в тематиката на празниците. Добавете на стената си видео с топли пожелания към клиентите от името на салона. Празнична песен за фон ще направи записа ви още по-ярък. Всички приятели на вашите клиенти със сигурност ще разберат за вашия салон.

7. Зимни напитки.

Дълголетие блог beauty christmas

Обичайният чай и кафе могат да бъде разнообразени с празнично меню. Меден чай с канела във висока чаша приятно ще изненада вашите посетители. Можете да го украсите с резен портокал, цветен чадър, сламка или да добавите малко настърган джинджифил. С този загряващ комплимент, престоят във вашия салон вече може да се сравни с посещение на добро кафене. Можете да почерпите всички с този чай, дори и тези, които току-що са се спрели да попитат: „Колко струва прическа?“. След няколко минути с вълшебна напитка в ръка, човек едва ли ще иска да отиде на друго място.

Beauty & Marketing & Business за салони за красота
Присъедини се!Beauty & Marketing & Business за салони за красота

Присъединете се към фейсбук групата: Beauty & Marketing & Business за салони за красота. –  Общество за красота и бизнес, в която обещаваме , че ще има само полезни и практични съвети как да правите сами УСПЕШНА и уникална реклама на вашият салон за красота. Всички съвети са подпбрани само за бюти индустрията

Абонирай се.
Получавай интересни статии и информация за предстоящи курсове

Обещаваме, че ще бъде полезно и информативно! 🙂


Публикации