За сватбения грим и професионалните гримьори

Приблизително 85% от булките, ангажират професионален гримьор* за сватбата си. 10% се доверяват на приятелка, а 5% се гримират сами. И в трите случая понякога резултатикурс по професионален гримте не са перфектни, затова като съвет е задължително да се направи пробен грим преди сватбата.
Сватбените снимки на повечето сватби обикновено започват с подготовката на булката. В редки случаи някой гримьор* не се чувства комфортно от присъствието на сватбения фотограф, затова е добре да бъде уведномен, преди да се ангажира, че ще се правят снимки. В противен случай има риск от ситуация, при която гримьорът не е на 100% съсредоточен върху работата си.

и понякога казва не много любезно „Ама защо я снимате сега?!Снимайте я, когато вече е готова.“)

  курс по професионален грим За хубави сватбени снимки е добре подготовката (прическа, финални детайли по обличането на роклята, слагане на бижута) да бъде в най-светлата част на жилището. Това във висока степен се отнася и за грима. Желателно е да има и достатъчно място, за да има различни гледни точки за снимане.

„Ама така ще изглежда добре на снимките!“

Горното изречение в различни вариации често се използва за да се оправдае дадено визуално решение на гримьора, което понякога булката не съвсем харесва. Безспорно фотографията „олекотява“ и „омекотява“ грима. Силното и ярко червило, което изглежда прекалено на живо, е много вероятно да изглежда добре на снимката. И все пак сватбата не е студийна рекламна фотосесия. Булката не е професионален модел и не рядко за пръв път има досег до професионаленкурс по професионален грим грим. Не правете тежък опушен грим само заради снимките, ако такъв не Ви харесва.

За сватбения фотограф е много по-важно от това какъв е грима – тежък или лек, той да бъде матов, тоест да не създава отблясъци по кожата. Тук не става въпрос за снимане със светкавица или без. Има случи, когато гримът е толкова лъскав, че по лицето на булката се появяват бликове (лъщящи светлинни петна) от слънцето или пък от лампа в помещението. Наред с това е важно да се ползва устойчив на влияния грим – сватбата е 10 или повече часа, през което време има емоции, танци, сълзи, целувки, високи температури… Това е значително съображение, дори и да се гримирате перфектно с ежедневен грим, за сватбата си да се насочите към услугите на професионален гримьор*.

* Мария Пенева – професионален гримьор http://grimvarna.com/

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна