Горещи тенденции при летните прически

курс по фризьорство

Топлото време не подминава и известните, които бързат да се похвалят със свежи фризури, създавайки поредната модна тенденция. Разбира се, знаменистостите разчитат на сериозен брой професионалисти, посещаващи разнообразни тренинги и курсове по фризьорство, за да са в крак с новостите. Всъщност е напълно достатъчен и един специалист – фризьор, който да извае за вас актуална фризура.

Лятото е сезонът, в който желаем да изглеждаме свежи, модерни и стилни. И естествено, когато става въпрос за прически, ние искаме нещо, което да ни освежи и пасва на настроението на сезона. Ето защо днес ще ви представим някои от най-горещите тенденции при летните прически, които ще ви помогнат да изглеждате невероятно през тези горещи месеци.

курс по фризьорство

Плажни вълни

Този класически стил никога не излиза от мода през лятото. Плажните вълни придават на косата ви небрежен и натурален вид, наподобяващ структурата й след ден на плажа. За да постигнете този ефект, можете да използвате солен спрей или морска сол за текстуриране на косата си. Просто нанесете продукта върху влажна или суха коса и оформете леки вълни с пръсти или помощта на преса за къдрене.

курс по фризьорство

Преплетени коси

Преплетените коси са страхотен начин да добавите интерес и романтика към визията си. От класическите френски плитки до изящните риби опашки, имате безброй възможности да експериментирате с прическите си. Ако искате по-бърз и лесен вариант, можете да опитате да правите прости плитки отстрани или да прикрепите една по-малка плитка в горната част на главата си.

курс по фризьорство

Полувисока опашка

Тази прическа е супер удобна за лятото и същевременно изглежда стилно и елегантно. Просто съберете косата си в полувисока опашка и прикрепете с ластик. Ако искате да добавите малко повече стил, можете да завържете красива панделка около ластика или да оформите леки къдрици на краищата на косата.

Нежни нишки

Ако обичате по-женствени и романтични прически, нежните нишки са перфектния избор за вас. Използвайте тънка преса за къдрене, за да създадете деликатни къдрици и после разделете косата си на страни и прикрепете с нежни аксесоари като цветя или малки панделки. Това ще ви придаде свеж и романтичен вид.

Брейдове

Брейдовете са винаги актуални и винаги допринасят за интересен и стилен външен вид. Опитайте се с няколко плитки брейдове, които да се набраят настрани и да бъдат прикрепени с брошка или да бъдат разплетени на връха за по-разигран ефект. Можете също така да опитате вариации като френска плитка, корона от брейдове или фисhtail брейд.

Не е нужно да сте професионален стилист, за да се забавлявате с летните прически. Изберете тенденцията, която ви харесва най-много и се забавлявайте с прическите си през лятото. Не забравяйте да използвате продукти за защита на косата от слънцето и високите температури, за да запазите косата си здрава и хидратирана през целия сезон.

В случай, че искате да се радвате не само на красива собствена грива, но желаете да създавате красота и за околните, ние от Обучителен център Дълголетие ви предлагаме курс по фризьорство, с който тайните на професията са само на ръка разстояние.

автор: Анна Радева

КУРС ПО ФРИЗЬОРСТВО :

Варна, Велико Търново, София, Сливен

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна