Видове грим според сферата на реализация

Видове грим според сферата на реализация

Много възможности за интересна и динамична кариера се отварят пред младите кадри, току що завършили курс за грим. Това е артистична, модерна професия, която дава шанс за чудесно развитие на творчески личности, надарени с точна ръка, въображение и поглед над стандартите за красота. Немалко са професионалните пътища, по които може да поеме начинаещият гримьор. Подобно на всеки друг творчески поток и тук се откриват специализации в конкретни сфери.

Грим за специални поводи

Видове грим според сферата на реализация

Най-добре развитата ниша за гримьори в страната. Тук художниците на грим се специализират в подготовката на клиентите за сватби, социални събития, корпоратични мероприятия, изяви на червения килим и всякакви други официални поводи. След като добие рутина и популяризира работата си, гримьорът има възможност да работи на повикване, като това създава условия за гъвкавост на работното време.

Грим за модни ревюта или представяне на продукти

Видове грим според сферата на реализация

Модни снимки в списания, представяне на модели, по време на ревюта – това са само част от възможностите във фешън индустрията, която задължава лицата й да блестят с безупречен макиаж. Демонстрацията на грим техники в големи магазини или изложения, с цел реклама на продукти, е друг шанс за професионално усъвършенстване.

Грим за филмови, телевизионни или театрални продукции

Този грим се интерпретира винаги заедно с познания за осветлението и неговото влияние върху външния вид. Тук професионалистите по гримиране обикновено работят върху визията на актьорите, за да бъде тя съобразена със специфичните роли и герои. Понякога макиажът включва, както кино грим, така и специални ефекти. За постигането на сложни образи се изискват професионални курсове за грим, задълбочени познания и голяма доза трудолюбие.

Грим за известни личности, лични услуги

Видове грим според сферата на реализация

Много популярни лица наемат професионалисти в областта на макиажа, за да изглеждат винаги безупречно. Гримьорите ги придружават в пътуванията им в страната и по света. Това е изключително полезно за съответния артист /по грим/, тъй като му носи безценна реклама. В световен план се срещат много гримьори, които след работата си със звезди също се превръщат в известни личности.

 

автор: Анна Радева

КУРС ПО ПРОФЕСИОНАЛЕН ГРИМ:

Варна, Велико Търново, София, Шумен

 

 

 

 

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна