4 последователни стъпки, с които да накарате салонът Ви да бъде печеливш

курс маникюр софия

Прекалено креативни ли сте с рекламата на вашият салон? Прескачате ли от една идея на друга? Вие просто не намирате печелившият метод?

Опитайте се да бъдете повече предсказуеми, ако искате да увеличите печалбата на вашият салон. Ще видите, че това работи!

Да бъдете предсказуеми, известни като постоянни в работата си, е магическата съставка, която собствениците на салони за красота или СПА центрове са склонни да пренебрегнат, когато рекламират бизнеса си.

Но да бъдете постоянни, не означава, че сте скучни. Това е, което прави печалбите на вашият салон да растат!

Какво ще научите от тази статия:

  • Защо постоянството е ключът, с който да увеличите печалбите си?
  • Как да намалите несъответствията във Вашият салон за красота или СПА център?
  • Как да разберете, дали това работи за вас?

Последователността означава по-високи приходи за салона Ви!

Защо е важно? Защото, когато Вие сте постоянни и предсказуеми, вашите клиенти ще запазят доверието си във Вас. И не само това, ами един път щом изградите доверие във вашите клиенти, след това те винаги ще предпочитат Вас!

Да бъдете предсказуеми означава, че Вие сте сигурни, устойчиви, постоянни, редовни, убедителни и непоклатими.  Тези характеристики могат да звучат, като впечатляващи характерни черти, но те също така правят вашият салон да бъде предпочитан.

Само, когато клиентите Ви се доверят напълно, тогава те ще се чувстват комфортно да посетят отново вашият салон или да го препоръчат на своите близки и приятели.

Подобрете процента на ангажираност и насочване и ще развиете вашият салон. Този подход работи!

Дали, когато възникнат несъответствия, Вие губите пари от салонът Ви?

Да бъдете последователни не е нито сложна наука, нито пък трябва да Ви излезе скъпо. Затова Ви казваме, че е важно създаването на системи за реклама и бдителност.

„Успеха не е нито магия, нито мистерия. Успеха е естествената последица от последователното прилагане на основни принципи.“

Нека да разгледаме няколко начина , с които да накарате вашата реклама да бъде по-последователна и да увеличите приходите вашият салон за красота или СПА център.

1. Смесените съобщения ощетяват вашите приходи

Изграждането на бранд за вашият салон е повече от направата на едно лого. Поддържайте последователен вид, усещане и глас, за да избегнете изпращането на смесени съобщения към потенциални нови клиенти.

Вашият бранд е изгубил правилната посока?

Заедно с онлайн и офлайн рекламни канали, е лесно да се въведе правилната посока. Грешният правопис, лошите снимки и остарялото лого, няма как да работят правилно във Facebook страницата на вашият салон или в web сайта Ви, в който искате да инвестирате. Както и евтините качествени печатни материали няма как да работят върху лепкава хартия. Много е важно да обърнете специално внимание на онлайн и офлайн рекламирането на вашият салон.

Последователността и постоянството ще заздравят вашият бранд на салонът Ви в съзнанието на вашите клиенти.

Постигнете последователност чрез: Тримесечен одит на всички ваши онлайн и офлайн канали – това е задължително! Не забравяйте да проверите Google My Business, вашият подпис на електронната Ви поща, както и всякакви повтарящи се реклами, рекламни материали на хартиен носител в салона Ви и по-малко използваните страници на уебсайта Ви, като „Кариери“ или „Текущи оферти“. Проверявайте всички ваши налични ресурси за реклама.

2. Предвидимата салонна услуга винаги изплаща дивиденти

Осигурете безпроблемна услуга и преживявайте всяко посещение!

Вашите клиенти не трябва да забелязват разлика в хората, които се занимават с тях в салона и които ги обслужват. От момента, в който клиента влезе през входната врата на вашият салон за определена процедура, последователният подход изгражда доверие. По този начин се образува затворен кръг.

Постигнете последователност чрез: Създаване на система за въвеждане на нови служители, тя може да бъде подкрепена например от Наръчник на екипа, показващ на хората: „Ето как правим нещата тук“. Също така имайте предвид последователността, когато провеждате обученията на вашият екип. (Това разбира се е в случаите, в които имате екип във вашият салон или искате да създадете такъв.)

Ако работите самостоятелно, не очаквайте, че някой друг Ви е длъжен. В този случай вие сте човека, който трябва да свърши цялата работа. Салонът все пак е Ваш!

3. Правилната комуникация увеличава приходите

4 последователни начина, с които да накарате салонът Ви да бъде печеливш

Многообразието от начини на комуникация с клиентите е областта, в която трябва да се набляга на равномерност и последователност.

Постигнете последователност чрез:

Свързвайте се с вашите клиенти последователно!

Клиентите харесват да получават новини или оферти, но проверете по какъв начин предпочитат това да се случи това -чрез съобщения, постове в сайта Ви и Facebook страницата Ви, по  имейл или по телефона?

Сега се уверете, че сте записали информацията. Особено дразнещо е да се обаждате, ако изрично поискат текст, а не обаждане. Внимавайте с този момент!

Постоянно предоставяйте отлично обслужване на клиентите си!

За да постигнете това, Вие се нуждаете от подходящата информация за клиента. Не трябва да се клюкарства, докато събирате информация за вашите клиенти. Намерете я с по-подходящи методи и я използвайте като ваше оръжие!

Социални мрежи….. без неприятни изненади!

4 последователни начина, с които да накарате салонът Ви да бъде печеливш

За да запазите постовете в социалните мрежи на бранда на вашият салон, е най-добре да направите едно лице отговорно за публикуването им. Тяхното послание и тяхната последователност във всички канали са изключително важни! Не позволявайте това да бъде безплатно за всички.

Имайте ясни, за предпочитане написани, насоки за социалните медии, които обхващат подходящи теми, правопис и граматика, изображения, авторски права и честота. Проверявайте всеки канал на салона ви в социалните мрежи няколко пъти седмично, за да сте сигурни, че всичко е наред. Имайте в предвид, че постепенното публикуване може да струва пари.

4. Постоянното измерване на резултатите увеличава доходите и представянето на салона

4 последователни начина, с които да накарате салонът Ви да бъде печеливш

Вие правите ли го?

Собствениците на салони за красота и СПА центровете често казват: “Имам чувството, че…” Изненадващо е колко често това чувство е грешно, когато проверяваме цифрите.

Бъдете последователни по отношение на статистиките, които проверявате и когато ги проверявате. Може да си извадите полезни изводи и идеи от тях! Важно е да внимавате с избора Ви, относно кои параметри и признаци точно да измервате. И трябва да обърнете голямо внимание на това, дали правилно  разчитате резултатите от статистиките.

Ако 6 от 10 клиента не се върнат за второ посещение, попитайте се дали наистина предоставяте последователна услуга на добро ниво и на добра цена. Това означава, че е време за подобрения – иначе ще се върнете отначало.

“Не това, което правим от време на време, оформя живота ни. А това, което правим последователно. ”

Абонирай се.
Получавай интересни статии и информация за предстоящи курсове

Обещаваме, че ще бъде полезно и информативно! 🙂


Публикации