Фризьорът ви напуска – ето как да задържите клиентите

курс по фризьорство

Добрите професионалисти са важна част от реализацията на салона за красота. Няма как да бъдете доволни, ако някой от ценните кадри реши да се раздели с вас. Разбира се, голяма част от стилистите рано или късно се отдават на самостоятелна дейност /нещо, към което често се стремят още от курса по фризьорство/ и вие трябва да сте готови да посрещнете неизбежните промени в екипа. От първостепенно значение е да вземете навременни и адекватни мерки, за да не останете не само без професионалист, но и без част от редовните си посетители.

Споделете информацията с екипа и клиентите без отлагане

курс по фризьорствоПървите, които трябва да научат за напускането на фризьора са останалите специалисти в салона. Те са хората, които ще се сблъскат с реакцията на клиентите след научаване за промяната. Трябва да ги запознаете своевременно, за да приемат информацията и да подготвят стратегия за представянето й. Неминуемо ще има разочаровани клиенти, които ще търсят стария си стилист. С подобна реакция се сблъскват първи рецепционистите, затова е необходимо те да бъдат най-добре подготвени с подходящ отговор при запитвания и неудобни ситуации. Следващите, които трябва да разберат за промяната в екипа са клиентите. Най-подходяща тук е стратегията за предварително информиране. Личната комуникация е ключа. Ако вие им поднесете информацията първи, ще покажете, че ги цените и ще имате възможността да предложите друг от своите фризьори, които да се погрижи за външния им вид.

Спазвайте коректно отношение и го предайте на останалите

Вероятно ще се сблъскате с конкретни въпроси за причините, довели до напускането на стилиста. Най-подходящата стратегия е да търсите синхрон с чувствата на клиентите по повод промяната. Проявете разбиране към тях и коректност към бившия служител, като подчертаете, че му желаете успех в следващото работно начинание. Ако е заслужил, споменете за добрата ви съвместна работа или допълнете нещо за личностните му качества. След това акцентирайте върху оставащите възможности в салона и неговите постижения –  наличните ви топ специалисти, отличия и признание, предстоящи курсове по фризьорство или други професионални опции за развитие. Следването на подобно толерантно поведение от страна на собственика или мениджъра ще даде тласък и на останалите да споделят вижданията му, като несъмнено ще бъде плюс в запазването на клиентите. Нищо няма да спечелите, ако служителите ви започнат да злословят срещу бившия си колега. Клюките и интригите не носят позитиви за салона, още по-малко, когато са споделени с клиенти. Спрете ги навреме, като дадете добър пример.

Автор: Анна Радева

КУРС ПО ФРИЗЬОРСТВО :

Варна, Велико Търново, София

АБОНИРАЙ СЕ ако желаеш да получаваш Новини за предстоящи курсове и интересни статии

Абонирай се.
Получавай интересни статии и информация за предстоящи курсове

Обещаваме, че ще бъде полезно и информативно! 🙂


Публикации

курс масаж петьо иванов
курс по професионален грим варна 2019