Отличие за качество при провеждането на курсове за професионална квалификация на Дълголетие

награда дълголетие
Академия за професионални обучения „Дълголетие“ бе отличена с плакет и сертификат за осъществяването на добра практика при провеждането на курсове за професионална квалификация.
Приносът за тази награда е на целият административен екип Кристина Василева, Весела Иванова, Венцислава Василева, Галя Кърджилова със своя ежедневен труд, комуникация и прецизност в работата, професионализма и отдадеността на преподавателите и управлението на директора Стилиян Кърджилов.
В частност искаме да благодарим на нашата колежка София Колева , която с професионализъм и съобразителност анализира голям обем от информация за работата на центъра и курсовете, които провеждаме, организира преподаватели и курсисти и резултата е и на лице: Отличие в представени добри практики в професионалното обучение.
Повече информация за конференцията:
На националната конференция „Добрите практики в професионалното обучение“, проведена от НАПОО онлайн, беше представен опитът на 17 центъра за професионално обучение, техните курсисти и партньори работодатели.
Представени бяха чудесни примери – как може безопасно да се осъществява обучение в епидемична ситуация, организиране на дистанционно обучение в ЦПО, дуално обучение в ЦПО и др. Бяха представени множество идеи за повишаване на атрактивността на професионалното обучение в ЦПО и за привличане на курсисти.

Центърът се включи с кандидатури в две категории:

  1. Обучаеми/обучени лица в ЦПО
    1. Три курсистки – Елена Демирова, Стела Йорданова, Тодорка Кирилова, представиха своето мнение и опит в курса по Базов модул масаж с преподавател Мая Шумкова, учебна база: Кабинет за нетрадиционна медицина, гр. Варна.
    2. Две курсистки Рая Йоцева и Лидия Фотева, представиха своето мнение и опит в курса по Маникюр, педикюр и ноктопластика, с преподавател Силвия Видинова, учебна база: Adria Beauty Botique, гр. София.
    3. Седем курсиста Константин Каменов, Антония Минева, Исам Шублак, Виктор Стоянов, Галина Бакалова, Ивелин Кирилов и Моника Вълова, представиха своето мнение и опит в курса по Комбиниран масаж, с преподавател Петьо Иванов, учебна база: Healing hands studio, гр. София.

Те бяха наградени със сертификат от НАПОО за своето участие.

  1. Лицензирани ЦПО

Представена бе богата собствена платформа на Центъра за провеждане на дистанционно обучение по теория. Това дава възможности за гъвкавост и позволява на лица от малки населени места да се включат в обучения, както и сезонни работници, работещи в чужбина, майки с деца, трудноподвижни хора, а в периода на световна пандемия и на лица в карантина и доброволна изолация.

Наличието на собствена електронна платформа на ЦПО за обучение, гарантира:

  1. Независимост на ЦПО от външни доставчици
  2. Гъвкавост на учебния процес, възможност за учене в движение и от разстояние
  3. Сигурност на личните данни
  4. Надеждност на изградените софтуерните и хардуерни системи
  5. Актуалност на учебното съдържание
  6. Иновативен подход на обучение и ползване на достиженията на информационните технологии
  7. Възможност за светкавична реакция от страна на служители на ЦПО при проблеми, въпроси, нужда от насоки и други въпроси
  8. Приложение по време на влошена епидемиологична обстановка

С дистанционното обучение реализираме съвременни форми за провеждане на професионално обучение, което осигурява добра симбиоза между високи стандарти и добри резултати, както и  максимално удобство на обучаваните.

Предоставяме качествено и достъпно за всички възрасти хора обучение, което осигурява успешен старт в кариерата и подпомага развитието на цялата индустрия.

Три наши курсистки Елена Демирова, Стела Йорданова, Тодорка Кирилова, взеха участие в Националната конференция „Добрите практики в професионалното обучение“, проведена от НАПОО, със своето мнение и опит в курса по Базов модул масаж с преподавател Мая Шумкова, учебна база: Кабинет за нетрадиционна медицина, гр. Варна.
Те бяха наградени със сертификат от НАПОО за своето участие.
Към всяка снимка има текст с мнението, с което участваха и бяха отличени.
Благодарение на професионализма на техния преподавател Мая Шумкова курсът, който преминаха е на високо ниво и те могат да продължат с увереност своя професионален път.

Здравейте,

Изпращам ви информация с моите лични наблюдения като обучаваща се при ЦПО “Дълголетие” и Мая Шумкова за добри практики и качествено професионалното обучение.

Ще се радвам ако Мая Шумкова бъде вашата номинация!

Изминаха пет месеца, откакто се развивам професионално, след успешното ми завършване на всички масажни модули при ЦПО „Дълголетие“, град Варна и рехабилитатор Мая Шумкова.
Въпреки, че подчертавам важността от последващо развитие и стремеж към самоусъвършенстване, придобитите теоритични и практични знания в ЦПО „Дълголетие“ бяха всеобхватни, задълбочени и позитивни, с акцент насочен към бъдещата реализация на курсистите.
Преподавателят – Мая Шумкова бе човека, който не само предаде солидната теоретична и практична основа за масажа, но насърчи и възпита стремеж и нагласа към една грижовна, трудолюбива, хигиенна и състрадателна работна етика.
Посещаването на курсовете в гр. Варна имаше своите предизвикателства за мен /дълго междуградско пътуване, ковид обстановка, неудобни транспортни връзки/, но силния интерес към начина на преподаване ги направиха много по-леки, защото никога не ми беше скучно и присъствах с желание. Чувствах и виждах, че рехабилитатор Мая Шумкова предоставя важни, интересни и задълбочени знания. Тя призоваваше да бъдем в услуга на другите, в свят, който отчаяно се нуждае от грижа, състрадание и изцеление. Да работиш толкова тясно с професионалист като нея е отговорност, радост и чест.
Учебната програма беше структурирана, последователна, обхващаща голям набор от похвати, техники, професионализъм и познания за тялото, ума и духа.
Започнах своето обучение при ЦПО „Дълголетие“ в началото на месец октомври 2020г., с курс „Базови масажи“. Там изучих общ, но ефективен набор от най-добрите масажни техники. Интересът ми се задълбочи, поради което завърших и по-специализираните масажи в „Надграждащ модул“. Този модул затвърди по-доброто ми разбиране за това как всяка част от тялото ни е рефлекторно свързана. Една от любимите ми части в обучението беше модул „Уелнес“, който на практика ми отвори широко врата за работа във СПА центровете.
Определено проявих силен интерес към всеки преподаван масажен модул. Това ме вдъхнови да се развивам и удвои стремежа ми да знам повече. Продължавам да трупам знания с гордост и самочувствие след солидната основа, която получих в ЦПО „Дълголетие“.
Гордея се с това, че съм една от възпитаниците на Мая Шумкова, която повярва в моя потенциал. Тя е човек, който подкрепя, насърчава и е щедра в предаването на знания и умения. В процеса на обучение е стриктна, изискваща и търсеща увереност в курсиста, че разбира материала.
Мога от сърце да споделя, че този курс беше трансформиращ живота ми изживяване. През месец Май 2021г., открих собствено масажно студио, което за моя радост се развива с бързи темпове. Когато поискам обратна връзка от клиентите си, те казват: „Това беше най-добрия масаж, който са ми правили!“

Поздрави,
Стела Йорданова

Тодорка Кирилова – АКАДЕМИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ „Дълголетие”-гр.Варна,курс „Базов модул масаж”
Изкарах квалификационен курс за професионално обучение по за част от професия ”Козметик” – модул ”Базов модул масаж” към ЦПО ”Дълголетие”- Варна при г-жа Мая Шумкова.
Много съм доволна, че попаднах при изключителен професионалист и човек с главно „Ч”-спокойна и всеотдайна в работата си, комуникативна и предразполагаща всеки от групата към беседа и диалог, както и добър съветник и приятел. Учудвах се на нейното търпение, настойчивост и твърдост за стриктно изпълнение на изискванията към практическото приложение на основните и спомагателни похвати на класическия масаж. Научих много по време на обучението като обогатих знанията си по биология, анатомия и физиология на човешкото тяло, добих умения за правене на класически масаж, защото тя използваше различни методи и нагледни средства на преподаване, които много ми допадаха. Например, използваше картини от учебника, таблата по стените, беседа, дискусия, демонстрация – кое е правилно и кое не е правилно, особено при практическото приложение на масажа. Преподаваше ясно и разбираемо като подчертаваше главното и същественото, не само на теоретичния материал, но и на практиката. Наблягаше на практическия усет към масажа както на отделните части на тялото така и на общия масаж на цяло тяло. Изключително взискателна към всеки курсист, изискваше сами да откриваме грешките си и отделяше време да ги поправим.
За всичко това съм безкрайно благодаря, че успяхте да създадете от нашата група един прекрасен тандем от приятели, които взаимно си помагахме, коментирахме и търсихме Вашето съдействие и подкрепа, което ни обещахте и занапред. Благодаря!
Елена Владимирова Демирова
Базов модул масаж
Кабинет за нетрадиционна медицинаДълголетие е безспорен водещ център за професионално обучение – водене на документация; дигитална информация, с която се запознахме и можем винаги да я използваме; съдействие за намиране на работа, с която се надявам да бъда и аз щастливо удостоена.
Обучението ми за масажист се реализира в близък физически контакт – кожа с кожа, между масажист и клиент-модел.
Няма възраст, има доверие, процеси и процедури, които трябва правилно да се изпълняват. Това се случва по време на обучението проведено от нашата преподавателка – госпожа Мая Шумкова, която е много взискателна, с голяма практика и иновации в нашето съвремие, неуморима като преподавател, който се раздава на курсистите и достигаме до безупречно изпълнение, както и отлично представяне на изпитите. Мая е нашата гордост и само за около 2 години е подготвила около 75 курсисти.
Просто се удивих като посетих мястото и съм много благодарна за качеството и отношението и сега остава само да започна да работя с клиенти!
Представяме ви и отзивите на две наши курсистки, които взеха участие в Националната конференция „Добрите практики в професионалното обучение“, проведена от НАПОО, със своето мнение и опит в курса по Маникюр, педикюр и ноктопластика с преподавател Силвия Видинова, учебна база: Adria nails and beauty by Silvia Vidinova гр. София.
Те бяха наградени със сертификат от НАПОО за своето участие.
Към всяка снимка има текст с мнението, с което участваха и бяха отличени.
Здравейте!
Казвам се Лидия Фотева на 34г. от гр. София. Бих искала да споделя с Вас моето преживяване с Обучителен център Дълголетие и прекрасната Силвия Видинова😊.
От много години искам да се занимавам като маникюристка, да творя, да правя нещо красиво, да помагам на хората да поддържат ноктите си красиви и здрави, да бъда свободна. След няколко години работа в банка и две деца, реших, че е време за мен, за мечтите ми, за душата ми. Време за щастие, свобода, творчество. След много гледане и търсене на курс подходящ за мен и финансите с които разполагах, разговор с една приятелка минала вече през обучителния център Дълголетие и аз реших да им звънна. Изключително мили, любезни, изчерпателни. Това което ме впечатли беше срока на курса (минимум 4 месеца), часовете практика (които бяха мноооого, за моя радост😊– за мен това беше много важен фактор), модулите, които включва и накрая парите. И така подаръка за рождения ми ден беше курс по маникюр, педикюр и ноктопластика. 😊
Избора на база беше спрямо местоположението и така избрах Люлин и Силвия Видинова! Първата ми среща с нея беше и в първия ни учебен час. Това, което си спомням от тази среща е, че беше много сериозна. Не се усмихваше. Строга, но справедлива. Професионалист, Добър Човек, принципен, а като се усмихне всичко грее!!! 😊 Показва, обяснява, насочва. Държи на дисциплината, всичко да е прибрано на място, да се поддържа чисто /преди, по време на и след работа/. Учеше ни на база нейните знания и опит. Как е по-лесно, по-бързо и най–вече качествено! Винаги може да попиташ (аз не спирах да питам), тя обяснява и показва. Дори когато правих приятелки вкъщи, за да трупам опит пращах снимки и винаги имах обратна връзка. Дори и сега след курса отново зная, че мога да разчитам на нея. Това от което ме беше най-много страх в началото, беше да режа кожички… но се научих след малко кръв … 😁 .. Ами дните в които, трябваше да правим ноктопластика…. Майкооо цяяял ден… 🤪. работа – пилене, форми, изграждане, пинчване, и пак пилене.. но беше весело и моите модели бяха страхотни! 😊 Дните ни там бяха изпълнени с много работа, знания, смях и не исках това да приключи. Някак чувствах празнина! Не мога да изразя огромната си благодарност към нея! Не и с думи! Тя е просто невероятна! Това с което си тръгнах от този курс са знания, опит, положителни емоции, Приятелство! Какво по хубаво от това…. 😊
След курса…. След курса ходих на три интервюта за работа… две от тях бяха практически. Като цяло обратната връзка беше положителна. На едното място ме похвалиха, че съм дошла с правилните клещи за кожички (благодарение на Силвия), което почти не се е случвало. И единствените критики, които получих бяха относно моята стойка и времето за работа. Т.е. основата, която съм получила е много добра (отново благодаря, Силвия Видинова!) и има дребни неща, които могат да се подобрят. Но това става с много работа, опит и желание! И съвсем скоро ще започна да работя, това което обичам!
Благодаря Ви мили хора от Обучителен център Дълголетие! 💐
Благодаря ти, Силвия Видинова! ❤️
Здравейте, казвам се Рая Йоцева и съм завършила курс за маникюр и педикюр и ноктопластика в ЦПО към „Академия за професионални обучения“ ЕООД – „Дълголетие“, при преподавател Силвия Видинова.
 
В началото преди да се спра на „Дълголетие“ разглеждах доста по Интернет, питах маникюристки и се лутах доста. Попаднах на „Дълголетие“, а от там на Силвия Видинова, сама си избрах преподавателя като разгледах в фейсбук работата и останах възхитена. Това може би е един от най-добрите ми избори в живота! Тя не само ми е преподавател, но вече и приятел в живота. Обучението при Силвия е изумително, тя е доста търпелив и изчерпателен човек. По време на курса имах няколко момента в които реших, че просто тази професия явно не е моята, но тя беше човека, които ме кара да се връщам и повтарям там където ми е трудно. Благодарна съм за абсолютно всеки детайл който ми е показала и научила на доста неща в тази област!
 
След завършването на курса започнах работа в квартален салон, но там имаше маникюристка с 10г опит зад гърба си, а аз бях втора маникюристка там. Естествено, че не ми потръгна, вече бях вложила пари в наем, осигуровки и най-вече материали…. Първите три месеца бяха кошмар, имах по 2-3 клиента в месеца.
 
Започнах да търся салон в които търсят маникюристка без да има вече такава. Така намерих салон в близък квартал до моя и започнах там. Не мислех, че ще имам голям успех, защото имах доста притеснения, за това, че съм все още нова в тази сфера….
 
Останах доста доволна и изненадана, когато първите клиенти и до ден днешен се връщат при мен. Извършвам услуга маникюр, педикюр и ноктопластика от близо 8 месеца и не съм спряла да работя. Клиентите с времето се увеличиха и самото чувство, че съм направила дадена жена щастлива ме кара да се гордея със себе си и всичко това благодарение на Силвия. Имам планове да отворя салон до няколко месеца и нямам търпение да се развия максимално в тази област. Нямам дума която да опиша колко съм щастлива, че Силвия влезна в живота ми и успя да ме направи професионалист!

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна