Мъж маникюрист? Защо не!

МЪЖ МАНИКЮРИСТ? ЗАЩО НЕ!

Често чуваме за професии, които са запазени предимно за мъже, но има и такива, които изпълняват основно дамите. Случвало ли ви се е да влезете в салон за красота и да откриете, че на мястото на маникюриста е седнал мъж? Едва ли. Но също като фризьорите, готвачите, масажистите и други, мъжете маникюристи имат своите предимства.

Уравновесеност

МЪЖ МАНИКЮРИСТ? ЗАЩО НЕ!

МЪЖ МАНИКЮРИСТ? ЗАЩО НЕ!

Специалистите мъже обикновено се славят със спокойно и уравновесено поведение. Те обмислят ситуацията в детайли и вземат решение, основано на логиката, а не на емоциите. Говорят, колкото е необходимо, без да заливат клиента с ненужна информация. Концентрират се върху работния процес и не споделят личното си мнение на всяка цена. Разбира се, не всички мъже притежават тези качества, но голям процент от тях демонстрират именно такова поведение в работното си ежедневие. Затова не е чудно, че те вече активно и смело са навлезли в доскоро дамски професии като фризьорството и професионалния грим. Мъжете записали се на курс по маникюр обаче остават малко или почти липсват. Вероятно с времето и тази тенденция ще остане в миналото.

Креативност

МЪЖ МАНИКЮРИСТ? ЗАЩО НЕ!

МЪЖ МАНИКЮРИСТ? ЗАЩО НЕ!

В запазените за мъже или жени професии обикновено навлизат първо най-добрите от противоположния пол. Естествено, талантливи кадри има и в двете съсловия, но за необлагодетелстваното в полово отношение, успехът е по-труден. Мъжката гледна точка понякога дава различен поглед над крайния резултат, а и несъмнено един маникюрист от силния пол ще разполага с по-добра информация какво е привлекателно за обекта на вашите желания. Така че със сигурност не трябва да подценявате професионалиста маникюрист, ако попаднете на такъв. Може да се окаже, че е сред най-добрите, които сте посещавали.

В Обучителен център Дълголетие ви даваме възможност да реализирате своите мечти и стремежи в областта на маникюра, педикюра и ноктопластиката. Запишете се за курс по маникюрнезависимо от възрастта, пола и досегашния ви професионален опит.

автор: Анна Радева

КУРС ПО МАНИКЮР,ПЕДИКЮР И НОКТОПЛАСТИКА :

Варна, Велико Търново, София, Монтана

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна