ЕВРОПЕЙСКИ ПАСПОРТ НА УМЕНИЯТА – ЕВРОПАС

Европас Приложение

• Какво представлява Europass приложението към свидетелство / удостоверение ?
Европейски паспорт на уменията е приложение към държавен документ, с описание на свидетелство или удостоверение за професионално образование и обучение, което предоставя допълнителна информация за характера на обучението по дадена професия във всяка страна. Europass приложението към държавна диплома съдържа кратко описание на професионалните умения и областите на професионална дейност, благодарение на което предоставя обща информация за придобитите знания, умения и компетенции по съответната професия.

Приложението към дипломата предоставя и допълнителна информация за продължителността, характера и нивото на обучението, както и за съдържанието на курса. Europass приложението не замества оригиналната диплома (свидетелство или удостоверение), но тъй като представя характера на придобитата квалификация, то може да способства за по-лесно признаване на дипломата от компетентните органи. Europass приложението към дипломата представя съдържанието на свидетелството / удостоверението по стандартизиран в цяла Европа начин, което го прави особено полезно при подаване на заявление за работа в чужбина.

• Какво не е ?
Europass приложението към дипломата не е:
o заместител на оригиналното свидетелство или удостоверение;
o автоматична система за гарантирано признаване.

• Може ли Europass приложението към дипломата да бъде полезно при търсене на работа в страни извън ЕС ?
Europass приложението помага на трети страни да разберат по-лесно придобитите от притежателите професионални компетентности. Това е особено полезно при подаване на заявление за работа в чужбина.

• За какво служи Europass приложението?
То служи са по-лесно признаване на квалификацията Ви в чужбина от местни институции и работодатели. В него се съдържа допълниетлна информация, която не се вписва в дипломата Ви като: кои институции отговарят за издаването му и какви са техните контакти, какви Единици резултати от учене са включени в съответния курс, какви знания, умения и компетенции е придобил курсиста, кое ниво на квалификация е придобил по европейската квалификационна рамка, в кои сфери би могъл да работи.

• Важно!
Имайте предвид, че в всяка страна съществуват местни законодателни изисквания за заемане на конкретни длъжности, регулирани професии, различни за всяка страна и е добре да проверите дали има допълнителни изисквания за заемане на желаната от Вас длъжност в чужбина, освен придобиването на професионална квалификация.

Защо ми е нужен Европас?

Дори и към момента да не планирате заминаване в чужбина,
не изключвайте тази възможност.

Бъдете подготвени, ако смятате да работите в чужбина и поръчайте Вашия Европас преди да заминете!

Разбира се това отнема време, а всички знаем, че времето е много ценно, особено когато сме в чужбина и се нуждаем от някой допълнителен документ, за да започнем работа.

Ползите от Европас приложението са основателни:

  • С Европас приложението ще може да кандидатстване за работа в чужбина
  • Ще Ви направи конкурентоспособни пред Вашия бъдеш работодател ще може да разбере какви знания и умения притежавате по дадената специалност
  • Ще Ви помогне да докажете своите знания и умения при кандидатстване за работа в чужбина
  • И също така се изисква от чуждестранни институции за признаване на образованието Ви в чужбина
  • Включва и последващо съдействие от наша страна – ако работодатели или институция от чужбина изискват от нас да потвърдим Ваши умения или да предоставим допълнителна информация, която им е нужна.

Можем да ви гарантираме, че това е добра инвестиция във Вашето бъдещо развитие и професионална реализация в чужбина!

Често задавани въпроси?

Въпрос: Къде важи Европас приложението?

Отговор: Европас важи във всяка страна в Европа (държавите-членки на ЕС и присъединяващите се страни / Европейската асоциация за свободна търговия и Европейската икономическа зона)

Въпрос: Може ли да получите Европас приложение ако не сте бил наш курсисти?

Отговор: Не, ако не сте завършил при нас курс и нямате издаден документ от нас, няма да можем да ви издадем Европас.

Въпрос: Каква е цената?

Отговор: Европас на английски език:

  • Стандарта цена : 85 лв.
  • на друг език: по запитване

Въпрос: Как ще получите Вашият Европас?

  1. Получаване на място в офисът ни в град Варна. ул. Евлоги Георгиев 39 А.
  2. Получаване в рамките на страната до офис на Еконт.

Въпрос: За колко време ще бъде готов?

Отговор: Документът ще бъде изготвен в рамките на 4 работни дни след направеното потвърждение по телефона от наш консултант.

Ако сте завършили курс към Дълголетие, но към онзи момент не сте заявили Европас приложение, сега е момента да направите това!

Няма значение кога и в кой град сте завършили курса, ние лесно ще направим справка за Вас.

Не случайно отправяме това предложение към Вас, тъй като постоянно получаваме обратна връзка от заминали наши курсисти в чужбина, които ни се обаждат в последствие с желание да си поръчат Европас приложение.

Ако все още се питате дали ви е нужен този Европас, вижте хората, които вече взеха това решение. 🙂