ЦПО „Дълголетие“ ще участва като организация – партньор в проект „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“ BG051PO001-3.3.07-0001

Център за професионално обучение „Дълголетие“  участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
Учениците от ПГ ще имат възможност да проведат своите практики в  Център за красота и здраве „Дълголетие“, гр. Велико Търново за професия „Козметик“.
Проектът има за цел постигане подобряването на качеството на професионалното обучение и образование и улесняване на достъпа до практическо обучение на системата на ПОО в национален мащаб чрез:
Повече и по-добри възможности за практика в реална работна среда.
Активно включване на бизнеса при разработването на програми за практическо обучение по професии.
Подобряване връзката между резултатите от ПОО и потребностите на променящия се пазар на труда.
Повишаване мобилността на гражданите и улесняване на комуникацията между работодатели и кандидати за работа и обучаващи институции.
Улесняване прехода от училище към пазара на труда или висшето образование, чрез повишаване качеството на ПОО.
Повишаване на квалификацията на обучаващите от системата на ПОО със специфични компетентности за организацията на практическото обучение в реална работна среда и в условията на оперативно партньорство с работодателите-партньори.
Компонент 1 „Ученически практики“ обхваща всички училища от системата на професионалното образование и обучение. За успешно завършено се счита практическото обучение, проведено в реална работна среда в рамките на не повече и не по-малко от 240 часа. След приключването и отчитането на практиката на ученика се изплаща стипендия в размер от 300 лв. Всеки ученик има право да се включи само веднъж в рамките на своето обучение в предвиденото практическо обучение в реална работна среда. Бюджетът на проект „Ученически практики“ е 28 000 000 лева.
 
Кой може да кандидатства?
Да кандидатстват имат право всички ученици от училището навършили 16 години.
 
Кандидатстване ученици
За да намерят учениците, които да обучат в реална работна среда в своите фирми/организации, работодателите публикуват обявите си в системата. Училището посочва професиите, по които учениците могат да провеждат ученически практики.

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна