Творчески настроени хора с усет към детайлите – маникюрист

Професия маникюрист?

За творчески настроени хора с усет към детайлите и любов към приложната дейност

В природата на жената е да търси начини да изрази творческите си заложби. А немалка част от нежния пол предпочитат да комбинират това с професията, която ще изберат. Или хобито, от което същевременно искат да получават и финансово възнаграждение.

Днес ви представяме един интересен вариант, предлагащ възможността да развиете творческия си дух в професионална кариера:

Професия маникюрист

Но не мислете, че е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Както при всеки красив резултат, и тук зад него стои много работа и търпение, задълбочена практика, изпипване на детайлите, упоритост и постоянни усилия за самоусъвършенстване. Както и стремеж да предложиш на клиента си адекватната грижа.

Това е основата на маникюрната професия. Успеете ли да овладеете и постоянно да развивате тези умения, творческият финал ще дойде като заслужена „награда” и за самите вас. Какво имаме предвид? Цвят и ефект с лак, Shellac, ноктопластика, декорации и нейл арт – това не е всичко, което се очаква от един маникюрист, постоянно повтарят преподавателите на Обучителен център ДЪЛГОЛЕТИЕ на курсистите си. Необходимо е първо да „проучите” ноктите на клиента си, да се погрижите за тях, за да изглеждат здрави и красиви, и чак след това да помислите с какво ще създадете маникюра и в какъв цвят, форма и нейл арт ще го направите. Защото няма как да сложите един красив червен цвят върху нездрави, неравни нокти с непочистени кожички и да очаквате впечатляващ ефект. Или да сложите лак върху често срещаните проблемни „нагризани“ нокти, вместо да консултирате клиента си, че му е необходима ноктопластика.

Какви са предимствата на тази професия?

Задълбоченост на обучението – Обучение в пълен курс – маникюр, педикюр, гел и акрил – може да се премине в рамките на 1 месец и веднага след това да се започне работа. Разбира се, необходимо е постоянно да се работи за собственото развитие. Това е като да вземеш книжка и да очакваш, че вече си перфектен шофьор. Напротив, същинското учене започва едва след това – в практиката.

Бързо намиране на работа
– при сериозен подход от страна на курсистите, след завършване на курса може лесно и бързо да си намерят работа, понеже тази сфера изпитва постоянно глад за добри професионалисти. Много често утвърдени салони за красота се обръщат към Обучителен център Дълголетие, за да препоръчаме маникюрист. И всъщност ние самите намираме работа на немалка част от курсистите .

Възможност за кариера с добри приходи – Най-често в тази професия се работи на твърда заплата плюс процент от направените услуги. Това е една добра възможност за постоянно нарастване на доходите – колкото по-добри ставате, толкова по-търсени ще бъдете и съответно – толкова по-печеливши. Ако решите да имате собствен бизнес, този принцип на обвързаност на професионализма с доходите ви продължава да е валиден.

Как е организирано обучението по маникюр и как се става добър маникюрист?

С качествено обучение, много практика и страст се става добър в професията. Изборът на курс и Учебен център е необходимо да бъде добре проучено и аргументирано решение. Информацията в Интернет вече е много, а и най-често бъдещите курсисти се допитват до свои познати, които са изкарали курсовете при дадена фирма. Моят съвет е да потърсят информация за програмата на курсовете, нивото и подхода в практическите занимания и т.н. Мога да кажа на шега, че – колкото по-сериозно и трудно е по време на курса, толкова по-лесно ще е след това.

Нашите преподаватели преминават специални, доста трудни изпити за сертифициране, които се подновяват на всеки две години – в уверение на това, че имат качествата и уменията да обучават по тази програма. Което ни дава увереност, че винаги предлагаме най-доброто за нашите курсисти и, развивайки постоянно себе си, развиваме и професията в България. От своя страна в Обучителен център Дълголетие всяка година работим за повишаване на нивото на преподавателите ни – с вътрешни тренинги, състеания, както с участие на нашите преподаватели в семинари на чужденци – преподаватели и национални и световни състезания.

Не е задължително курсовете да се минават наведнъж. Някои наши курсисти започват с Маникюр и Педикюр, а след това идват на обучение по Гел, Акрил. Важното е да знаеш какво искаш и как е най-добре за теб от гледна точка на развитието ти. А в един момент, когато вече заработиш в професията, най-добре е да продължиш с усъвършенстването си в конкретни, специализирани курсове и задълбочено обучение и практика по съответните модули. Тук идват и декорациите, нейл-артът, медицинският педикюр, мода и тенденции в ноктите, декорации с GELISH, семинари с международни преподаватели, обучение по бизнес в маникюрната професия и т.н. Това е част от следващите нива в програмата ни – насочени към работещи професионалисти и такива, които искат да станат „майстори” в професията си или сертифицирани преподаватели на HAND & NAIL HARMONY.

Дрго важно нещо е бъдещите курсисти е добре да проучат дали Учебният център, към който са се насочили, е лицензиран от НАПОО. Това дава гаранция за легитимност на документите за професионална квалификация , които се признават на територията на България и ЕС.

Какво е необходимо да има в един Учебен център за обучение по маникюр?

Най-вече добри, подготвени и утвърдени преподаватели и добра и стабилна учебна програма. Също така модерна техника и оборудване, инструменти, комфортно обзавеждане- всичко, за да се чувстват курсистите удобно.
Но, за да стане един курсист добър маникюрист, най-вече е важно преподавателят да има уменията и познанията и да може адекватно да ги преподава с индивидуален подход към всеки. Разбира се, задължително е да има силна лична мотивация у курсиста, за да може една добра учебна програма и един качествен преподавател да «извадят» най-доброто от него. Затова ние много работим в посока да вдъхновяваме курсистите си. Това, наред с професионалните умения, които показва в края на курса, е основен критерий за успешно свършена работа.

За повече информация можете да посетите и сайта: http://dalgoletiebg.com

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна