Разлики между схемите „Аз мога повече“ и схема „Обучения и заетост за младите хора“

Тъй като получихме доста запитвания за въпросните обучения с ваучери от хора, които искат да изкарат професионаaz_moga_pove4eлно обучение, но не са запознати с условията, решихме да въведем известна яснота между двете схеми на Агенцията по заетостта. Старта схема „Аз мога повече“, която беше за изминалият програмен период 2007-2013 няма нищо общо с новите обучения с ваучери към Бюрото по труда, които бяха обявени на 13.01.2016 г. Накратко схемата „Аз мога повече“ беше за работещи хора, които искат да повишат или променят квалификацията си и условието беше да бъдат на трудов договор. Схемата „Обучения и заетост за младите хора“ е коренно различна и тя има за цел следното:

– целева група ( желаещи да изкарат професионален курс) могат да бъдат само безработни младежи до 29 год.

– ще бъдат субсидирани работодатели и насърчени да наемат безработни младежи, като им бъде осигурена на 100% заплата + осигуровки за 6 месеца

– определянето на какви ваучери и за какви по-точно професии ще бъдат издавани от Бюрата по труда ще бъде не според желанието на безработните, а на база подадените заявки от работодатели, които искат да наемат хора на конкретна позиция по схема „Обучения и заетост за младите хора“.

Обучение с ваучери 2016 Целта на подобна схема е да бъдат провеждани обучения спрямо нуждата на пазара на труда и от какви кадри има необходимост да бъдат подготвени. Те трябва да имат адекватна квалификация, за да могат да започнат работа, която да има устойчивост. Работещите да бъдат запазени на работа и след 6 месечният период, тъй като работодателят ще има нужда от неговите умения и квалификация.

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна