Микронийдълингът – пръв приятел на звездите

Микронийдълингът

Богатите и известните също търсят начини за борба с проблемните зони по кожата, които да ги избавят от хирургическите интервенции. Методът microneedling е популярен сред тях, като почитателите му постоянно се множат. Скоро новата козметична техника ще навлезе и на родния пазар, благодарение на Обучителен център Дълголетие и предстоящия курс по Плазма Лифтинг и Микронийдълинг.

Микронийдълингът

В индустрията на красотата и грижата за кожата винаги съществуват нови и иновативни техники, които привличат вниманието на хората. Една от последните тенденции, която печели популярност както сред знаменитостите, така и сред обикновените хора, е микронидлингът (microneedling). Това е процедура, която използва малки игли, за да създаде контролирани микро-повреди на кожата, стимулирайки природните процеси на регенерация и подобрявайки външния й вид.

Защо звездите обожават микронидлингът? Ето няколко причини:

  1. Стимулира производството на колаген: Микронидлингът стимулира кожата да произвежда нов колаген, което е от съществено значение за поддържането на младежкия й вид. Колагенът е протеинът, отговорен за еластичността и стегнатостта на кожата. С течение на времето производството на колаген намалява, което довежда до поява на бръчки и загуба на тургор. Микронидлингът помага да се стимулира образуването на нов колаген, като така подобрява текстурата и тонуса на кожата.
  2. Намалява бръчките и фините линии: Поради стимулирането на колаген, микронидлингът помага да се намалят видимите бръчки и фини линии. Като се създават микро-повреди в кожата, се предизвиква отговор от имунната система, която започва процеса на ремонт и регенерация. Това води до по-гладка и по-младежка визия на кожата.
  3. Подобрява текстурата на кожата: Микронидлингът е ефективен при подобряването на текстурата на кожата, включително при лечение на акне и отстраняване на акне белези. Процедурата помага да се изгладят неравности и неравномерности в текстурата, като стимулира образуването на нови здрави клетки.
  4. Намалява размера на порите: Микронидлингът може да помогне при намаляването на видимостта на уголемените пори. Процедурата стимулира регенерацията на кожата и заздравяването на колагеновите влакна около порите, което води до по-малки и по-малко забележими пори.
  5. Улеснява абсорбцията на продукти за кожата: Последващото нанасяне на серуми и кремове след микронидлинг процедура може да бъде много по-ефективно. Малките отвори, създадени от иглите, отварят пътища в кожата и улесняват проникването на активните съставки от продуктите в по-дълбоките й слоеве, където могат да бъдат по-ефективни.

Микронидлингът се провежда от квалифицирани специалисти в салони за красота или дерматологични клиники. Важно е да се избере надежден и професионален изпълнител, който да използва подходящи инструменти и продукти. Преди да се подложите на микронидлинг, винаги се консултирайте с експерт, за да установите дали процедурата е подходяща за вас и какви са очакваните резултати.

Така че, ако търсите начин да подобрите кожата си и да постигнете младежки и сияен вид, може би микронидлингът е точно това, което търсите. Популярността му сред звездите само потвърждава ефективността и предимствата на тази процедура за грижа за кожата.

автор: Анна Радева

 

Повече за козметичната техника microneedling можете да прочетете тук:

https://www.dalgoletiebg.com//бъдете-сред-първите-в-българия-практи/

 

Ако сте специалист в сферата на козметиката, ви предлагаме информация за предстоящия курс по Плазма Лифтинг и Микронийдълинг.

 

Fibroblast Plasma Lifting and Microneedling Techniques

28 октомври-29 октомври

начало 10:00 на 28 октомври

гр. София, Хотел Силвър

 

За повече информация:

М: [email protected]

Т:  0883 285666;

W: www.dalgoletie.com

 

КУРСОВЕТЕ НА ОБУЧИТЕЛЕН ЦЕНТЪР ДЪЛГОЛЕТИЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ В:

Велико Търново, Варна, София, Свищов, Сливен, Попово, Пловдив, Севлиево, Монтана

 

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна