Когато правиш грим…рисуваш.

Така както през вековете нашите предци са търсили, откривали и преоткривали красотата, така и ние – съвременните хора, в нашия забързан и ангажиран свят намираме време за нея. Колкото и динамично, стресиращо и лишено от свобода да е ежедневието ни, всички по един или друг начин я търсим в нас и около себе си. Тя е движеща сила, вечен стремеж към съвършенство, стремеж към един по-хармоничен и завършен свят. Искаме ли  да променим света към по-красив и по-добър, първо трябва да се опитаме да променим себе си. В крайна сметка изворът на истинската красота е в отношението на човек към самия себе си.

И защо не промяната да започва от видимото за очите!?

Курс по професионален грим

В модерния живот външният вид има изключително значение.

Да изглеждаш добре означава присъствието на видими  характеристики, свързани с приятна атрактивна визия. Тя се определя от персоналните ни възприятия за това, как се поддържаме и обличаме. Помага ни да се чувстваме по-желани, по-успешни, подкрепя самоуважението и здравата психика.

Чрез добрия външен вид възможностите за социална и професионална реализация растат и ние не жалим сили и средства за поддържането му. Постоянно експериментираме със стил, дрехи, грим, коса, дори с телата си, губим и пак намираме посоката, защото красотата има субективен смисъл.

Напоследък все потърсени стават специалистите, консултиращи  в тази област. Едни от тях са  гримьорите. Професията на гримьора е като всяка друга – изисква владеене на специализирани знания и умения и един висок стандарт при прилагането им.

Като всяка друга дейност е обвързана с етически ценности и принципи, с морална философия, и разбира се, с голямо чувство за отговорност. Гримът е работа, която трябва да се свърши някъде, от някого, и то наистина добре, защото резултатите говорят светкавично и безкомпромисно.

 

Когато правиш грим, рисуваш.

Курс по професионален грим

Върху платно, което невинаги е бяло и чисто, моделираш, дори коригираш с помощта на различни  средства, които трябва да умееш уместно да използваш.

За успешен грим са необходими комплексни възприятия – бързина на погледа, цветознание, опит при работата с обеми и светлина, както и способност за вникване и отразяване на индивидуалността на човека.

Преди всичко гримът трябва да изразява и подчертава характера, да улавя акцентите на всяко отделно лице – да подсили красивите черти, да омекоти или изостри детайли, да скрие несъвършенствата, да бъде съобразен с конкретните пропорции, обеми, идея и търсеното въздействие. Неговата цел е да допълва, а не да налага, да формира  хармонична, завършена визия и добро самочувсвие.

 

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна