Защо на салона му трябва блог

професионални курсове, Обучителен център Дълголетие

Най-вероятно вече разполагате със сайт, фейсбук и инстаграм. Може би се интересувате и дори развивате различни маркетинг стратегии, които привличат клиенти. Възможно е и да сте преминали отвъд границите на услугите, като сте започнали да предлагате и различни обучения – курсове по грим, курсове по маникюр.. Но има още нещо, което ще направи салонът търсен и посещаем, а именно наличието на интересен блог.

Важно е да се харесате на Google

професионални курсове, Обучителен център Дълголетие

Най-голямата търсачка в света ще оцени добрия ви блог. Уникалното съдържание ще качи позицията на разкрасителния портал и ще го направи по-посещаем. Така че запретвайте ръкави и започвайте да творите полезна и уникална информация. Може да изглежда трудно, но ще свикнете. Споделяйте това, което ви интересува и е свързано с дейността на салона. С времето ще научите какво вълнува аудиторията. Ако все пак не желаете да се занимавате с писане, винаги можете да възложите задачата на някой друг, който има опит в областта.

Ето ги и основите на споделянето

професионални курсове, Обучителен център Дълголетие

В мрежата има много съвети за поддръжката на бизнес блог. Можете да прегледате внимателно какво предлагат известните блогъри за успешно водене на страница. Един от основните въпроси е колко често трябва  да се случва списването и обновяването на информацията. Важен в случая е не толкова интензитетът, колкото постоянството. Ако се грижите за блога си често в продължение на известно време, а после го занемарите, всичко свършено до момента ще е безмислено, затова бъдете последователни.

Не забравяйте за правописа и пунктуацията

професионални курсове, Обучителен център Дълголетие

В списването на блог има някои основни правила, сред които са правописните норми. Не подценявайте правописните умения, в случая те са толкова важни, колкото завършения курс по масаж на терапевта на салона например. Какво се случва, ако един блог има лоша пунктуация, граматически и правописни грешки? То тогава той изпраща грешно послание. Не е добра идея блогът и самият салон да се свързват с неугледност, прибързаност и некачественост. Затова внимавайте с правописа и се допитайте до специалист при нужда.

Автор: Анна Радева

КУРСОВЕТЕ НА ОБУЧИТЕЛЕН ЦЕНТЪР ДЪЛГОЛЕТИЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ В:

Велико Търново, Варна, София, Свищов, Пловдив

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна