Да се погрижим за здравето на косата

курс за фризьор

Косата ви е гъста, дълга, къдрава, начупена, суха или просто обемна. Всеки опит да я въведете в ред се оказва неуспешен и някак компромисен. Посещенията при фризьора са решение, но кратковременно. Ето няколко съвета за добра поддръжка на своенравната грива, които дават добър и дълготраен резултат.

Подхранвайте поне два пъти в седмицата

курс за фризьор

Правилното хранене е от съществено значение за косата, както за всяка друга част от тялото ви. Нанасяйте омазняващ продукт редовно, за да осигурите дълбокото подхранване, така необходимо за растежа на дълга и силна коса. Прилагайте олио/масло върху кожата на главата, като нежно масажирате скалпа с върховете на пръстите си. Нанесете продукта и по дължините, нека и те се накиснат в мекотата на маслото. Може да увиете гореща кърпа около главата в продължение на 10 минути, за да подпомогнете по-доброто усвояване на олиото. Измийте след един до два часа с мек шампоан. Ще забележите видими резултати още след първата употреба. Маслата, обогатени с различни билки, дават сила на косъма.

Масажирайте скалпа редовно

курс за фризьор

Масажът е един от най-простите и успокояващи методи за грижа за косата. Той подобрява кръвообращението и стимулира притока на кръв към цялото тяло. Можете да използвате кокосово или бадемово масло за масаж на скалпа. Прилагането на лавандулово олио също така насърчава растежа на косата. Голямо значение има масажът с топло масло за отглеждането на завидни дължини в домашни условия. Може да го прилагате самостоятелно, да помолите член от семейството или приятел, освен полезно е и много приятно. Не случайно масажът е част от редовните практики в салоните и курсовете за фризьори.

Не мийте косата всеки ден

курс за фризьор

Къпането с шампоан два, три пъти седмично позволява натуралните масла да проникнат в косъма, като по този начин се постига хидратация и възстановяване. Целта на този продукт е да се отмие мръсотията, но ежедневното прилагане може да направи косата суха, къдрава и чуплива, като доведе до увреда. Шампоаните съдържат сулфати, и прекомерната им употреба може да е изключително неподходяща. Балсамът е ключов фактор за поддържане на доброто състояние на косата, не го пропускайте след измиване. Той предотвратява сухотата и осигурява защита от прах и замърсяване, както и от слънце, до известна степен. Балсамът помага за обновяване на липидите и протеините, запечатва косъма, за да се предотвратят по-нататъшни неблагоприятни влияния.

Ако искате да научите повече не само за поддръжката на вашата коса, но и за тази на околните , може да се запишете на курс за фризьор към обучителен център Дълголетие.

автор: Анна Радева

Курс по Фризьорство: Варна, Велико Търново, София, Сливен

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна