Боли ли масажът? Какво е масажна терапия? Аз имам дарба, трябва ли да се запиша на курс за масажисти?

Едва ли има човек, който да не си мечтае блажено за един отпускащ масаж или пък за курс от спа-процедури… Научете основите на класическия масаж и по всяка възможност му се наслаждавайте, защото масажът е полезен и за тялото, и за душата. Дали искате да се подложите на терапия или да се запишете на курс по Класически и лечебен масаж, преподавателите от Обучителен център „Дълголетие“ се опитаха да отговорят съвсем кратко на няколко важни и основни въпроса.

Какво е масажна терапия?
Масажната терапия, позната още като шведски масаж е най-познатата форма на масаж. Терапевтите използват продължителни гладки движения, които са съсредоточени върху най-горната част на кожата посредством масажно масло или лосион.
Как работи?
Масажистите подобряват циркулацията чрез снабдяване на кислород и други важни вещества до тъканите. Масажът облекчава мускулното напрежение и болка, подобрява подвижността и тонуса, спомага за изчистване на млечната киселина и други шлаки, което намалява болката и сковаността на ставите и мускулите.
За какво се използва?
– болки в гърба
– възпалителни заболявания като артрит или тендинит
– главоболие и мигрена
– мускулни спазми, напрежение и навяхвания
– респираторни заболявания
– проблеми с циркулацията на кръвта
– пост-оперативно възстановяване
Масажът ще отнема доста от стреса, натрупан през деня или работната седмица. Той намалява хормоните на стреса, като например кортизол и ви кара да се чувствате тонизирани, освен това стимулира имунната система.

Много е важно да се чувствате предразположени, да се чувствате комфортно и температурата в помещението, където ще се прави масажа да е приятна.
Цялостният масаж се извършва първо върху гърба, после се преминава върху краката и ръцете.
Боли ли масажът?
Обикновено не. Възможно е да почувствате болка, ако се упражнява чрез натиск върху схванатите и напрегнати места по тялото. Ако някои движения са ви неприятни като усещане, трябва да кажете на масажиста.

Как ще чувствам след него?
Отпуснати, тонизирани и спокойни.
Предупреждения
Масажът не се препоръчва в следните случаи:
– инфектирана кожа или отворена рана
– непосредствено след операция
– непосредствено след химиотерапия, облъчване, освен, ако не са препоръчани от лекар
– склонност към съсиреци. Ако страдате от сърдечно-съдово заболяване задължително попитайте вашия лекар за масажите
– бременните жени също следва да се консултират с лекар
Ако все още имате въпроси и желание за по-задълбочени знания, както теоритични , така и практически, специалистите преподаватели от Учебен център „Дълголетие“ ще ви консултират и обучат на тази изключителна професия „Масажист“.

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна