Курс Професионален грим

Курс По Професионален Грим

Този професионален курс обхваща широк спектър от умения, които са от съществено значение за професионален гримьор. Нашите преподаватели ще ви дадат по-задълбочен поглед върху конкурентния свят на грима, като обсъдите професионалния опит и знанията на индустрията. Ако се стремите да започнете кариерата си като гримьор или сте заинтересовани да преследвате страстта си към следващата стъпка, тогава този курс е за вас!

Мечтаете ли да бъдете професионален гримьор, работещ зад кулисите на шоута по модните подиуми, създавайки тенденция за грим за модни списания или правейки вашата булка да се чувства великолепна в специалния ден? Този курс за професионален гримьор ще ви доведе до всичко, което трябва да знаете, за да постигнете точно това; Изучавайки разнообразни техники за гримиране и възползвайки се от индивидуалното внимание на нашите опитни преподаватели.

С този курс вие придобивате всички познания и усвояване на гримьорски техники, които са необходими за започване на професионална практика в професията Гримьор. Курсът е фокусиран изцяло върху изграждането на курсиста като професионалист, готов веднага след завършване на своето обучение по грим да започне работа във всички сфери на бюти грима.

Програма на обучение

Въведение в изкуството грим. Основни сфери на грима.
Гримьорски пособия и материали, необходими в професионалната практика.
Запознаване с видовете четки и тяхната професионална употреба.
Необходими продукти за формиране на професионално гримьорско оборудване.
Етапи на гримиране и необходими продукти за създаване на перфектна визия.
Коригиране на кожни дефекти и проблеми и създаване на перфектна текстура на кожата.
Избор и правилно поставяне на фон дьо тен
Моделиране на очи, професионално нанасяне и блендиране на сенки за очи
Оформяне на вежди
Преливки на цветове в грима.
Оформяне на скули
Различни методи при нанасяне на червило
Хигиенни правила. Етика и психология в гримьорската професия

Поетапно изработване на натурален дневен грим.
Поетапно изработване на сватбен грим- един от най-важните и отговорни гримове в професионалната практика.

Професионално апликиране на очна линия.
Поетапно изработване на винтидж грим в стил Мерилин Монро. Детайлно изучаване и изработване на сложна очна линия и апликиране на червено червило.

Основи на корективния грим.
Видове лица според формата им и тяхното моделиране.
Видове очи и препоръчителни грим техники за тяхното моделиране и коригиране.
Запознаване с техниката Chiaroscuro, скулптуриране и моделиране на лице.
Хайлайтинг и контуринг.
Най-често допускани грешки в корективния грим и тяхното избягване. Практическа част с тотално моделиране на лице.
Запознаване с техниката Cat Eye
Изработване на опушен грим, с прилагане на сложни очни линии, моделиране на сложно котешко око и тотален фейс скулптинг. Тройно моделиране на скули. Бронз ефекти.
Лепене на изкуствени мигли

Изработване на официален вечерен грим по техниката Cut Crease с глитер ефекти. Упражняване на сложни очни линии, тотален фейс скулптинг и нанасяне на глитери.

Изработване на арабски грим с апликации и преливки на цветни сенки, оформяне на окото по техниката cat eye и нанасяне на сложни очни линии.

Специално внимание се обръща на практическите занимания и усвояване на професионалните техники. Индивидуална работа с всеки курсист.  Съвместно с преподавателя стъпка по стъпка се изработва всеки един грим и гримьорска техника върху модел. Изучават се основните гримьорски техники и най-предпочитани типове грим, предназначени за различни поводи. По време на учебната практика студиото предоставя за ползване най – висок клас професионални материали: KRYOLAN, MAC, Bobbi Brown, Dior, Artdeco, Estee Lauder, Isadora и др. световни козметични марки, което влиза в цената на курса.

Поддържаме учебните групи в малки размери, за да дадем на нашите курсисти  най-доброто възможно учебно преживяване, като се възползват от индивидуално внимание. През цялото времетраене на курса ще се учите от професионалисти работещи на свободна практика. Този подход ще ви даде много по-задълбочен поглед върху различните индивидуални стилове и техники, използвани в индустрията.

Курс по професионален грим

Този курс е особено подходящ за фризьори, маникюристи, козметици и други работещи в бюти сектора, които желаят да обогатят професионалното си портфолио с професията гримьор.

В цената са включени: практическо изработване на всяка техника и вид грим, ползване на всички продукти на студиото по време на учебната практика, издаване на държавна диплома за изкаран курс по професионален грим, фотосесия с изработените гримове

В Обученито е заложена базата в гримьорството, с разширени познания в областта на Цветоанализа, Теория за цветовете, понятия за форма, моделиране и рисуване. Изучават се теми като: Моделиране и контуриране на лице, Корекции на формите на лицето, Подчертаващ, Бюти грим Визия „Грим – без грим„ / Nude Makeup /,  визии Стилове опушен грим, Тематичен кино грим от епохите, Vintage стилове, Последни модни тенденции в грима, Стайлинг в грима, Изграждане на цялостна визия, Стилове грим според формата на окото и пр.

В курсовете се обръща индивидуално внимание на  курсиста , като изключително се набляга на практическите занимания и усвояването на специални техники от професията. В цената на курса се включва – учебник, работно облекло, материали и консумативи.

В края на курса се провежда държавен изпит по теория и практика. На успешно завършилите, се издава:

Държавна Диплома Завършването на модул курс по Грим, Декоративна козметика и Гримьорство от Учебния план като част от Курс по Козметика се удостоверява съгласно чл.76 от Наредба №4 / 16.04.2003 г. за документите в системата на народната просвета с Удостоверение за професионално обучение

удостоверение за професионално обучение

Удостоверение за професионално обучение

Курсистите придобиват подготовка и професионални умения според Европейските стандарти за образование. Държавната диплома ( Удостоверение за професионална квалификация), издадена след успешно завършване дава възможност за реализация за практикуване на професията Гримьор в салоните за красота, спа и уелнес обекти, гримьори на свободна практика, гримьор – консултанти в магазините за висок клас козметика, презентатори и продавачи на козметични марки, работа в телевизии, мода, фотосесии, музикални компании и др.

В цената са включени:

◼️ Професионални Четки за Грим ( Важи само за град Варна, преподавател Мария Сланева ) които остават, за курсистката след завършване на обучението )

◼️ гримове с , които се работи по време на курса MAC, Kryolan, Make Up Atelier, Chanel, ANASTASIA Beverly Hills, The Balm, Too Faced, начален консуматив (тампончета и мокри кърпички )
◼️ Компелкт Мигли – Индивидуални снопчета и Изкуствени мигли на лентичка
◼️ разпечатана теоритична част за всяка една курсистка

курс по професионален грим
Дълголетие лого

ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ВИСОКО НИВО НА ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ И ИНДИВИДУАЛНО ОТНОШЕНИЕ.

Workshop - Как да гримираме себе си

Да гримираш една жена е работа, но да подчертаеш красотата ѝ е изкуство!

Какви са тънкостите в нанасянето на грима? Има ли правила в макиажа и как можем да почерпим идеи за различни визии? Как да се гримираме в ежедневието и за по-специални поводи? И всичко това в домашни условия.

Този WORKSHOP ще ви запознае с основните умения, които Ви трябват, за да можете сами да се гримирате. С помощта на съвети и напътствия, Вие ще можете да се гримирате като професионалисти. Ще научите основните техники за създаване на съвременна визия за през деня и вечерта, които да отговарят на Вашата форма на лицето и цвета на кожата Ви. Нашата преподавателка ще Ви демонстрира как да се гримирате върху модел и Вие ще трябва да пресъздадете този облик на самите себе си.

Този курс е практически и ще ви покаже всичко, което трябва да знаете, за да имате увереност да се гримирате сами, в различни визии, в домашна обстановка по всяко време.

Уъркшоп как да гримираме себе си Дълголетие

Начало: 15 Септември

Продължителност: 2 дни

 • Видове кожа и грижа за кожата;
 • Работа с четки за грим;
 • Цвят на кожата, избор на цвят и приложение;
 • Подобряване на формата на очите;
 • Дневен грим;
 • Вечерен грим.
 • Как да изберете инструментите си, как да се грижите добре за тях и как да ги използвате за най-добри резултати;
 • Как да използвате принципите на цветовата теория при избора на цветове в грима;
 • Как да направите кожата безупречна, като използвате различни текстури на основите;
 • Как да подобрите акцентите и сенките, за да създадете илюзията за дълбочина на лицето и да създадете изваян вид;
 • Как да оформите веждите си и да подобрите красивата им форма;
 • Как да коригирате очните форми, как да овладеете техниките за грим на очите, които ще привлекат вниманието към най-красивите черти на лицето Ви;
 • Как да работите с различни текстури от продуктите за устни, за да изпъкнат или да останат фини или скрити, за да ги направите да изглеждат още по-изразителни.
 • Този Workshop е подходящ за Вас, ако искате да експериментирате с грим и да създавате стилен и чист външен вид върху себе си;
 • Workshop-а е предназначен за онези, които започват да развиват нови умения и усъвършенстват техниката за прилагане на грим;
 • Този Workshop ще включва и онези, които вече имат основни познания по грим, но искат да придобият умения да се гримират като професионалисти.
Дълголетие лого

Преподаватели курс професионален грим

Варна, Велико Търново, София

Цвети Алексова
Цвети АлексоваПреподавател | Професионален гримьор | София
мария сланева курс грим
Мария СланеваПреподавател | Професионален гримьор | Варна
еманоела курс мигли
Еманоела КарагьозоваПреподавател | Професионален гримьор и Миглопластика | Варна
Илонка курс грим велико търново
Илонка ИвановаПреподавател | Професионален гримьор | Велико Търново
гергана славова курс грим
Гергана СлавоваПреподавател | Професионален гримьор | София

Марки, с които работим

Публикации

курс по грим
5 особености на професията гримьор

Или какво да очаквате, ако искате да се превърнете в мейк ъп артист. Отивайки при гримьора, сядайки на стола, оставяйки се в ръцете на професионалиста,...

курс по грим
Една от най-магнетичните професии, свързани с красотата, е тази на гримьорa

Все повече се засилва интересът към професията Гримьор, все повече млади хора жеалят да се занимат с нея и се чувстват привлечени. Магията на преобразяващия...

Курс професионален грим
Едно обучение, изпълнено със позитивни емоции и забавление…

Едно обучение което е изпълнено със позитивни емоции и забавление… Едно обучение, изпъстрено с професионализъм и много нови знания за една перспективна професия, без дори...

КУРС ПО ПРОФЕСИОНАЛЕН ГРИМ:

Варна, Велико Търново, София