Курс по масаж
Обща информация

Обучението по масаж в “Дълголетие” дава възможност за усвояване на професия, която е много популярна и търсена. Почти всеки може да се запише в тези курсове. Всеки, който дори няма специални умения и медицинско образование, може да направи това. Можете да разчитате на получаване на всички необходими знания и умения по време на преминаването на специализирани курсове.

Всеки може да бъде масажист, тъй като в тази професия няма възрастови ограничения. Освен това, работейки в тази област, можете да имате много добри доходи, особено ако сте усвоили специални техники. Ние предлагаме курсове за масаж, в които завършилите, могат да започнат веднага работа.

По време курса се изучава теория и практика. Необходимо е да имате не само практически умения, но и теоретични знания. Дълголвтие предлага присъствена практичекса част и дистанционно обучение по теория. Разполага с модерна платформа за дистанционно електронно обучение, благодарение на която нашите курсисти имат възможността да се обучават дистанционно в желаното от тях време.
Масажистът трябва да познава физиологичните и анатомични особености на човешкото тяло. Това е важно, за да разберем напълно въздействието на традиционния масаж върху хората.

След като научите основите на класическия масаж, можете да се започнете работа, като носите ползи за здравето на хората, като в същото време получавате приходи за това. След това даваме възможност да надградите с предлаганите надграждащи модули и масажи, които ще накарат клиентите да се връщат отново и отново.

Качественото обучение се крие в професионализма ни, акредитираната диплома и опита на екипа, който стои за обученията. Курсовете, които предлага центърът, са според програмите, одобрени от Националната агенция за професионално образование и обучение.

Целта на курса е да се овладеят професионалните компетенции и придобиването на умения за извършване на качествени процедури. Основна задача в да усвоите правилно учебният материал и да придобиете професионални практически навици и умения, които ще ви направят конкурентни специалисти, предпочитани от клиенти и работодатели.

След завършване на обучението издаваме Държавно удостоверение за професионална квалификация, официално признато Министерство на образованието и културата. С този документ имате право да работите като професионалист – масажист във всички СПА-центрове, салони за красота, хотели, круизни кораби и др., както в България, така и в страните от Европейския съюз.

 • Курсовете по масаж се водят от водещи практикуващи масажисти.
 • Индивидуален подход-всеки курсист получава достатъчно внимание. Персонален подход към всеки курсист, съобразен с основното му ниво на подготовка.
 • Ще можете да получите отговори от преподаватели по всички въпроси, които имате в процеса на обучение за масажист.
 • Пеподавателите ни са практикуващи масажисти с голяма клиентска база и много практически опит.
 • Практически часове върху реални клиенти – когато уменията на курсист се използват за решаване на реални проблеми на клиенти (ученици, приятели, роднини и ранни клиенти), се ражда компетентност.

Инвестицията в нашите знания и умения е най-правилното решение, което всеки човек може да направи за себе си.

За начални дати, график и стартиране на курса свържете се с нас!
T. 0899 982 561
T. 0894 822 441

За кого е подходящ курса

Обучението е подходящо както за напълно начинаещи, така и за практикуващи масажисти, които желаят да опреснят своите знания и да придобият нови умения.
Курсовете по класически, лечебен и комбиниран масаж са подходящи за практикуване както в специално оборудвани козметични салони, така и в СПА центрове. Предлаганото обучение е в съответствие с Държавните образователни изисквания за професионалисти по масаж в козметични, СПА и масажни студия. Отделните масажи и процедури са едни от най-актуалните по рода си процедури в сферата на СПА и Уелнес.

Целите на учебния център са свързани с ангажираността и амбициите на хората, идващи за обучение и възможността да станат квалифицирани масажисти. Чрез академичните техники и методи се постига високо качеството на обучение и практическо приложение в тази област. Ключова роля за всичко това е добрата атмосфера, приятелският дух и работата в екип.

Условия на провеждане на курса

Обучението в курса обхваща теория и практика, като основни са практическите занятия поради естеството на професията. Всички учебните материали (учебни теми, лекции и теоретичен материал) са на електронен носител и се предават в УЕБ платформата на сайта на центъра, за която курсистите получават парола за достъп след записване в курса.

Масажите се извършват върху наши професионални манекени – с цел регулиране на натиск, дълбочина, усет върху акупресурните точки.

Нашата цел е да усвоите правилно учебният материал и да придобиете професионални практически навици и умения, които ще ви направят конкурентни специалисти, предпочитани от клиенти и работодатели.

За тези от Вас, които ще започнат собствен бизнес, съдействаме със списък от необходими документи, идеи, съвети и препоръки за Ваше улеснение и успешен старт.

Курсовете се провеждат от квалифицирани и опитни преподаватели.
Гъвкавост в учебните часове – часовете са съобразени със свободното време на курсистите.
Обучението се провежда в реална работна среда – уютно масажно студио отговарящо на всички стандарти за качествена услуга към клиента
Обучението се провежда в малки групи от двама до четирима човека, съобразено с индивидуалното внимание и подход към всеки един от Вас.
курс масаж
Забележки:
 1. В цените на курсовете за обучение са включени: теория, практика, консумативи, изпит и диплом. Курсистите не заплащат никакви допълнителни суми.
 2. Възможност за разсрочено плащане. За да запазите място в курса е необходимо да внесете 60% от таксата за обучение поне три дни преди началото на курса. Останалата сума е възможно на вноски до края на обучението.
 3. Часовете за посещение се уточняват съобразно Вашето свободно време, средно по два астрономически часа всеки ден с цел постепенно и задълбочено усвояване без физическо и психическо претоварване на курсистите.
 4. Възможност за индивидуално обучение
 5. Курсовете НЕ са за чакръкчии.
 6. Минимална възрастова граница – 16 години. Максимална – НЯМА.

За да разгледате цени на предлагания курс, кликнете на избрания от вас преподавател.

Преподаватели

Ние като обучителен център работим в сътрудничество със специалисти от практиката, които са преподаватели към нас и обучават по маникюр. Всеки един курсист се обучава в реална работна среда.

Висококвалифицирани преподаватели, имащи за цел да отговорят на индивидуалните нужди на всеки курсист и да развиват и усъвършенстват уменията му в процеса на практическа работа.

Курс по Масаж предлагаме в следните градове: София, Варна, Велико Търново, Горна Оряховица, Бургас

Обучение по Масаж, провеждаме в следните градове и учебни бази:

Преподаватели по масаж в София, Варна, Бургас, Велико Търново и Горна Оряховица
Диплома при завършване

След завършване на обучението издаваме Държавно удостоверение за професионална квалификация, официално признато от Министерството на образованието и науката, то е признато в България и чужбина спрямо международни спогодби.

Допълнително, като приложение към Държавната диплома, може да бъде издаден Европаспорт, документ за практикуване на професията в чужбина.

Вашето портфолио ще бъде допълнено от:
Сертификат на анлийски език
Сертификат на български език

❗️Сертификата е фирмен документ, той не е държавно признат и няма официална стойност.
❗️❗️❗️ВАЖНО❗️❗️❗️При избор на обучение завършващо с фирмен сертификат, не е възможно издаване на Държавно удостоверение в последствие!
* Към сертификат не може да се издаде и Европас приложение, издава се само към Дъжавно Удостоверение или Държавно Свидетелство за професионална квалификация.

‼️ Дипломите за професионално обучение имат степен на защита и се въвеждат в единен регистър на издадените документи за професионална квалификация на НАПОО.
Тук може да проверите легитимността на вашата диплома.
регистър дипломи напоо

Държавно Удостоверение за професионална квалификация
Удостоверение за професионална квалификация ДЪЛГОЛЕТИЕ
Сертификат
Сертификат на Дълголетие за курс Масаж
Какво е Europass?

Документ на Европейската комисия в държавното образование и обучение, който помага Вашите умения и квалификации да бъдат ясно и лесно разбираеми в Европа. Може да бъде издаван от институциите в държавното професионално образование – лицензиран център Професионални обучения “Дълголетие”, Лиценз № 2018121455 / 05.11.2018.

Нужно ли ви е?

Europass представлява Приложение към сертификат (Държавно Свидетелство или Удостоверение) и описва знанията и уменията, придобити от притежателите на сертификати за професионално образование и обучение. Този документ допълва информацията, съдържаща се в официалния сертификат, с което я прави по-лесно разбираема, особено в чужбина.

Този Европейски документ се издава на всеки език по избор и важи в ЕС.

европас
Приложение към Държавна диплома

Ползите от Европас приложението са основателни:

С Европас Приложението ще може да кандидатстване за работа в чужбина
Ще ви направи конкурентоспособни пред Вашия бъдеш работодател ще може да разбере какви знания и умения притежавате по дадената специалност

График на курса

Курсът се провежда в гъвкаво време, съобразено с желанията на всеки курсист и според конкретните възможности на центъра.

В Курс по Класически и лечебен масаж се набляга на практическата подготовка на кандидатите за обучение, което има връзка и с осигуряване на модели , отговорност както на преподавателя, така и на курсиста. Това се прави с цел разнообразие на моделите и усвояване максимално на практическите умения на курсистите.

Работа
 • След завършване на курса съдействаме за намирането на добро работно място
 • За тези от Вас, които ще започнат собствен бизнес, съдействаме със списък от необходими документи, идеи, съвети и препоръки за Ваше улеснение и успешен старт.

Мнения на курсисти и преподаватели

5.0/5 review rating 5  в Google | 4.8/5 review rating 5  във Facebook | Виж всички 

Курсове

Предлагаме обучение по Масаж в градовете София, Варна и Велико Търново. Учебните бази са в реална работна среда. Спазваме еднакво високи стандарти на качество.

Разгледайте посочената информация за всеки курс и направете своят избор!

Галерия

Абонирай се.
Получавай интересни статии и информация за предстоящи курсове

Обещаваме, че ще бъде полезно и информативно! 🙂