КУРС МИГЛОПЛАСТИКА - КОСЪМ ПО КОСЪМ И ОБЕМНИ ТЕХНИКИ

Курс миглопластика - косъм по косъм и обемна техника

Курс “Миглопластика” за начинаещи

 • Миглопластика – Косъм по косъм
 • Миглопластика – Косъм по косъм, 2D-3D
 • Комбиниран – Косъм по косъм и Обемни техники 2D, 3D-6D
 • Долна миглопластика ( за напреднали, провежда се само в град Бургас)
 • Обемна техника 6D/7D/8D ( за напреднали, провежда се само в град Бургас)
 • Руски обем ( за напреднали, провежда се само в град Бургас)

Обучение за най-популярните системи за удължаване и сгъстяване на мигли, “Косъм по Косъм” и Обемни техники 2D, 3D-6D мигли за сгъстяване и най-иновативния метод в миглопластиката – долна миглопластика.

Начинаещите в обучението задължително започват от техника “Косъм по косъм” и след това могат да надградят с обемни техники 2D, 3D-6D, 6D/7D/8D, Руски обем и долна миглопластика.

Обучение за техниките

 • Теоретична и практическа част на техниките.
 • Курсистът се запознава с технологията на процедурата, видове продукти, мигли и инструменти;
 • Отделя се основно внимание на задължителните хигенни изисквания;
 • Изучават се основни грешки, които могат да доведат до алергична реакция при клиентите;
 • Курсистите упражняват техниката върху манекен;
 • Курсистите наблюдават демонстрация на последователността при работа на жив модел;
 • Практика върху жив модел (моделите се осигуряват от курсистите)
 • Курсът по вграждане на мигли включва теоретична и практическа подготовка.
 • Групите са малки с цел да се обърне индивидуално внимание на всеки от обучаваните.
 • Курсистите разполагат със самостоятелни работни места и комплект материали.
 • Всички необходими продукти и оборудване са предоставени от обучителния център и са включени в таксата за обучение
 • Участниците ще имат възможността след приключване на обучението да получат пълна информация за всички материали и инструменти, както и да си закупят професионален стартов пакет, необходим за започване на работа.

Продължителност:
Обучението продължава от 1 до 2 дни, в зависимост от избрания модул. Курса се прави по гъвкав график, след уговорка с преподавателя, така, че часовете да на възможно най-удобни за курсистите и спрямо графика на преподавателите. Нашата цел е курса е удобен за работещи, хора от други градове или разполагащи с ограничено време.

❗️Удостоверението е официално признат документ от Министерство на образованието и науката и важи в България и Европейския съюз. За да работите като специалист в областта, трябва да притежавате такава официална диплома. Документът е по образец на Министерство на образованието и науката. Допълнително, като приложение към държавната диплома, може да бъде издадено Европас приложение на чужд език. То служи за признаване на дипломата Ви пред работодатели или институции в чужбина.

❗️Сертификата е фирмен документ, който доказва, че сте минали курса, но няма официална стойност.

  1. Теоретично запознаване с технологията
  2. Запознаване с показания и противопоказания
  3. Технологична последователност на процедурата
  4. Материалознание и продукти
  5. Необходимо оборудване за работа
  6. Видове мигли
  7. Структура на миглите:
   – цикъл на живот на миглите;
   – как да поддържаме удължените мигли;
   – как да изберем видове мигли;
   – видове необходими материали за поставяне на мигли;
   – видове мигли;
   – видове дължини;
   – видове дебелини;
   – видове извивки;
   – схеми на удължаване и сгъстяване на мигли;
   – удължаване и сгъстяване стъпка по стъпка;
   – способи за залепване на миглите;
   – способи за залепване на екстеншъните;
  8. Демонстрация на технологията
  9. Практическа част – вграждане на мигли върху модел
  10. Технология на поставяне на мигли за сгъстяване, обем и дължина

* В курса се работи с модел за практическата част. Всеки курсист осигурява модел за курса, при необходимост.

При завършване на курса имате възможност  да пулучите Държавно Удостоверение за Козметик по част от професия за завършеният модул .

Документът е по образец на МОН № 3-37 (НАРЕДБА № 2 от 22 юни 2018 г. за документите за професионално обучение на лица, навършили 16 години) и служи за удостоверяване и признаване на Вашата професионална квалификация. Той е с доживотна валидност в България и Европейския съюз.

ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ ДЪРЖАВНО ПРИЗНАТА ДИПЛОМА ОТ МОН

Предстоящи курсове по Миглопластика

Еманоела Карагьозова3, 4, 19 юни

10, 11, 15, 16, 18, 19, 20, 21, 24, 25 юли

Учебна база: Emanoela Make-up & Lashes, Преподавател: Еманоела Карагьозова

мария сланева курс по грим

17 юни

15 юли

Учебна база: Mariq Slaneva Makeup Artist, Преподавател: Мария Сланева

7, 19, 28 юни

9, 19, 29 юли

Учебна база: Студио за красота Rushell , Преподавател: Ирена Филипова

13 и 25 юни
10 и 23 юли

Учебна база: Anigma Beauty – професионално поставяне на мигли, грим и микроблейдинг
Преподавател: Ани Гусийска

 5, 15, 24 юни

9, 17, 26 юли

6, 12, 20, 28 юни

4, 12, 22, 30 юли

Учебна база: Мигли “косъм по косъм” – Vip Lashes Academy,

Преподавател: Петя Стоянова, гр. Бургас

Курса стартира след предварително записване на курсиста и уговорка на графика с преподавателя!

За запитване относно цени на курсове, свържете се с консултант.

МИГЛОПЛАСТИКА

КОСЪМ ПО КОСЪМ – 2D – 3D – 6D – 7D – 8D – РУСКИ ОБЕМ – ДОЛНА МИГЛОПЛАСТИКА

Техника Косъм по косъм :

Курсът по удължаването и сгъстяването на мигли посредством техниката „Косъм по косъм” е безвреден и ефикасен метод, с който се гарантира естествена визия и дълготраен ефект. При тази техника се апликират единични удължители върху всяка подходяща естествена мигла, без да се нарушава естествения цикъл на растеж, като в същото време се увеличава дължината и обема на миглите. При тази техника изкуствените косъмчета се прикрепят към естесвените едно по едно, като не се слепват, за да се постигне лек и пърхащ ефект.

– Курсистът се запознава с технологията на процедурата, видовете продукти, мигли и инструменти, нужни за нейното извършване.
– Отделя се основно внимание на задължителните хигиенни изисквания, които трябва да се спазват преди, по време и след процедурата.
– Изучават се основните грешки, които могат да доведат до алергична реакция при клиентите.
– Запознават се с най-често срещаните проблеми при естествените мигли, растеж и структура на косъма, както и с начините на определяне и изграждане на миглите.
– Преподава се правилния подход към клиентите преди и по време на процедурата, както и грижите, които трябва да се полагат след нейното приключване.
– На курсистите се предоставя възможността да изучават техниката по определяне на формата и поставяне на миглите, упражнявайки се върху изкуствена глава.
–Курсиста се упражняват върху жив модел, като следват насоките на лектора.

Обемна техника – 2D, 3D, 6D, 7D и 8D

Метод, чрез който се постига изключителна гъстота, изразителност и обем на естествените мигли. Както показва самото име на техниката, тук се използват няколко на брой косъмчета (3, 5, 6, 7 или 8), които се залепват върху един естествен косъм.

*Теоретично и практическо обучение на техники (може да се изучава самостоятелно, ако кандидатът вече има завършен курс на обучение „Косъм по косъм”. Ако желае да усвои и да практикува само тази техника, то тогава обучението е необходимо да бъде съгласувано с преподавателя по друга програма).

– Изучават се особеностите на технологията за извършване на процедурата, видовете продукти, мигли и инструменти, нужни за нейното извършване.
– На курсистите се предоставя възможността да изучават техниката по определяне, изграждане и поставяне на 3D/5D/6D/7D/8D мигли, като се упражняват върху изкуствени манекени.
След приключване на обучението, курсистите получават сертификат на български и на английски език и Удостоверение за профионална квалификация по образец на МОН (ако сте избрали вариант на курса с получаване на държавна диплома).
Всички материали и оборудване по време на обучението се предоставят от учебня център.

Техиника Russian Volume:

Метод, чрез който се постига изключителна гъстота, изразителност и обем на естествените мигли. Използват няколко на брой косъмчета (3, 5, 6, 7 или 8), които се залепват върху един естествен косъм. Разликата с обемните техники 2D/3D/5D/6D/7D/8D е че се ползват по-тънки косъмчета.

*Теоретично и практическо обучение на техники  и Russian Volume (може да се изучава самостоятелно, ако кандидатът вече има завършен курс на обучение „Косъм по косъм”. Ако желае да усвои и да практикува само тази техника, то тогава обучението е необходимо да бъде съгласувано с преподавателя по друга програма).

– Изучават се особеностите на технологията на Russian Volume процедурата, видовете продукти, мигли и инструменти, нужни за нейното извършване.
– На учениците се предоставя възможността да изучават техниката по определяне, изграждане и поставяне на Russian Volume мигли, като се упражняват върху изкуствени манекени.
След приключване на обучението, курсистите получават сертификат на български и на английски език и Удостоверение за профионална квалификация по образец на МОН (ако сте избрали вариант на курса с получаване на държавна диплома).
Всички материали и оборудване по време на обучението се предоставят от учебня център.

Участниците ще имат възможността след приключване на обучението да получат пълна информация за всички материали и инструменти, както и да си закупят професионален стартов пакет, необходим за започване на работа.

Долна миглопластика

Метод, чрез който се поставят изкуствени удължители и на долните мигли. Чрез тази техника се балансира естетическия вид на окото.

*Теоретично и практическо обучение на техники (може да се изучава самостоятелно, ако кандидатът вече има завършен курс на обучение „Косъм по косъм”. Ако желае да усвои и да практикува само тази техника, то тогава обучението е необходимо да бъде съгласувано с преподавателя по друга програма).

– Изучават се особеностите на технологията за извършване на процедурата, видовете продукти, мигли и инструменти, нужни за нейното извършване.
– На курсистите се предоставя възможността да изучават техниката по определяне, изграждане и поставяне на мигли на долен клепач, като се упражняват върху изкуствени манекени.
След приключване на обучението, курсистите получават сертификат на български и на английски език и Удостоверение за профионална квалификация по образец на МОН (ако сте избрали вариант на курса с получаване на държавна диплома).
Всички материали и оборудване по време на обучението се предоставят от учебня център.

ДЪРЖАВНА ДИПЛОМА

В края на курса се провежда държавен изпит по теория и практика. След професионалното обучение получавате УДОСТОВЕРЕНИЕ от „Дълголетие“ с лиценз от НАПОО (Национална агенция за професионална обучение и образование) към Министерство на образованието и науката.

След проведения курс се издава държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация  професия „Козметик”, специалност Козметика, модул “миглопластика” – част от втора степен на професионална квалификация.

При желание от страна на курсиста можем да изготвим Европас приложение  към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатстване за работа в страните от ЕС.

Сертификат на български и на английски за завършено професионално обучение по професията „Козметик“, специалност „Козметика“, модул “миглопластика”.

Завършено професионално обучение с придобиване на част втора степен на професионална квалификация професия “Козметик” се удостоверява със държавна диплома – Удостоверение за професионална квалификация за модул “миглопластика”, част от професия “Козметик”, специалност “Козметика”, втора степен на професионална квалификация.

 • Подходящ както за начинаещи, така за козметики, които искат да наградят знанията си
 • Курсовете са с по-кратка продължителност и са подходящи за курсисти, които разполагат с ограничено време или пътуват от чужбина.
 • С основен акцент на практическата подготовка
 • Практика: работа с реални модели в реална работна среда в козметичен салон
 • Обучение в малки групи и индивидуално внимание от страна на висококвалифицираните преподаватели
 • Подготвя кандидатите на необходимото ниво за работа в салон веднага след курса
 • Предоставя възможност за Държавна диплома съобразно изискванията на Европейския съюз и МОН
 • Предоставя възможност за Европас приложение на чужд, специално предназначен за работа в чужбина (не е включено в цената на курса)
 • Всички необходими материали и оборудване са включени в таксата за обучение
 • Обучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и е строго индивидуално

Курсът за модул “миглопластика” се предлага в град София, Варна, Бургас и Велико Търново.

1. Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните бази на Дълголетие.
2. Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
3. Необходимо е предварително записване.
4. Потенциална възможност за работа в салоните на Дълголетие или други престижни салони.

Свържете се с нашите координатори за актуална цена и условия на курса, както и да получите подробна информация и насоки за записване.

За курс по “миглопластика” в гр. София, Варна и Бургас ☎️ 0894 822 441 ☎️ 0899 982 561.

За курс по “миглопластика” в гр. Велико Търново ☎️ 0879 894 985

За да се запишете в курса за обучение или да резервирате вашето място предварително е необходимо:

 1. Да се свържете със съответните координатори за града, в който искате да карате курса
 2. Да се свържете с избрания преподавател по телефон или да посетите салона на място, за да уговорите подробностите относно обучението, графика на курса, да се запознаете лично, да разгледате базата ни за практическо обучение, да зададете Вашите въпроси. Ако всичко Ви устройва като условия на курса, може да преминете към стъпите по-надолу.
 3. Да уточните среща за прием на документите ви на място. Ако сте от друг град или живеете в чужбина, процедурата се извършва дистанционно
 4. Да подготвите всички необходими документи, изброени в сайта dalgoletiebg.com/записване/:
 • Копие на Диплома за последно завършено образование, но минимум удостоверение за завършен 10ти клас. (копието се заверява с вярно с оригинала и подпис на курсиста)
 • Медицински документ за това, че участието Ви в съответния курс не Ви е противопоказно
 • 4 бр. снимки паспортен формат
Преподаватели по Миглопластика
Еманоела КарагьозоваПреподавател: Миглопластика

Учебна база: Emanoela Make-up & Lashes гр. Варна

мария сланева курс грим
Мария СланеваПреподавател: Миглопластика

Учебна база: Mariq Slaneva Makeup Artist, гр. Варна

курс миглопластика Бургас
Петя СтояноваПреподавател: Миглопластика

Учебна база: Мигли “косъм по косъм” – Vip Lashes Academy, гр. Бургас

Ирена Филипова курс по маникюр
Ирена ФилиповаПреподавател: Миглопластика

Учебна база:  Студио за красота Rushell, гр. София

курс грим Варна Еманоела
мария сланева курс по грим

Новини

курс по грим
Една от най-магнетичните професии, свързани с красотата, е тази на гримьорa

Все повече се засилва интересът към професията Гримьор, все повече млади хора жеалят да се занимат с нея и се чувстват привлечени. Магията на преобразяващия...

курс по микроблейдинг
Микроблейдинг – така естествено!

Микроблейдинг е ръчен метод на полу-перманентен грим. Сравнително нова техника в Европа, но много стара в Азия. Процедурата се състои от използване на острие на няколко...

отваряне на салон за маникюр
Как се открива салон за красота?

Откриването на салон за красота е свързано със съобразяване на някои изисквания, определени от здравните власти и местната администрация. Какво извършва екипът на Дълголетие консулт за...

Курс Миглопластика – Косъм по косъм и Обемни техники

Варна, Велико Търново, София, Бургас