Курс по маникюр
Обща информация

В природата на жената е да търси начини да изрази творческите си заложби. А немалка част от нежния пол предпочитат да комбинират това с професията, която ще изберат. Или хобито, от което същевременно искат да получават и финансово възнаграждение.

Представяме ви един интересен вариант, предлагащ възможността да развиете творческия си дух в професионална кариера като маникюрист-педикюрист.

Курсовете в Дълголетие са крачката, която ще Ви отведе към нова кариера и професионални успехи. Ако вече сте практикуващи, Ви препоръчваме нашите надграждащи обучения, където всеки професионалист може да усъвършенства и доразвива уменията си, да обогатява знанията си и да усвоява актуални техники на работа. Така винаги ще бъдете в крак с най-новите тенденции, техники и материали.

В природата на жената е да търси начини да изрази творческите си заложби.

За кого е подходящ курса

Курсовете по маникюр и педикюр са подходящи както за начинаещи, които току-що ще се запознават със сферата на красотата, така и за напреднали, които искат да опреснят своите знания и да развият още повече своите умения.

Професия маникюрист

Предлаганото обучение е в съответствие с Държавните образователни изисквания за професията Маникюрист-педикюрист. Учебните програми са одобрени от Министерството на образованието и науката. Включва солидна теоретична подготовка и много практика.
Основната цел на Дълголетие е да осигури качествено обучение. Наред с добрата теоретична подготовка, в обучението се залага на много практическата работа под надзора на високо квалифицирани преподаватели. Акцентира се върху отношение към клиента, грижи и съвети към него, професионална етика и предприемачеството.

Оборудване , материали и учебна база по маникюр и педикюр.

Курсистите се обучават в реална работна среда в салони за маникюр и педикюр, съвременно оборудвани и подсигуряващи работно място за всеки курсист в реална обстановка – маникюрни маси за практични занимания и специално отделение за часовете по педикюр.

Учебният център осигурява работа с професионални продукти. Предоставя всички материали и инструменти за провеждане на обучението, съобразени със съвременните тенденции.

Условия на провеждане на курса

Обучението в курса обхваща теория и практика, като основни са практическите занятия поради естеството на професията. Всички учебните материали (учебни теми, лекции и теоретичен материал) са на електронен носител и се предават в УЕБ платформата на сайта на центъра, за която курсистите получават парола за достъп след записване в курса.

Обучавате се в реална работна среда, което е предимство и ви дава лек преход от обучението към започване на работа веднага след завършване

Във всяка теоретична тема се прави връзка с практическите процедурите и манипулации;

За тези от Вас, които ще започнат собствен бизнес, съдействаме със списък от необходими документи, идеи, съвети и препоръки за Ваше улеснение и успешен старт.

Придобивате знания, с които можете веднага да се реализирате като успешен маникюрист-педикюрист;

Индивидуално отношение към всеки курсист спрямо неговите възможности и време;
Всяка тема разкрива връзката между теорията и практиката;
Практическите занимания се провеждат с професионални апарати, инструменти и продукти.
Обученията се провеждат в малки групи, което осигурява възможност на всеки учащ да работи самостоятелно по всички изучавани практически теми.
По време на курса се предлага възможността за обучение върху реални модели.
Осигурява всички необходими консумативи и материали, като не се налага допълнително заплащане за такива.

Курсовете се провеждат от квалифицирани и опитни преподаватели.
Гъвкавост в учебните часове – часовете са съобразени със свободното време на курсистите.
Обучението се провежда в реална работна среда , а практическите занимания се провеждат с професионална техника, инструменти и продукти.
Обучението се провежда в малки групи от двама до трима човека, съобразено с индивидуалното внимание и подход към всеки един от Вас.
Придобивате знания, с които можете веднага да се реализирате като успешен маникюрист.
Осигуряват се всички необходими консумативи и материали за курса по маникюр, като не се налага допълнително заплащане за такива.
курс по маникюр, педикюр и ноктопластика
Забележки:
 1. Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в учебните бази на Обучителния център.
 2. Практикува се върху реални модели. Ние също съдействаме при набирането на модели.
 3. Необходимо е предварително записване.
 4. Има възможност таксата за курса да се заплати на две вноски.
 5. Потенциална възможност за работа в салоните на Дълголетие или други престижни салони.
 6. Обучението се провежда с много нагледни материали, актуална информация, следят се новите тенденции в сферата и много и разнообразна практика върху реални модели.
 7. Минимална възрастова граница – 16 години. Максимална – НЯМА.
Реални умения за практикуване на професията маникюрист-педикюрист

Едно от най-големите предимства на курсовете е вниманието, което се отделя на практиката и реалното усвояване на всички техники и знания, преподавани в часовете по теория.
По-голямата част от обучението по маникюр, педикюр и ноктопластика в Дълголетие е практическо, което гарантира, че след като завършите, освен диплома, ще имате практически умения и увереност да започнете да работите веднага с клиенти, без притеснения.

Работа
 1. Обученията се провеждат от преподаватели практикуващи и имащи завидна клиентела. Предимството на това е, че усвоявате и най-малките тънкости и новости в света на ноктопластиката, маникюра и педикюра.
 2. Курса маникюр, ноктопластика и педикюр е съвкупност от много техники, тънкости, които могат да ви бъдат предоставени само от действащи професионалисти, работещи активно с клиенти.
 3. При нас ще се научите на бързо, качествено и модерно изработване на маникюр, педикюр, декорации и ноктопластика.
 4. Нашето най-голямо предимство през годините е честността и уважение и индивидуалния подход.
Диплома при завършване

След завършване на обучение за цяла професия „Маникюрист-педикюрист“ издаваме Държавно Свидетелство за професионална квалификация, официално признато от Министерството на образованието и културата. С този документ имате право да работите като професионалист – маникюрист във всички салони за красота  и др., както в България, така и в страните от Европейския съюз.

Държавно Свидетелство за професионално обучение, Ви дава правото да практикувате, както и да започнете самостоятелен бизнес като Маникюрис-педикюрист на свободна практика.

След завършване на обучение по модул от професия „Маникюрист-педикюрист“, ние издаваме Държавно Удостоверение за професионална квалификация, официално признато от Министерството на образованието и културата. С този документ имате право да работите като професионалист – спрямо обучението, което сте преминали във всички, салони за красота  и др., както в България, така и в страните от Европейския съюз.

Държавното Удостоверение за професионално обучение, Ви дава правото да практикувате, както и да започнете самостоятелен бизнес на свободна практика.

Вашето портфолио ще бъде допълнено от:

Сертификат на анлийски език
Сертификат на български език

При желание от страна на курсиста можем да изготвим Европас приложение  към дипломата, което ще Ви послужи при кандидатстване за работа в страните от ЕС.

Държавно Свидетелство за професионална квалификация
Свидетелство за професионална квалификация ДЪЛГОЛЕТИЕ
Държавно Удостоверение за професионална квалификация
удостоверение за професионална квалификация
Сертификат
Сертификат, фризьорство
Какво е Europass?

Документ на Европейската комисия в държавното образование и обучение, който помага Вашите умения и квалификации да бъдат ясно и лесно разбираеми в Европа. Може да бъде издаван от институциите в държавното професионално образование – лицензиран център Професионални обучения “Дълголетие”, Лиценз № 2018121455 / 05.11.2018.

Нужен ли ви е?

Europass представлява Приложение към сертификат (Държавно Свидетелство или Удостоверение) и описва знанията и уменията, придобити от притежателите на сертификати за професионално образование и обучение. Този документ допълва информацията, съдържаща се в официалния сертификат, с което я прави по-лесно разбираема, особено в чужбина.

Този Европейски документ се издава на всеки език по избор и важи в ЕС.

европас
Приложение към Държавна диплома

Ползите от Европас приложението са основателни:

С Европас Приложението ще може да кандидатстване за работа в чужбина
Ще ви направи конкурентоспособни пред Вашия бъдеш работодател ще може да разбере какви знания и умения притежавате по дадената специалност

График на курса

Oбучението се провежда в график съобразен със свободното време на курсиста и неговите индивидуални нужди. Практиката се провежда в реална работна среда в салон за красота.

Обучението е 4 месеца, като имате теория, която четете и практика в реална работна среда – 366 уч. ч.

Графика на обученията е гъвкав и се прави спрямо Вашата заетост и тази на преподавателя. Началната дата на курса се уговаря с преподавателя, за да е удобна за Вас. Колко ще продължи курса зависи от това, как е формиран графика Ви и колко на често взимате часове

Работа
 • След завършване на курса съдействаме за намирането на добро работно място. Създава се практика на непрекъснат обмен на информация между работодателите в бюти сектора и обучителния център.
 • За тези от Вас, които ще започнат собствен бизнес, съдействаме със списък от необходими документи, идеи, съвети и препоръки за Ваше улеснение и успешен старт.

Курсът по маникюр, педикюр и ноктопластика се предлага:

 • като цялостен курс – обучението за втора степен на професионална квалификация с държавна диплома – Свидетелство за професионална квалификация, с която можете да работите като маникюрист-педикюрист.
 • Обучението по отделните подули завършвате с Удостоверение за професионална квалификация.

Мнения на курсисти и преподаватели

5.0/5 review rating 5  в Google | 4.8/5 review rating 5  във Facebook | Виж всички 

Преподаватели

Ние като обучителен център работим в сътрудничество със специалисти от практиката, които са преподаватели към нас и обучават по маникюр. Всеки един курсист се обучава в реална работна среда.

Висококвалифицирани преподаватели, имащи за цел да отговорят на индивидуалните нужди на всеки курсист и да развиват и усъвършенстват уменията му в процеса на практическа работа.

Ирена Филипова курс по маникюр
Ирена ФилиповаПреподавател-Маникюрист, София
силвия-виденова
Силвия ВидиноваПреподавател-Маникюрист, София
курс маникюр варна
Надежда МариноваПреподавател-Маникюрист, Варна
Курсове за цяла професия

Дълголетие предлага обучения по професия “маникюр, педикюр и ноктопластика” и модули от нея в София, Варна и Велико Търново.

Разгледайте посочената информация за всеки курс и направете своят избор!

курс-маникюр-софия-иренаСофия

Курс по маникюр, педикюр и ноктопластика - Ирена Филипова

Цяла професия „Маникюрист-педикюрист“
Втора Степен на професионална квалификация
Държавна диплома: Свитеделство за професионална квалификация
Преподавател: Ирена Филипова

курс-маникюр-варна-надеждаВарна

Курс по маникюр, педикюр и ноктопластика - Надежда Маринова

Цяла професия „Маникюрист-педикюрист“
Втора Степен на професионална квалификация
Свитеделство за професионална квалификация
Преподавател: Надежда Маринова

курс-маникюр-софия-йорданкаСофия

Курс по маникюр, педикюр и ноктопластика - Йорданка Каратасева

Цяла професия „Маникюрист-педикюрист“
Втора Степен на професионална квалификация
Свитеделство за професионална квалификация
Преподавател: Йорданка Каратасева

курс-маникюр-велико търновоВелико Търново

Курс по маникюр, педикюр и ноктопластика - Велико Търново

Цяла професия „Маникюрист-педикюрист“
Втора Степен на професионална квалификация
Държавна диплома: Свитеделство за професионална квалификация

курс-маникюр-софия-силвия-видиноваСофия

Курс по маникюр, педикюр и ноктопластика - Силвия Видинова

Цяла професия „Маникюрист-педикюрист“
Втора Степен на професионална квалификация
Свитеделство за професионална квалификация
Преподавател: Силвия Видинова

Обучения по модули

Предлагаме обучение по модулите , част от специалност Маникюр, педикюр и ноктопластика:

Разгледайте посочената информация за всеки МОДУЛ  и направете своят избор!

основен-курс-маникюрМодул

Основен курс МАНИКЮР

Модул „Основен курс МАНИКЮР“

София, Варна , Велико Търново

курс-педикюрМодул

Основен курс ПЕДИКЮР

Модул „Основен курс ПЕДИКЮР“

София, Варна , Велико Търново

курс-ноктопластикаМодул

Основен курс НОКТОПЛАСТИКА

Модул „Основен курс НОКТОПЛАСТИКА“

София, Варна , Велико Търново

курс-декорацииМодул

Основен курс ДЕКОРАЦИИ| Нейл арт дизайн

Модул „ДЕКОРАЦИИ| Нейл арт дизайн“

София, Варна , Велико Търново

Галерия

Абонирай се.
Получавай интересни статии и информация за предстоящи курсове

Обещаваме, че ще бъде полезно и информативно! 🙂