Курс Маникюр, педикюр и ноктопластика

Курс По Маникюр, педикюр и ноктопластика

В природата на жената е да търси начини да изрази творческите си заложби. А немалка част от нежния пол предпочитат да комбинират това с професията, която ще изберат. Или хобито, от което същевременно искат да получават и финансово възнаграждение.

Представяме ви един интересен вариант, предлагащ възможността да развиете творческия си дух в професионална кариера като –

Професия МАНИКЮРИСТ

Предлаганото обучение е в съответствие с Държавните образователни изисквания за професията Маникюрист-педикюрист. Учебните програми са одобрени от Министерството на образованието младежта и науката. Включва солидна теоритична подготовка и много практика. Курсът по маникюр, педикюр и ноктопластика е организиран на различни нива за начинаещи и напреднали според стартовото ниво на курсистите и включва интензивни практическите занимания, богато мултимедийно съдържание и теоретична база.

Оборудване, материали и учебна база по маникюр и педикюр.

Курсът, който покрива втора степен на професионална квалификация –  включва 5  модула:

I Обща част – Анатоми я и физиология на кожата и ръцете, Строеж и структура на ноктите, Болести по кожата и ноктите на ръцете, Видове нокти, Цикъл на растеж на ноктите, Инфекции и гъбички – как да предпазим, Инструменти и материали за работа, Дезинфекция на работното място, Законови норми и изисквания Ценообразуване, Работно облекло.
II  Класически Маникюр – Видове пилене, Начини на заващане на пилата, Видове фрези, Почистване на кожички, Ексфолиране на кожата, Хидратиране и тонизиране на ръцете, Начини и видове подготовка на естествен нокът, Френски маникюр, Цветен дизайн на ноктите

Анатомия на крака, нокти и кожа; Болести по ноктите и кожата; Хигиена и организация на работното място; Технология на педикюра; Козметичен и апаратен педикюр; СПА педикюр; Техники на лакиране – класически, френски; Практика на модели педикюр; Техники на масаж.

Безопасност и хигиена на работното място при ноктопластиката; Материалите в ноктопластиката с гел; Технология на продуктите; Архитектура на изкуствените нокти, дизайн;Ноктопластика с удължители и ноктопластика на форми; Често срещани проблеми при работа с гел лак и тяхното решение, Цветен дизайн с гел лак, Перманентен френски; Основи на поддръжката на ноктопластиката с гел.

Безопасност и хигиена на работното място при ноктопластиката; Материалите в ноктопластиката с акрил, технология на продуктите; Архитектура на изкуствените нокти, дизайн; Ноктопластика с удължители и ноктопластика на форми; Перманентен френски; Основи на поддръжката на ноктопластиката с акрил

 • ONE STROKE
 • Декорации с гел лак
 • Цялостен дизайн на нокти
 • Вграждане на декоративни елементи
 • Златна отливка
 • Течни камъни
 • Миниатюрно рисуване с гелови бои
 • Декорации с пясък за нокти
 • Релефни декорации с гел паста

Модул Дизайн на нокти – art nails е част от обучението по Маникюр, педикюр и ноктопластика, в което се изувават различни техники за декорация.

Обучението включва история и запознаване с техниката ONE STROKE, теорията на смесването на цветове; материалознание, бои и четки за ONE STROKE. По време на практическите упражения курсистите придобиват умения как да създават фон, елементи и детайли, усвояват тънкостите при създаването на флорални мотиви, фигури и пейзажи.

За техниката ONE STROKE

ONE STROKE е вдъхновяваща техника за създаване на артистични дизайни и нейл арт. Маникюристите, които искат да развиват способностите си в нейл арт и изкуството на маникюра неминуемо работят с нея.

Доказани преподаватели.

Курс маникюр, ноктопластика и педикюр днес е съвкупност от много техники, тънкости, които могат да ви бъдат предоставени само от майстори действащи и имащи клиенти. В Академия за професионални обучения  Дълголетие преподават доказани експерти в областта на маникюра, педикюра и ноктопластиката, сертифицирани преподаватели. Обученията се провеждат от преподаватели практикуващи и имащи завидна клиентела. Това е предимство да усвоите и най-малките тънкости и новости в света на ноктопластиката, маникюра и педикюра.

Корсовете са организирани така, че да предложат перфектна основа за започване на нова кариера. Фокусираните теоритични часове дават подробна информация и познания. Практическите часове развиват уменията и ви подготвят за работа в салона.

Реални умения за практикуване на професията Маникюрист-педикюрист

Едно от най-големите предимства на курсовете  е вниманието, което се отделя на практиката и реалното усвояване на всички техники и знания, преподавани в часовете по теория.
80% от обучението в Академия за професионални обучения Дълголетие е практическо, което гарантира, че след като завършите, освен диплома, ще имате практически умения и увереност да започнете да работите веднага с клиенти, без притеснения.

ДИПЛОМИРАНЕ СЛЕД ЗАВЪРШЕН КУРС ПО МАНИКЮР, ПЕДИКЮР И НОКТОПЛАСТИКА

 

Курсистите, завършили един от модулите или пакета от модули Маникюр, Педикюр, Ноктопластика с гел, Ноктопластика с акрил и  Нейл арт дизайн могат да се явят на държавен изпит и да се сдобият с Държавно Удостоверение за част от професия или Държавно Свидетелство за втора, най-висока степен по професията „Маникюрист-Педикюрист“.

Държавното Удостоверение се издава за част от професия (завършен един или повече модули от цялостната професия), а Държавното Свидетелство се издава за завършена цялостната професия „Маникюрист-Педикюрист“ с включени всички модули от програмата на обучение.

Професионална реализация в цял свят.

Това означава, че преминалите обучението в Учебния център курсисти могат да практикуват навсякъде по света и с пълна увереност в своите умения и знания.

В Учебния център е осигурена комфортна зала, модерно оборудвана с маникюрни маси за практични занимания и специално отделение за часовете по педикюр.

Работим с най-съвремени методи за усвояване на практиката по време на обучение.

Предлаганото обучение е в съответствие с Държавните образователни изисквания за професията Маникюрист-педикюрист. Учебните програми са одобрени от Министерството на образованието младежта и науката. Включва солидна теоритична подготовка и много практика. Курсът по маникюр, педикюр и ноктопластика е организиран на различни нива за начинаещи и напреднали според стартовото ниво на курсистите и включва интензивни практическите занимания, богато мултимедийно съдържание и теоретична база.

ДИПЛОМИРАНЕ СЛЕД ЗАВЪРШЕН КУРС ПО МАНИКЮР, ПЕДИКЮР И НОКТОПЛАСТИКА

Курсистите, завършили един от модулите или пакета от модули Маникюр, Педикюр, Медицински Педикюр, Ноктопластика, Арт Декорации могат да се явят на държавен изпит и да се сдобият с Държавно Удостоверение за част от професия или Държавно Свидетелство за втора, най-висока степен по професията „Маникюрист-Педикюрист“.

Държавното Удостоверение се издава за част от професия (завършен един или повече модули от цялостната професия), а Държавното Свидетелство се издава за завършена цялостната професия „Маникюрист-Педикюрист“ с включени всички модули от програмата на обучение.

В допълнение може да се издаде приложение Европас към двете дипломи, за по-лесната и успешна реализация в чужбина.

Професионална квалификация и реализация.

На успешно завършилите курсисти се издават  следните документи:
 • Държавана диплома: Свидетелство за професионална квалификация, образец № 3-54 – втора степен (при завършване на цялата програма Маникюр, педикюр, ноктопластика)
 • Удостоверение за професионално обучение (при обучение по част от програмата )

Всички курсисти получават пълно съдействие и препоръки при намиране на работа .

 • Сфера на професионална реализация – С Държавно Свидетелство образец № 3-54 имате възможност да откриете собствен бизнес в сферата на завършената от Вас професия.

Публикации

курс по маникюр
Първи стъпки в света на маникюра

Навлизането в нова професия е сериозно и трудоемко начинание, изисква време и упоритост. В началото често финансовите постъпления са ограничени. Всяка промяна носи несигурност, но...

Мастер по маникюр. Интересни факти и особености на професията …

ПРОФЕСИЯ „МАНИКЮРИСТ” Мастер по маникюр ( Маникюристка) Мастер по маникюр – специалист по грижа за ноктите и кожата на ръцете. Занимава се с тяхната хигиена...

отваряне на салон за маникюр
Как се открива салон за красота?

Откриването на салон за красота е свързано със съобразяване на някои изисквания, определени от здравните власти и местната администрация. Какво извършва екипът на Дълголетие консулт за...

КУРС ПО МАНИКЮР,ПЕДИКЮР И НОКТОПЛАСТИКА :

Варна, Велико Търново, София