Интервю с Бистра Георгиева – „Най-силния за мен мотиватор е отлично свършената работа. Заедно с красотата да създавам и щастие.“

курс по козметика, варна, бистра георгиева

Ние като обучителен център работим в сътрудничество със специалисти от практиката, които са преподаватели към нас и обучават по съответните професии. Всеки един курсист се обучава в реална работна среда, а не в изолирана учебна зала, което за нашите професии е повече от задължително.

Стараем се максимално подробно да представим всеки един от тях. Изборът към кой ще се запише е на желаещият курист.

Зададохме 15 въпроса на всеки преподавател, с който работим, свързани с него като личност и отношението му както към работата , така към  обученията , които прави.

В тази статия ви запознаваме с Бистра Георгиева, преподавател в град Варна.

* Какво можеш да научиш другите? По какъв начим да им помогнеш? – Като медицински козметик мога да помогна на всеки, който желае да се развива в козметиката чрез основен курс по козметика. Да придобие здрава и стабилна основна в познанията си по козметика, анатомия, дерматология и физиология. Да се изгради като компетентен професионалист, разбиращ взаимовръзката между козметичен проблем, здравословно състояние и психо-емоционално състояние. Да дава комплексно решение за балансиране на всички елементи изграждащи здравето и красотата на всеки индивид. Мога да помогна с подкрепа, информация и ценни съвети събирани 10г. в практиката ми.

* В какво си добра? -Добра съм в професията си. Имам таланта лесно да откривам причините за дадено състояние, да подкрепям клиентите си в хода на отстраняването му и да оказвам позитивен ефект чрез работата си върху самочувствието, начина на живот и философията на моите клиенти.

* Кои са твоите силни страни и качества? – Сред най-силните ми качества е старанието ми към всеки клиент. Отдавам цялото си внимание и енергия на процеса на работа и се старая със всеки клиент да постигнем максимален резултат. Имам добро и мило отношение към всеки и затова клиентите ми знаят, че могат за всичко да разчитат на мен. Проявявам стабилност, постоянство и последователност към постигането на всяка своя мечта.

* Кои са слабите ти страни? – Перфекционизъм – винаги се старая всичко, което правя да е перфектно. Понякога това е твърде изморително, но благодарение на тази слабост съм и толкова добър и търсен професионалист.

* Какво те мотивира?– Най-силния за мен мотиватор е когато изпитам удовлетвореност от отлично свършената си работа. Мотивирам се от усмивките и благодарността на клиентите ми, че съм се погрижила за визията им и за душевното спокойствие, което изпитват при мен. Сърцето ми се изпълва с радост, когато поглеждайки се в огледалото, те се любуват на себе си. Тогава знам, че процеса е напълно завършен – не само разкрасени, но и изпълнени с любов, приемане и самоуважение. Няма нищо по-красиво и трогващо да наблюдаваш жена, която осъзнава и цени своята красота и автентичност. А за мен да знам, че съм спомогнала за този процес е истинска благословия. Заедно с красотата да създавам и щастие.

* Защо преподаваш?– Искам този пламък и тази страст към професията си да ги предавам на следващите хора, които са готови да тръгнат по пътя на своята реализация като козметици. Защото пътя е много вълнуващ и интересен, изпълнен със върхове и падения. И знам колко е важно по този път да имаш човек, който да ти бъде подкрепа, когато е трудно. И човек, който да споделя радостите ти и успехите ти, когато се изкачваш нагоре. И вярвам, че има хора, които биха избрали точно аз да ги придружавам по техния път.

* Защо преподаваш?– Решението го взех още преди 10 г. Щом усетих, че това е моето призвание, на момента знаех, че някой ден и аз ще обучавам и вдъхновявам младите курсисти. Бяха ми необходими 10г. да трупам знания и опит, но винаги в съзнанието си държах тази моя мечта. Просто всяко нещо се случва в точния момент, когато си готов да го реализираш.
* Какво ти харесва в бюти индустрията? – Харесва ми динамиката и бързите темпове, с които се развива сектора. Непрекъснато си на обучения, тестваш нови продукти, технологии, експериментираш и няма възможност да скучаеш в нашия бранш.

* Какво не ти харесва в бюти индустрията? – Има доста неща, които могат да се подобрят в този сектор, чисто законови въпроси, но те вече са в проект на промяна. Вярвам че е въпрос на време да се изяснят въпроси свързани с квалификацията и процедурите, които могат да се прилагат от нас козметиците. Но истинските промени за мен биха настъпили когато всеки поеме лична отговорност и си гледа своята работа.

* Какво искаш да промениш в бранша? – Това с което мога да помогна на бранша е да бъда модел на подражание за курсистите си. Да ги науча да спазват етиката на професията ни, да работят качествено и безопасно. Вярвам, че личния пример води до трайни и постоянни промени. Ако всеки един практик осъзнава своя принос и отговорност за бранша, то промените ще си станат от само себе си.

* Какво за теб е конкуренцията?- О, това за мен е най-важния елемент в сектора ни. Обичам конкуренцията, защото тя ми дава обратна връзка къде се намирам в развитието си, какво да подобря, от какви знания и умения се нуждая. Тя ми дава тласъка всеки ден да ставам по-компетентна в професията си. Много уважавам и ценя успешните си колеги. Има наистина невероятни професионалисти, от които човек може да почерпи опит. В практиката ми съм се убедила, че работа има за всички, които желаят да работят, а за останалите са оправданията с конкуренцията.

* Как се развиваш и подобряваш себе си? – За да се развивам следя наличните изложения, обучения на търговски марки, презентации и курсове свързани с козметиката. Тествам нови технологии формули, за да преценя дали биха ми били полезни в работата. Не се втурвам към всичко ново докато не се убедя, че е ефективно и полезно за своите клиенти. С времето разбрах, че за да управляваш бизнес не е необходимо само да си добър терапевт. Трябва да разбираш и от много други сектори като: бизнес, маркетинг, психология, личностно и духовно развитие и др. Това са допълнителни сектори, в които също инвестирам време и средства. И никога не си позволявам да има период в живота ми, в който да не се обучавам на нещо.

* Хобита и интереси? – Имам си няколко страсти и това е тениса на корт, латино танците и дългите разходки в планините. Проявявам голям интерес към езотерика, квантова физика и всичко свързано с енергийни и духовни учения.

* Обичаш ли работата си и защо? – Обожавам я ако изобщо може да се нарече работа. За мен тя е призвание. Дава ми голямо поле за развитие като професионалист и личност. Обожавам я, защото ме успокоява, балансира и удовлетворява. Среща ме с много прекрасни хора, с които обменяме енергия, информация, идеи, бизнеси и сме си взаимно полезни.

* Как си почиваш? – Почивните дни обичам да ги изкарвам високо в планината с дълги преходи и разходки. Понякога се отдавам на SPA процедури, а друг път просто се усамотявам с любима книга в ръка на плажа. В натоварените си периоди обичам да се отдавам след работа на медитация за да възстановя енергийния си резерв. И обичам да обядвам с приятелките ми, да ходим на театър или просто да се разхождаме и бъбрим по женски.

Ако искате да научите повече, за курсовете с Бистра Георгиева може да разгледате тук.

Публикации