Валентина Пеева: Микропигментистът е колорист, проектант, психолог и техничар. Тази професия не е никак за подценяване.

курс по микроблейдинг

Валентина Пеева е специалистът, който избрахме за второто си интервю в сайта на Дълголетие. И определено не сгрешихме, когато се спряхме на нея. Валентина провежда курсове по микроблейдинг за Обучителен център Дълголетие Варна. Тя е млада дама с богат опит в разкрасителната индустрия. Осмелих се да се срещна с нея въоръжена с известно количество въпроси и с леко притеснение от зле оформените си вежди 🙂 . Разговорът ни не беше никак кратък и аз успях да видя една позитивна, спокойна, удовлетворена и много одухотворена дама. Направи ми силно впечатление балансът между уравновесената й натура и артистичните й заложби, замислих се колко важни качества са това за успешния резултат от подобна прецизна и дълготрайна процедура . И така, без да разбирам в дълбочина от микроблейдинг, си я предстaвих като точния човек за тази отговорна работа.

Ето и какво точно ми каза тя:

Защо микроблейдинг? Какво и как Ви вдъхнови?

За мен това е едно уникално изкуство, което може да те преобрази тотално, да ти придаде по-женствен, по-модерен, по-нежен вид и изражение. Точно тези трансформации ме вдъхновиха.

Кога се превърнахте от начинаещ в специалист по микроблейдинг?

Преходът е много естествен. Мисля, че моите клиентки ме направиха специалист. Аз самата съм много прецизна и педантична в работата си и това винаги ми е помагало. Имам собствено виждане за начина, по който трябва да изглеждат нещата.

Изискват ли се специални умения в рисуването /при перманентното изписване на вежди/?

Невинаги. Нужно е да знаете как да щриховате. Опит е да щриховате правилно. Всичко се постига с много постоянство и любов към работата.

Имате ли любими моменти в работното ежедневие?

Ооо, разбира се. Като цяло всеки ден прекаран в студиото за мен е страхотен, но не мога да скрия, че най-голямо удоволствие изпитвам, когато виждам щастливите дами да кокетничат пред огледалото и да се усмихват. Това ме кара да се чувствам полезна и свършила работата си перфектно!

Какво се случва, ако ръката трепне? Или доколко е важна точността?

За да започнеш работа, ръката трябва да е овладяна и напълно спокойна. Това се постига с тренировки и опит. Има си и тънкости при изпълнението. Разбира се, че стават грешки, но за щастие те са поправими. Точността на окото е много важна за мен, да визуализираш нещата добре, така знаеш какво правиш и хората ти имат 100 % доверие.

Кога ученикът се превръща в учител?

Когато е работил достатъчно дълго и има какво да предаде на последователите си.

Какво Ви дава работата с курсистите на Дълголетие?

Работата като преподавател е много отговорна. За мен тя е ново предизвикателство. Страхотно е да предаваш знанията и уменията си на млади и амбициозни хора. Искам, освен всичко друго, да им вдъхна кураж, да предам моята магия и страст, с която работя.

Кои са най-подходящите кандидати за специалисти по микроблейдинг?

Хора, които искат да творят красота, да помагат на жените, да ги правят щастливи и още по-красиви. Хора, които са отдадени на изкуството, нямат фобии и страхове от игли. Деликатни хора – деликатността според мен е много важна, защото при мен идват дами изгубили окосмяването на веждите си поради една или друга причина. Те са много чувствителни на тази тема и често се смущават. В голяма степен трябва да бъдеш човек преди всичко.

Кое е най-важно да научи един курсист по време на обучението?

Че това е професия! Микропигментистът е колорист, проектант, психолог, техничар и тази професия не е никак за подценяване. Когато носиш заложбите и те въведат правилно в нещата, няма как да не се получи.

Интересувате ли се от младите кадри след приключване на проведения курс по микроблейдинг?

Разбира се, ние сме не само колеги, а и приятели. Обсъждаме, съветваме се, обменяме опит. Човек винаги има какво да научи. Създала съм група на моите курсистки и там следя работата им.

Автор: Анна Радева

 

Повече за курсовете към център за професионално обучение Дълголетие

курс по микроблейдинг

КУРС ПО МИКРОБЛЕЙДИНГ

OБУЧЕНИЯ ПО МИКРОБЛЕЙДИНГ С ПРАКТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ЗА ПРАКТИКУВАЩИ МИКРОПИГМЕНТИСТИ И НАЧИНАЕЩИ БЕЗ ОПИТ.

Микроблейдинг е най-иновативният метод за направа на перманентни вежди. Техниката представлява имплантиране на цвят-пигмент в кожата посредством спциално изработени игли, като резултата е напълно естествено изглеждащи вежди, наподобяващи естествен растеж на косъмчета.

Всеки от Вас, омагьосан от вълшебният метод Микроблейдинг е ‘‘Добре дошъл‘‘ в Обучителен център Дълголетие, за да попие от знанията на най-добрите специалисти, научили техниката във водещи, световно признати академии.

Нашите преподаватели имат за цел да обучят специалисти по Микроблейдинг, които да работят уверени, сигурни и да бъдат горди от постигнатите резултати.

КУРС ПО МИКРОБЛЕЙДИНГ:

Варна, Велико Търново, София, Пловдив

Add a comment

Публикации

Обучителен център Дълголетие, ваучер за професионален курс
Posted by Дълголетие | September 3, 2018
Изненадайте любим човек с ваучер за професионален курс
Имате желание да направите не просто ефектен, но и полезен подарък. Възможности не липсват, затова сигурно се затруднявате с избора. Ние искаме да ви представим един по-различен подарък, който може...
курс по спа мениджмънт, курс по масаж, курс по козметика
Posted by Дълголетие | July 29, 2018
Спа мениджър – професия на бъдещето
Интензивно развитие търпи спа браншът. Туризмът, многообразието от курорти, неизчерпаемият ресурс от уелнес процедури, конкуренцията от спа салони са само част от факторите, спомагащи за процъфтяването на сектора. Динамичното развитие...
Posted by Обучителен център Дълголетие | July 29, 2018
Успешно завършване на обучение по Професия “Козметик”, специалност “Козметика”, втора степен на професионална квалификация
Курсът беше проведен в учебна база към Обучителен център Дълголетие Център за дерма-козметика и масажи ТианДе, гр. Варна с преподавател Кремена Денева. Удовлетворението е огромно, когато виждаме пламъка в очите и...