Валентина Пеева: Микропигментистът е колорист, проектант, психолог и техничар. Тази професия не е никак за подценяване.

курс по микроблейдинг

Валентина Пеева е специалистът, който избрахме за второто си интервю в сайта на Дълголетие. И определено не сгрешихме, когато се спряхме на нея. Валентина провежда курсове по микроблейдинг за Обучителен център Дълголетие Варна. Тя е млада дама с богат опит в разкрасителната индустрия. Осмелих се да се срещна с нея въоръжена с известно количество въпроси и с леко притеснение от зле оформените си вежди 🙂 . Разговорът ни не беше никак кратък и аз успях да видя една позитивна, спокойна, удовлетворена и много одухотворена дама. Направи ми силно впечатление балансът между уравновесената й натура и артистичните й заложби, замислих се колко важни качества са това за успешния резултат от подобна прецизна и дълготрайна процедура . И така, без да разбирам в дълбочина от микроблейдинг, си я предстaвих като точния човек за тази отговорна работа.

Ето и какво точно ми каза тя:

Защо микроблейдинг? Какво и как Ви вдъхнови?

За мен това е едно уникално изкуство, което може да те преобрази тотално, да ти придаде по-женствен, по-модерен, по-нежен вид и изражение. Точно тези трансформации ме вдъхновиха.

Кога се превърнахте от начинаещ в специалист по микроблейдинг?

Преходът е много естествен. Мисля, че моите клиентки ме направиха специалист. Аз самата съм много прецизна и педантична в работата си и това винаги ми е помагало. Имам собствено виждане за начина, по който трябва да изглеждат нещата.

Изискват ли се специални умения в рисуването /при перманентното изписване на вежди/?

Невинаги. Нужно е да знаете как да щриховате. Опит е да щриховате правилно. Всичко се постига с много постоянство и любов към работата.

Имате ли любими моменти в работното ежедневие?

Ооо, разбира се. Като цяло всеки ден прекаран в студиото за мен е страхотен, но не мога да скрия, че най-голямо удоволствие изпитвам, когато виждам щастливите дами да кокетничат пред огледалото и да се усмихват. Това ме кара да се чувствам полезна и свършила работата си перфектно!

Какво се случва, ако ръката трепне? Или доколко е важна точността?

За да започнеш работа, ръката трябва да е овладяна и напълно спокойна. Това се постига с тренировки и опит. Има си и тънкости при изпълнението. Разбира се, че стават грешки, но за щастие те са поправими. Точността на окото е много важна за мен, да визуализираш нещата добре, така знаеш какво правиш и хората ти имат 100 % доверие.

Кога ученикът се превръща в учител?

Когато е работил достатъчно дълго и има какво да предаде на последователите си.

Какво Ви дава работата с курсистите на Дълголетие?

Работата като преподавател е много отговорна. За мен тя е ново предизвикателство. Страхотно е да предаваш знанията и уменията си на млади и амбициозни хора. Искам, освен всичко друго, да им вдъхна кураж, да предам моята магия и страст, с която работя.

Кои са най-подходящите кандидати за специалисти по микроблейдинг?

Хора, които искат да творят красота, да помагат на жените, да ги правят щастливи и още по-красиви. Хора, които са отдадени на изкуството, нямат фобии и страхове от игли. Деликатни хора – деликатността според мен е много важна, защото при мен идват дами изгубили окосмяването на веждите си поради една или друга причина. Те са много чувствителни на тази тема и често се смущават. В голяма степен трябва да бъдеш човек преди всичко.

Кое е най-важно да научи един курсист по време на обучението?

Че това е професия! Микропигментистът е колорист, проектант, психолог, техничар и тази професия не е никак за подценяване. Когато носиш заложбите и те въведат правилно в нещата, няма как да не се получи.

Интересувате ли се от младите кадри след приключване на проведения курс по микроблейдинг?

Разбира се, ние сме не само колеги, а и приятели. Обсъждаме, съветваме се, обменяме опит. Човек винаги има какво да научи. Създала съм група на моите курсистки и там следя работата им.

Автор: Анна Радева

 

Повече за курсовете към център за професионално обучение Дълголетие

курс по микроблейдинг

КУРС ПО МИКРОБЛЕЙДИНГ

OБУЧЕНИЯ ПО МИКРОБЛЕЙДИНГ С ПРАКТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ ЗА ПРАКТИКУВАЩИ МИКРОПИГМЕНТИСТИ И НАЧИНАЕЩИ БЕЗ ОПИТ.

Микроблейдинг е най-иновативният метод за направа на перманентни вежди. Техниката представлява имплантиране на цвят-пигмент в кожата посредством спциално изработени игли, като резултата е напълно естествено изглеждащи вежди, наподобяващи естествен растеж на косъмчета.

Всеки от Вас, омагьосан от вълшебният метод Микроблейдинг е ‘‘Добре дошъл‘‘ в Обучителен център Дълголетие, за да попие от знанията на най-добрите специалисти, научили техниката във водещи, световно признати академии.

Нашите преподаватели имат за цел да обучят специалисти по Микроблейдинг, които да работят уверени, сигурни и да бъдат горди от постигнатите резултати.

КУРС ПО МИКРОБЛЕЙДИНГ:

Варна, Велико Търново, София, Пловдив

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна