Как да привлечем клиенти на маникюр?

how-to-choose-a-manicurist

Как да привлечем клиенти на маникюр, педикюр и ноктопластика? Това са необходими процедури, които често си правят огромен брой жени, които се грижат за външния си вид. Какви съпки да се предприемат след като маникюристката е завършила наскоро курс по маникюр и започва работа с клиенти? С достатъчно на брой редовни клиенти, маникюристката е осигурена с  работа целогодишно. Но има един важен момент: тези клиенти, които ще дойдат при вас и ще оставят парите си, първо трябва да ги намерите. И не само да ги намерите, но и да ги задържите!

Как да привлечем първите си клиенти на маникюр?

И така, как да привлече клиенти на маникюр маникюристка,наскоро завършила курс по маникюр, която сега започва да работи, няма достатъчно опит, репутация, и уверенност в себе си? В този период може и трябва да се търсят клиенти сред познати, роднини и приятели. Първо, това ще ви позволи да се успокоите и да не съсипите всичко поради елементарно притеснение.

 Общите интереси и теми за разговор ще позволят да запълвате времето, което в началото ще ви трябва повече, отколкото на опитна маникюристка. Близките хора няма да гледат часовника и да искат да довършите по-бързо работата. Ама, и малките недостатъци по-лесно ще се поправят, ако човек е настроен към вас приятелски. И ако нещо не се получи много добре, приятелката може да скочи по-късно и да ви даде възможност да коригирате.

Правете отстъпки докато се учите

За да трупате опит, можете да предложите на приятелите ви да платят само за изразходвани материали. Не се страхувайте да остане без доходи – инвестиция в опит непременно ще оправдае себе си. А приятелите ви задължително ще ви препоръчат на техните познати.

Привличане на клиенти на маникюр чрез интернет реклама (включително и социални мрежи), раздаването на визитки, също дава резултат, но не веднага. Важно е правилно да изберете мястото за поставяне на реклами, избирайте подходящи качествени снимки на своите творби.

Много често начинаещите маникюристки мислят, че ако слагат минимални цени за маникюр или ноктопластика, намирането на клиенти ще бъде много по-лесно. Разбира се, има истина в това. Само че, тези хора които идват на „аванта“, много бързо ще изчезнат ако се опитате да работите на достойни цени за маникюр. Така че, или уведомявайте предварително, че цената е понижена временно или веднага поискайте желаната цена (разбира се, ако вече сте сигурни в своите умения).

Как да получим редовни клиенти на маникюр?

Много е по-лесно да намерим клиенти за маникюр, отколкото да ги задържим. Освен това, ако човек остане недоволен, той ще „изгони“ голямо количество клиенти, които биха могли да се възсползват от вашите услуги. Но ако работата и общуването с вас му достави удоволствие, той ще доведе и съседи, и колеги и роднини!

Не трябва да забравяме, че човек, който постоянно общува с хората, трябва да бъде истински психолог. С максимална учтивост и разположение, можем да направим от един случаен човек редовен клиент.

Много добро впечатление ще направите, ако помните всеки клиент, негови навици и предпочитания (например, какво обича повече, чай, кафе, а може би сок или минерална вода). Лесно можем да запишем тези данни в една тетрадка. А ако от вас ще дойде поздравление за рожден ден и предложение за малка отстъпка в чест на това събитие, едва ли в бъдеще той ще отиде на друг специалист.

Важен момент – идващи при вас хора трябва да бъдат абсолютно сигурни в чистотата и безопасността на инструментите. Затова внимателно почиствайте и обработвайте всички аксесоари след всеки клиент, не се съгласявайте да обслужвате онези, чиито нокти внушават съмнение. По-добре тактично ги посъветвайте да се обърнат към лекар, за да не пропускат болестта.

И най-важнотовинаги трябва да работите съвестно, да направите всичко качествено, да се стремите да се развивате и да постигнете най-добри резултати!

Източник: http://spamanagementbg.blogspot.bg

Публикации

обява за работа координатор обучения
курс по масаж
Успешен пример курс по масаж варна