Най-сложното при изпълняването на перманентен грим

Най-сложното при изпълняването на тази процедура е правилната техника на нанасяне. В това понятие влизат: необходимата дълбочина за нанасяне на пигмента, идеалните линии, равномерното нанасяне на пигмента. Затова е много важно да изберете правилният специалист за нанасяне на перманентен грим. Той трябва да е квалифициран, да се спазват всички хигиенни изисквания, да се използва специална апаратура и подходящо помещение.
Тъй като процедурата перманентен грим се извършва изцяло с продукти на натурална основа, няма никаква опасност за здравето ви. Естествено, важно е кой точно ще ви прави перманентен грим. Трябва да е квалифициран специалист в областта, за да сте сигурни, че всичко ще мине безпроблемно. Също така, не по-малко важно е да спазвате стриктно препоръките, които специалиста ще ви даде. Пазете мястото в първите дни и поставяйте само козметика за след перманентен грим, която са ви дали или препоръчали в студиото.
Изрично трябва да се спазват хигиенните условия преди и по време на процедурата, като се работи с игли за перманентен грим за еднократна употреба. Мястото преди поставянето на перманентен грим на вежди или перманентен грим на устни се дезинфекцира, както и при завършване на перманентния грим , след това се поставя специална козметика.
Имайки предвид, че перманентният грим се носи доста дълго време, моля ви, не рискувайте и не експериментирайте с по-ниска цена, защото става въпрос за Вашето лице.
Това се отнася и за желаещите дами, които искат да изкарат подобен курс по Перманентен грим. Много добре проучете Гримьорката, която ще го преподава , както и опит, с какви продукти работи. Тя ще ви даде както знания , така и отговорност към клиента.
Ето и някои факти за перманентния грим:
• Перманентният грим не е 100% перманентен
• Перманентният грим издържа между 2 и 5 години
• Перманентният грим може да предизвика остри реакции
• Перманентният грим е опасен, ако специалистът не е добър
• Застраховката обикновено не покрива тази процедура
Ако имаш застраховка, трябва да знаеш, че тя обикновено не покрива проблемите от подобна процедура

Add a comment

Публикации

курс масаж петьо иванов
курс по професионален грим варна 2019