Как да изберем правилните фризьорски ножици?

[huge_it_gallery id=“40″]

Ако сте опитен фризьор най-вероятно знаете как да изберете ножиците си. Ако сте начинаещ фризьор,който наскоро е завършил фризьорски курс обаче, може и да не знаете точно какво трябва да търсите. Важно е по време на обучението си вие да разполагате със собствена ножица, спрямо размера на вашите ръце. В допълнение можем да кажем , че при провеждане на Фризьорски курс в Обучителен център Дълголетие (град Варна и град Велико Търново) ние осигуряваме лична ножица за всеки курсист.

Ето какво трябва да имате предвид:
Важно е да решите за какво ще ви трябват ножиците. При толкова много различни видове, за създаване на различни стилове и за оформяне на различни типове коса, е важно да изберете правилните. Предполагам не искате да направите скъпа грешка.
Фризьорските ножици се предлагат в различни размери, така че трябва да знаете кой размер е най-подходящ за вас и кой ще използвате най-често. Няма смисъл да давате много пари за най-хубавите ножици ако ще ги използвате рядко.
Ако сте професионален фризьор, тогава ще ви трябват и професионални фризьорски ножици.
Важно е новите ви ножици да са издръжливи, така че да можете да ги ползвате няколко години. Заслужава си да платите повече за по-добри ножици, които знаете, че ще издържат дълго и че ще използвате и след няколко години.
Най-важното нещо, което трябва да търсите когато си купувате нови ножици е комфортът. В зависимост от вида на ножиците, може да се наложи да ги използвате по цял ден всеки ден. А искате да сте сигурни, че ще можете да подстрижете последния си клиент за деня толкова добре колкото и първия, нали?
Ако си избирате ножици за изтъняване е добре да вземете хубави, защото може да се окаже, че ги използвате много повече отколкото сте очаквали.
Някои ножици имат опора за пръста, която увеличава удобството и намалява напрежението в ръката. По-добре е да изберете такъв тип ножици ако ще ги използвате по цял ден всеки ден. Ако избирате специален тип ножици, който няма да използвате много често няма нужда от такава опора.
Някои фризьори имат любими марки ножици, докато други избират такива, които ще им вършат най-добра работа независимо от марката. Може би вече знаете коя марка бихте избрали. Но ако не, можете да попитате колегите ви какво използват.
За неопитното око фризьорските ножици изглеждат почти еднакви. Но всъщност те се различават по работа, която вършат и цената, така че е важно да разберете разликите, за да изберете правилните за вас. Дали най-скъпите ножици ще ви направят по-добър фризьор? Най-леките ли са най-удобни? Дали най-евтините ще ви свършат работа?
Ако имате нужда от ножици, обърнете внимание на цената, но не купувайте само спрямо нея. Уверете се, че ножиците са подходящи за прическите, които искате да създавате, че са удобни и издръжливи. Не е по-изгодно да купите нещо евтино и скоро след това да трябва да си купувате нови ножици.
Сега вече знаете какво търсите и можете да си купите перфектните фризьорски ножици и да получите добро качество за парите си.

Add a comment

Публикации

курс масаж петьо иванов
курс по професионален грим варна 2019