Какво да очакваме след завършване на курс за маникюр

Posted by Дълголетие | юли 23, 2017 | Новини
курс по маникюр

След успешно преминатото обучение идва моментът да вземете няколко важни решения. Първият и най-важен въпрос е искате ли да бъдете част от чужд салон и да работите в екип или предпочитате да отворите собствена практика, където да се трудите за себе си.  

Особености на работата в изграден салон

курс по маникюрНе е лесно да започнеш отначало.  Начинаещият маникюрист се нуждае от поле за изява и много практика. Логично повечето млади кадри избират да започнат развитието си в чужди салони, в които клиентите вече са “зарибени” и могат да разчитат на постоянни приходи. В много от вече отворените центрове за красота е налице нужното оборудване, което спестява средства и време. Заплащането често е на процент, но може да бъде и твърда заплата, както и да комбинира и двата варианта.

Особености при отваряне на нов салон

курс по маникюрЖеланието на почти всеки бъдещ специалист, завършил наскоро курс по маникюр, е да се появи на пазара самостоятелно. За целта първо трябва да се спрете на подходящо помещение, което да отговаря на санитарните изисквания на РЗИ. Добре е избраното място да има благоприятно местоположение – да се открива лесно, да се забелязва отдалеч, да е на оживено място, да е в подходящ квартал, спрямо целевата група на салона. В началото оборудването може да бъде частично и да обхваща само най-необходимите неща, с опция да се разрасне във времето.

Особености на материалната база

 Ако ще се занимавате с маникюр и ноктопластика, ви трябва: работна маса, стол за специалиста, стол с ергономична форма за клиента, козметични препарати, място за хигиенично съхранение на инструменти и препарати, дезинфектанти за инструменти и оборудване, основни инструменти за обработване на ноктите. Ако ще предлагате и грижа за ноктите на краката, ще са ви нужни: работен стол за специалиста, професионален стол за педикюр, вана за педикюр, козметични препарати, място за хигиенично съхранение на инструменти и препарати, основни инструменти за обработване на ноктите.

Това е само малка част от необходимите изисквания за откриване на Студио за Маникюр.Обучителен център “Дълголетие” предоставя  консултантски услуги, които обхващат всички аспекти свързани със законови, хигиенни и технически изисквания за отваряне на салон за красота.

И все пак най-важното, от което се нуждаете, когато приключите курса по маникюр, е вдъхновение и трудолюбие.

 

автор: Анна Радева

 

КУРС ПО МАНИКЮР,ПЕДИКЮР И НОКТОПЛАСТИКА :

Варна, Велико Търново, София, Стара Загора, Монтана

Add a comment

Публикации

курс по маникюр
Posted by anna-radeva | 06 ноември 2017
Не винаги времето е достатъчно, за да обърнем внимание на личните си нужди. Грижите за ноктите понякога остават пренебрегнати, за сметка на други поддържащи дейности. Красивият маникюр трябва да бъде...
курс по масаж
Posted by anna-radeva | 30 октомври 2017
Все още има хора, които смятат масажа за луксозно преживяване или никога не намират свободно време за спа терапия. И докато някои отлагат, други редовно посещават своя личен масажист и...
курс по поставяне на мигли косъм по косъм
Posted by anna-radeva | 16 октомври 2017
Приятната, безболезнена процедура по поставяне на мигли косъм по косъм е добре познат и често практикуван разкрасителен метод. Ако сте от малцината, които се колебаят дали да се доверят на...