Какво да очакваме след завършване на курс за маникюр

Posted by Дълголетие | юли 23, 2017 | Новини
курс по маникюр

След успешно преминатото обучение идва моментът да вземете няколко важни решения. Първият и най-важен въпрос е искате ли да бъдете част от чужд салон и да работите в екип или предпочитате да отворите собствена практика, където да се трудите за себе си.  

Особености на работата в изграден салон

курс по маникюрНе е лесно да започнеш отначало.  Начинаещият маникюрист се нуждае от поле за изява и много практика. Логично повечето млади кадри избират да започнат развитието си в чужди салони, в които клиентите вече са “зарибени” и могат да разчитат на постоянни приходи. В много от вече отворените центрове за красота е налице нужното оборудване, което спестява средства и време. Заплащането често е на процент, но може да бъде и твърда заплата, както и да комбинира и двата варианта.

Особености при отваряне на нов салон

курс по маникюрЖеланието на почти всеки бъдещ специалист, завършил наскоро курс по маникюр, е да се появи на пазара самостоятелно. За целта първо трябва да се спрете на подходящо помещение, което да отговаря на санитарните изисквания на РЗИ. Добре е избраното място да има благоприятно местоположение – да се открива лесно, да се забелязва отдалеч, да е на оживено място, да е в подходящ квартал, спрямо целевата група на салона. В началото оборудването може да бъде частично и да обхваща само най-необходимите неща, с опция да се разрасне във времето.

Особености на материалната база

 Ако ще се занимавате с маникюр и ноктопластика, ви трябва: работна маса, стол за специалиста, стол с ергономична форма за клиента, козметични препарати, място за хигиенично съхранение на инструменти и препарати, дезинфектанти за инструменти и оборудване, основни инструменти за обработване на ноктите. Ако ще предлагате и грижа за ноктите на краката, ще са ви нужни: работен стол за специалиста, професионален стол за педикюр, вана за педикюр, козметични препарати, място за хигиенично съхранение на инструменти и препарати, основни инструменти за обработване на ноктите.

Това е само малка част от необходимите изисквания за откриване на Студио за Маникюр.Обучителен център “Дълголетие” предоставя  консултантски услуги, които обхващат всички аспекти свързани със законови, хигиенни и технически изисквания за отваряне на салон за красота.

И все пак най-важното, от което се нуждаете, когато приключите курса по маникюр, е вдъхновение и трудолюбие.

 

автор: Анна Радева

 

КУРС ПО МАНИКЮР,ПЕДИКЮР И НОКТОПЛАСТИКА :

Варна, Велико Търново, София, Стара Загора, Монтана

Add a comment

Публикации

Обучителен център Дълголетие, професионални курсове
Posted by anna-radeva | 14 май 2018
Изборът на специалисти, които ще се грижат за добрия външен вид на клиентите, е деликатно решение. Всичко започва с интервю за работа и първо впечатление. Първо впечатление, отличаващо кандидатите един...
професионални курсове, обучителен център Дълголетие
Posted by anna-radeva | 04 май 2018
Понякога желанието и професионалните умения могат да се окажат недостатъчни за успешно развитие на салон. Да работите за себе си е чудесна перспектива, но тя неизменно върви ръка за ръка...
БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА: “Професионален грим за абитуриенти”
Posted by galyagenova | 10 април 2018
БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА: “Професионален грим за абитуриенти” 📣📣📣📣📸📸 Привилегия е да си част от най-важните моменти на хората. Разкрасителният екип на абитуриентките вижда последните мигове на младите момичета преди да се впуснат...