Какво да очакваме след завършване на курс за маникюр

Posted by Дълголетие | юли 23, 2017 | Новини
курс по маникюр

След успешно преминатото обучение идва моментът да вземете няколко важни решения. Първият и най-важен въпрос е искате ли да бъдете част от чужд салон и да работите в екип или предпочитате да отворите собствена практика, където да се трудите за себе си.  

Особености на работата в изграден салон

курс по маникюрНе е лесно да започнеш отначало.  Начинаещият маникюрист се нуждае от поле за изява и много практика. Логично повечето млади кадри избират да започнат развитието си в чужди салони, в които клиентите вече са “зарибени” и могат да разчитат на постоянни приходи. В много от вече отворените центрове за красота е налице нужното оборудване, което спестява средства и време. Заплащането често е на процент, но може да бъде и твърда заплата, както и да комбинира и двата варианта.

Особености при отваряне на нов салон

курс по маникюрЖеланието на почти всеки бъдещ специалист, завършил наскоро курс по маникюр, е да се появи на пазара самостоятелно. За целта първо трябва да се спрете на подходящо помещение, което да отговаря на санитарните изисквания на РЗИ. Добре е избраното място да има благоприятно местоположение – да се открива лесно, да се забелязва отдалеч, да е на оживено място, да е в подходящ квартал, спрямо целевата група на салона. В началото оборудването може да бъде частично и да обхваща само най-необходимите неща, с опция да се разрасне във времето.

Особености на материалната база

 Ако ще се занимавате с маникюр и ноктопластика, ви трябва: работна маса, стол за специалиста, стол с ергономична форма за клиента, козметични препарати, място за хигиенично съхранение на инструменти и препарати, дезинфектанти за инструменти и оборудване, основни инструменти за обработване на ноктите. Ако ще предлагате и грижа за ноктите на краката, ще са ви нужни: работен стол за специалиста, професионален стол за педикюр, вана за педикюр, козметични препарати, място за хигиенично съхранение на инструменти и препарати, основни инструменти за обработване на ноктите.

Това е само малка част от необходимите изисквания за откриване на Студио за Маникюр.Обучителен център “Дълголетие” предоставя  консултантски услуги, които обхващат всички аспекти свързани със законови, хигиенни и технически изисквания за отваряне на салон за красота.

И все пак най-важното, от което се нуждаете, когато приключите курса по маникюр, е вдъхновение и трудолюбие.

 

автор: Анна Радева

 

КУРС ПО МАНИКЮР,ПЕДИКЮР И НОКТОПЛАСТИКА :

Варна, Велико Търново, София, Стара Загора, Монтана

Add a comment

Публикации

курс за козметик
Posted by anna-radeva | 06 август 2017
Ако сте решили да станете козметик, то определено не сте сбъркали професионалната сфера. Оказва се, че специалистите в козметичния занаят се радват на третата най-динамично развиваща се професия, след хората,...
курс за грим
Posted by anna-radeva | 16 юли 2017
Младост, красота, професионализъм, отдаденост, заразителна страст – част от определенията, които несъмнено можем да добавим към името на младата гримьорка, Мария Сланева. Всъщност аз не съм имала удоволствието да се...
професионални курсове
Posted by anna-radeva | 09 юли 2017
Търсенето на нова работа рано или късно ни води към интервю за желаната позиция. Избраната визия може да се окаже определящ фактор дали ще получим мястото или не. Увереността, че...